• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Frankfurtská polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Frankfurtská polévka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Frankfurtská polévka II.
Frankfurtská polévka II.
Frankfurtská polévka II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 200
      g točený salám
    • 5
      ks brambory
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • mletá paprika
    • grilovací koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření - obě papriky, grilovací koření a hned zalejeme vodou či vývarem. Chvíli vaříme, a pak přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme, než jsou brambory měkké. Mezitím rozmícháme ve vodě hladkou mouku a polévku zahustíme. Mouku povaříme, polévku připadně dochutíme a můžeme zjemnit trochou mléka.
2
Tímto je polévka hotova a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka - smetanová

Frankfurtská polévka - smetanová

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 7. 2. 2015 11:54

    Výborná polévka, mohu doporučit přidat bílou fazolku v rajském protlaku a trochu bazalky

  • david | 27. 11. 2013 15:20

    zapomněl jsem-brambor také smažit a kdo má nakladane červené papriky, tak nakrájet a smažit taky. jo a feferonka je taky ok, hlavně smažit!

  • david | 27. 11. 2013 15:16

    souhlas s Petrem. jen. dávám libecek a msdos a ní magi není třeba a nakonec lžičku másla a kdo chce, na začátek do cibule kmín. a ameriku dělá jen blbeček!

  • Petr | 21. 11. 2012 15:15

    Když brambory (to už ale lehce zavání spíš dobrým (!) buřtgulášem) - tak i rozumně majoránku a česnek. Já dal papriku a o něco méně gulášové koření. Zásadně základem je dobrý masitý párek a k tomu lze a je OK - třeba papriková klobáska a nějaká masitější slaninka. Mléko je OK - zjemní chuť. Přidal jsem kostku masoxu a kostku biohovězího bujonu (to ale na porci vše 2 x více - tedy cca 3 l vody - vývar nemám nikdy po ruce hotový - žel). Trocha magi, ať to není zase moc zdravé :-)). Cibulku zásadně na sádle a žádnou amééékiku, ale jížku studenou do horké vody - hned po bramborách. Jo a začal jsem osmahnutím toho párku...+... na sádle, pak cibulku, na to koření a hned voda, pak dále to ostatní. Tak nebát se a je to OK. Já raději hustou bez chleba!!

  • Marsel
    Marsel | 25. 4. 2012 08:27

    moc dobrá polévka a jednoduchá :-) kořenila jsem dle receptu, vynechala mléko a přidala trošičku maggi a chuť byla výborná 8-) Jen jsem začla cibulí a jíškou, a párek jsem osmahla zvlášť, aby se moc nerozvařil ;-)

  • Standa | 30. 9. 2011 10:14

    Do zakladu jeste cesnek, rajcatka,misto cibule porek a je to namka :-P

  • JAmedvěd | 22. 9. 2011 10:20

    moje nejoblíbenější polévka...přidám Maggi a dokonalost sama!

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 09:36

    ...tu miluje náš děda,s čerstvým dalamánkem :-).

  • kefka | 14. 10. 2010 14:48

    Jednoduchá a moc dobrá

  • pepibubu | 12. 10. 2010 11:32

    Dovařila jsem asi před půl hodinou. Místo grilovacího koření jsem dala sladkou uzenou papriku, pálivou (ale symbolicky, kvůli synkovi), zahustila moukou nikoliv ve vodě ale v mlíce. MŇAM.

  • Jana Sochová | 29. 3. 2010 13:22

    Jednoduchý a dobrý recept.

  • Ja Medvěd | 7. 6. 2009 10:26

    dokonalá polévka, dělám pravidelně! na sádle a s vývarem je ještě chutnější. A vždy musím dochutit Maggi :-)

  • Lenka Zimová | 3. 11. 2008 19:45

    Opravdu vyborna polevka - proste klasika (take jsem pridala majoranku a cesnek)

  • Markéta Soukupová | 28. 10. 2008 12:47

    Tak jsem polévku také vyzkoušela a vážně všem moc chutnala, skvělý recept.

  • Kateřina | 19. 4. 2008 14:21

    Já ji dělám bez grilovacího koření, zato tam přidám kapku chilli, a přidávám tam tak dvě dl mléka. Je fakt dobrá.

  • Jirka Tichý | 30. 3. 2008 15:41

    Byla docela fajnová.

  • pafča | 6. 3. 2008 07:48

    Super doma měla velký úspěch nezbyla

  • Hanka | 15. 12. 2007 16:03

    Doela se povedla, pridala jsem majoranku, cesnek a trochu susenych hub...nejsou tam vubec marne:-)

  • Zdeněk HYKEL | 26. 11. 2007 10:52

    Dochutil jsem to ještě navíc majoránkou,česnekem,sojovou omáčkou a pepřema přátelé je to bomba

  • Pavel Mautner | 16. 11. 2007 14:37

    Ta je moje jedna z nejoblíbenějších. Přidávám ještě i trochu majoránky

  • Miroslava Marková | 20. 8. 2007 09:42

    Příště nesmím dělat polévku tak hustou, po vychladnutí spíše připomínala bramborový guláš, ale to byla moje chyba. Podle přítele byla chuťově nevýrazná, takže příště musím dát více koření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Frankfurská
Polévky Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Grilovací koření Hladká mouka Mléko Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Točený salám
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

69
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
45
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
40
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
18
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
Božská snídaně z vajec 6x jinak: Míchaná, lívance i omeleta!
Božská snídaně z vajec 6x jinak: Míchaná, lívance…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka s hlívou
Frankfurtská polévka s hlívou
Frankfurtská polévka s houbami
Frankfurtská polévka s houbami
Františky
Františky
  • Recepty.cz
  • Frankfurtská polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact