• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský toast s čokoládovou omáčkou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nevíte-li co si počít se starou vánočkou nezoufejte! Dopřejte si snídani po francouzsku. Dozlatova opečený francouzský toast je hotová lahůdka a s čokoládovou omáčkou chutná naprosto dokonale.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na čokoládovou omáčku
    • 200
      ml madeira
    • 120
      g hořká čokoláda 70% kakaa
    • 125
      g sýr Philadelphia
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na každý francouzský toast
    • 2
      plátek vánočka
    • marmeláda nebo džem
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 2
      lžíce skořicový cukr
    • máslo na opékání - ideálně přepuštěné
    • ovoce k servírování
    • šlehačka k servírování

Postup přípravy receptu

1
Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte.
2
Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli a trochu červeného pepře. Pro řidší konzistenci lze přidat dvě lžíce mléka.
3
Poté si připravte francouzský starší vánočku nakrájejte na půlcentimetrové plátky.

RADA: Jak správně uplést vánočku?

4
Vezměte dva plátky – pomažte je z jedné strany marmeládou, přilepte k sobě a obalte ve směsi vejce, skořicového cukru a trochy mléka.
5
Rozehřejte na pánvi máslo a smažte toasty pozvolna z obou stran.
6
Servírujte s čokoládovou omáčkou, čerstvým ovocem a šlehačkou.

RADA: Žemlovka z vánočky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance

Francouzský toast ze zbylé vánočky…

French toast

French toast

Francouzský toast

Francouzský toast

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořká čokoláda Madeira Marmeláda Máslo Mléko Ovoce Pepř mletý Skořicový cukr Šlehačka Sůl Sýr Vánočka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Rafaelo

Rafaelo

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

42
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
35
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vignerová vzpomíná na Miss: Vítězství jí zařídil Adamec

Vignerová vzpomíná na Miss: Vítězství jí zařídil Adamec

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Francouzský plátek
Francouzský plátek
Francouzský slaninový chléb
Francouzský slaninový chléb
Francouzský toast
Francouzský toast
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo…
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact