• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Frankfurtská polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Frankfurtská polévka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Frankfurtská polévka II.
Frankfurtská polévka II.
Frankfurtská polévka II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 200
      g točený salám
    • 5
      ks brambory
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • mletá paprika
    • grilovací koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření - obě papriky, grilovací koření a hned zalejeme vodou či vývarem. Chvíli vaříme, a pak přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme, než jsou brambory měkké. Mezitím rozmícháme ve vodě hladkou mouku a polévku zahustíme. Mouku povaříme, polévku připadně dochutíme a můžeme zjemnit trochou mléka.
2
Tímto je polévka hotova a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka - smetanová

Frankfurtská polévka - smetanová

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 7. 2. 2015 11:54

    Výborná polévka, mohu doporučit přidat bílou fazolku v rajském protlaku a trochu bazalky

  • david | 27. 11. 2013 15:20

    zapomněl jsem-brambor také smažit a kdo má nakladane červené papriky, tak nakrájet a smažit taky. jo a feferonka je taky ok, hlavně smažit!

  • david | 27. 11. 2013 15:16

    souhlas s Petrem. jen. dávám libecek a msdos a ní magi není třeba a nakonec lžičku másla a kdo chce, na začátek do cibule kmín. a ameriku dělá jen blbeček!

  • Petr | 21. 11. 2012 15:15

    Když brambory (to už ale lehce zavání spíš dobrým (!) buřtgulášem) - tak i rozumně majoránku a česnek. Já dal papriku a o něco méně gulášové koření. Zásadně základem je dobrý masitý párek a k tomu lze a je OK - třeba papriková klobáska a nějaká masitější slaninka. Mléko je OK - zjemní chuť. Přidal jsem kostku masoxu a kostku biohovězího bujonu (to ale na porci vše 2 x více - tedy cca 3 l vody - vývar nemám nikdy po ruce hotový - žel). Trocha magi, ať to není zase moc zdravé :-)). Cibulku zásadně na sádle a žádnou amééékiku, ale jížku studenou do horké vody - hned po bramborách. Jo a začal jsem osmahnutím toho párku...+... na sádle, pak cibulku, na to koření a hned voda, pak dále to ostatní. Tak nebát se a je to OK. Já raději hustou bez chleba!!

  • Marsel
    Marsel | 25. 4. 2012 08:27

    moc dobrá polévka a jednoduchá :-) kořenila jsem dle receptu, vynechala mléko a přidala trošičku maggi a chuť byla výborná 8-) Jen jsem začla cibulí a jíškou, a párek jsem osmahla zvlášť, aby se moc nerozvařil ;-)

  • Standa | 30. 9. 2011 10:14

    Do zakladu jeste cesnek, rajcatka,misto cibule porek a je to namka :-P

  • JAmedvěd | 22. 9. 2011 10:20

    moje nejoblíbenější polévka...přidám Maggi a dokonalost sama!

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 09:36

    ...tu miluje náš děda,s čerstvým dalamánkem :-).

  • kefka | 14. 10. 2010 14:48

    Jednoduchá a moc dobrá

  • pepibubu | 12. 10. 2010 11:32

    Dovařila jsem asi před půl hodinou. Místo grilovacího koření jsem dala sladkou uzenou papriku, pálivou (ale symbolicky, kvůli synkovi), zahustila moukou nikoliv ve vodě ale v mlíce. MŇAM.

  • Jana Sochová | 29. 3. 2010 13:22

    Jednoduchý a dobrý recept.

  • Ja Medvěd | 7. 6. 2009 10:26

    dokonalá polévka, dělám pravidelně! na sádle a s vývarem je ještě chutnější. A vždy musím dochutit Maggi :-)

  • Lenka Zimová | 3. 11. 2008 19:45

    Opravdu vyborna polevka - proste klasika (take jsem pridala majoranku a cesnek)

  • Markéta Soukupová | 28. 10. 2008 12:47

    Tak jsem polévku také vyzkoušela a vážně všem moc chutnala, skvělý recept.

  • Kateřina | 19. 4. 2008 14:21

    Já ji dělám bez grilovacího koření, zato tam přidám kapku chilli, a přidávám tam tak dvě dl mléka. Je fakt dobrá.

  • Jirka Tichý | 30. 3. 2008 15:41

    Byla docela fajnová.

  • pafča | 6. 3. 2008 07:48

    Super doma měla velký úspěch nezbyla

  • Hanka | 15. 12. 2007 16:03

    Doela se povedla, pridala jsem majoranku, cesnek a trochu susenych hub...nejsou tam vubec marne:-)

  • Zdeněk HYKEL | 26. 11. 2007 10:52

    Dochutil jsem to ještě navíc majoránkou,česnekem,sojovou omáčkou a pepřema přátelé je to bomba

  • Pavel Mautner | 16. 11. 2007 14:37

    Ta je moje jedna z nejoblíbenějších. Přidávám ještě i trochu majoránky

  • Miroslava Marková | 20. 8. 2007 09:42

    Příště nesmím dělat polévku tak hustou, po vychladnutí spíše připomínala bramborový guláš, ale to byla moje chyba. Podle přítele byla chuťově nevýrazná, takže příště musím dát více koření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Frankfurská
Polévky Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Grilovací koření Hladká mouka Mléko Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Točený salám
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Obrácené řízky na zelenině

Obrácené řízky na zelenině

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

89
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
26
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
24
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Kuřecí prsa s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka s hlívou
Frankfurtská polévka s hlívou
Frankfurtská polévka s houbami
Frankfurtská polévka s houbami
Františky
Františky
  • Recepty.cz
  • Frankfurtská polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact