• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Frankfurtská polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Frankfurtská polévka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Frankfurtská polévka II.
Frankfurtská polévka II.
Frankfurtská polévka II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 200
      g točený salám
    • 5
      ks brambory
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • mletá paprika
    • grilovací koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření - obě papriky, grilovací koření a hned zalejeme vodou či vývarem. Chvíli vaříme, a pak přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme, než jsou brambory měkké. Mezitím rozmícháme ve vodě hladkou mouku a polévku zahustíme. Mouku povaříme, polévku připadně dochutíme a můžeme zjemnit trochou mléka.
2
Tímto je polévka hotova a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka - smetanová

Frankfurtská polévka - smetanová

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 7. 2. 2015 11:54

    Výborná polévka, mohu doporučit přidat bílou fazolku v rajském protlaku a trochu bazalky

  • david | 27. 11. 2013 15:20

    zapomněl jsem-brambor také smažit a kdo má nakladane červené papriky, tak nakrájet a smažit taky. jo a feferonka je taky ok, hlavně smažit!

  • david | 27. 11. 2013 15:16

    souhlas s Petrem. jen. dávám libecek a msdos a ní magi není třeba a nakonec lžičku másla a kdo chce, na začátek do cibule kmín. a ameriku dělá jen blbeček!

  • Petr | 21. 11. 2012 15:15

    Když brambory (to už ale lehce zavání spíš dobrým (!) buřtgulášem) - tak i rozumně majoránku a česnek. Já dal papriku a o něco méně gulášové koření. Zásadně základem je dobrý masitý párek a k tomu lze a je OK - třeba papriková klobáska a nějaká masitější slaninka. Mléko je OK - zjemní chuť. Přidal jsem kostku masoxu a kostku biohovězího bujonu (to ale na porci vše 2 x více - tedy cca 3 l vody - vývar nemám nikdy po ruce hotový - žel). Trocha magi, ať to není zase moc zdravé :-)). Cibulku zásadně na sádle a žádnou amééékiku, ale jížku studenou do horké vody - hned po bramborách. Jo a začal jsem osmahnutím toho párku...+... na sádle, pak cibulku, na to koření a hned voda, pak dále to ostatní. Tak nebát se a je to OK. Já raději hustou bez chleba!!

  • Marsel
    Marsel | 25. 4. 2012 08:27

    moc dobrá polévka a jednoduchá :-) kořenila jsem dle receptu, vynechala mléko a přidala trošičku maggi a chuť byla výborná 8-) Jen jsem začla cibulí a jíškou, a párek jsem osmahla zvlášť, aby se moc nerozvařil ;-)

  • Standa | 30. 9. 2011 10:14

    Do zakladu jeste cesnek, rajcatka,misto cibule porek a je to namka :-P

  • JAmedvěd | 22. 9. 2011 10:20

    moje nejoblíbenější polévka...přidám Maggi a dokonalost sama!

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 09:36

    ...tu miluje náš děda,s čerstvým dalamánkem :-).

  • kefka | 14. 10. 2010 14:48

    Jednoduchá a moc dobrá

  • pepibubu | 12. 10. 2010 11:32

    Dovařila jsem asi před půl hodinou. Místo grilovacího koření jsem dala sladkou uzenou papriku, pálivou (ale symbolicky, kvůli synkovi), zahustila moukou nikoliv ve vodě ale v mlíce. MŇAM.

  • Jana Sochová | 29. 3. 2010 13:22

    Jednoduchý a dobrý recept.

  • Ja Medvěd | 7. 6. 2009 10:26

    dokonalá polévka, dělám pravidelně! na sádle a s vývarem je ještě chutnější. A vždy musím dochutit Maggi :-)

  • Lenka Zimová | 3. 11. 2008 19:45

    Opravdu vyborna polevka - proste klasika (take jsem pridala majoranku a cesnek)

  • Markéta Soukupová | 28. 10. 2008 12:47

    Tak jsem polévku také vyzkoušela a vážně všem moc chutnala, skvělý recept.

  • Kateřina | 19. 4. 2008 14:21

    Já ji dělám bez grilovacího koření, zato tam přidám kapku chilli, a přidávám tam tak dvě dl mléka. Je fakt dobrá.

  • Jirka Tichý | 30. 3. 2008 15:41

    Byla docela fajnová.

  • pafča | 6. 3. 2008 07:48

    Super doma měla velký úspěch nezbyla

  • Hanka | 15. 12. 2007 16:03

    Doela se povedla, pridala jsem majoranku, cesnek a trochu susenych hub...nejsou tam vubec marne:-)

  • Zdeněk HYKEL | 26. 11. 2007 10:52

    Dochutil jsem to ještě navíc majoránkou,česnekem,sojovou omáčkou a pepřema přátelé je to bomba

  • Pavel Mautner | 16. 11. 2007 14:37

    Ta je moje jedna z nejoblíbenějších. Přidávám ještě i trochu majoránky

  • Miroslava Marková | 20. 8. 2007 09:42

    Příště nesmím dělat polévku tak hustou, po vychladnutí spíše připomínala bramborový guláš, ale to byla moje chyba. Podle přítele byla chuťově nevýrazná, takže příště musím dát více koření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Frankfurská
Polévky Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Grilovací koření Hladká mouka Mléko Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Točený salám
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
33
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
27
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
21
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
20
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka s hlívou
Frankfurtská polévka s hlívou
Frankfurtská polévka s houbami
Frankfurtská polévka s houbami
Františky
Františky
  • Recepty.cz
  • Frankfurtská polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact