• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dopřejte si sladkou snídani po francouzsku v podobě vánočky či mazance, které opečete ve směsi z vajec, mléka a skořice. Krásně zlatavé toasty si nejlépe vychutnáte s ovocem, řeckým jogurtem nebo třeba zakysanou smetanou.

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vánočka nebo mazanec
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,25
      lžička skořice
    • máslo na opečení
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme plátek chvíli nasát, aby byl uvnitř i po upečení šťavnatý.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

2
Mezitím si rozehřejeme v pánvi asi lžíci másla a na mírném plameni opékáme plátky vánočky nebo mazance dozlatova nejprve z jedné a pak i z druhé strany.
3
Francouzské toasty necháme odpočinout na papírovém ubrousku, který odsaje přebytečné máslo a podáváme ještě teplé, zasypané moučkovým cukrem a s ovocem. Toasty skvěle chutnají také s řeckým jogurtem nebo zakysanou smetanou.

RADA: Připravte si domácí zdravé müsli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Belgické vafle

Belgické vafle

Francouzské toasty s červeným ovocem

Francouzské toasty s červeným ovocem

Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou

Vafle s karamelem a kokosovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eragrostis | 2. 1. 2020 17:07

    Výborný recept, děkuji. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka Valentýn
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice Sůl Vánočka Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
27
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
22
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
22
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne á la kamarádka…

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Ženy.cz Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Blesk.cz Hvězda Dawsonova světa je čtyřnásobnou maminkou: Dcerku odnosila náhradní matka!

Hvězda Dawsonova světa je čtyřnásobnou maminkou: Dcerku odnosila náhradní matka!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

Další doporučené recepty:

Francouzský toast
Francouzský toast
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast z croissantu
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka - smetanová
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact