Dopřejte si sladkou snídani po francouzsku v podobě vánočky či mazance, které opečete ve směsi z vajec, mléka a skořice. Krásně zlatavé toasty si nejlépe vychutnáte s ovocem, řeckým jogurtem nebo třeba zakysanou smetanou.
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme plátek chvíli nasát, aby byl uvnitř i po upečení šťavnatý.
Mezitím si rozehřejeme v pánvi asi lžíci másla a na mírném plameni opékáme plátky vánočky nebo mazance dozlatova nejprve z jedné a pak i z druhé strany.
3
Francouzské toasty necháme odpočinout na papírovém ubrousku, který odsaje přebytečné máslo a podáváme ještě teplé, zasypané moučkovým cukrem a s ovocem. Toasty skvěle chutnají také s řeckým jogurtem nebo zakysanou smetanou.