• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský toast

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský toast
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks toastový chléb bílé měkké toasty nebo 4 kousky francouzského chleba nebo jiný chleba bez výrazné chuti (nesolený)
    • vanilková esence lze použít i cukr
    • 0,50
      lžička skořice
    • 2
      ks vejce
    • moučkový cukr
    • šlehačka
    • jahody nebo banán /nebo obojí
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Toasty důkladně namočíme do rozšlehaného vejce se skořicí a opečeme je na pánvi s rozpuštěným máslem. Hotové toasty dáme na talíře a posypeme cukrem moučkou. Na toasty poklademe ovoce nakrájené na kolečka a ozdobíme šlehačkou. Můžeme pokapat medem nebo rozpuštěnou čokoládou. V Americe se konzumuje polité maple sirupem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance

Francouzský toast ze zbylé vánočky…

Francouzský toast

Francouzský toast

Francouzský toast s čokoládovou omáčkou

Francouzský toast s čokoládovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 10. 9. 2009 18:18

    Ja robím tento toast jedine s mliekom, pridám tak pol šálky mlieka, ktoré vymiešam s 2 vajíčkami.

  • Andrea Tulisová | 31. 10. 2008 20:08

    To co je tu uvedeno je pouze toast na sladko, ale nikoliv francouzký toast.. Jeho kouzlo spočívá v tom, že když ho vidíte v jídelníčku, klepete si na čelo a zvedá se vám žaludek, když ho ochutnáte, je vynikající. Existuje na něj mnoho variací, ale vždy je základem opečená šunka. Takže například opečený chleba, šunka namočená v oné směsi se skořicí - a posléze osmahnutá, to celé ozdobené sirupem, či medem.

  • Jana Han | 20. 11. 2005 18:46

    Jeste k tomu namaceni jen do vajicka. Namacet tvrdsi chleba do rozslehaneho vajicka a smazit na oleji. Pak pomazat horcici, navrch okurku nebo rajce a je rychla vecere. Francouzsky toast pokud ja vim se podava k snidani.

  • Jana Han | 20. 11. 2005 18:41

    Delame to casto k snidani, na namaceni chleba mam tuto smes: 2vejce, 1hrnicek mleka, 1/2 hrnicku cukru, lzicka skorice a lzicka vanilky. To dobre smichat a namacet chleb, ktery se pak smazi na masle. Da se delat i ze starsi vanocky a to je teprve to prave. Syrup na politi varim z 1 hrnek cukru, 1 hrnek vody a 1 tycka skorice, svarit na 1/3 obsahu. Cukr je lepe pouzit hnedy. Da se peci i v troube na dobre vymazanem - maslem - plechu. To mleko do namaceci hmoty by asi rozhodne melo byt. Na vrsek jakekoliv ovoce, ale i bez je to basta.

  • Airan | 20. 11. 2005 16:54

    Jani, taky jsem to videla u arabek, jen to namaceli ve vajcku a mleko (bez vanilky a skorice) a osmazene cukrovaly hrubym cukrem, jeste hrubsi nez kristal. Ovoce a slehacka v tom francouzkym toustu se mi zdaji bezvadne, diky za napad. P.S. O te cokolade nemluvim:-)))

  • Jana | 20. 11. 2005 15:07

    Můj arabský zeť přidával ještě mléko,nemá to pak takovou vajíčkovou chuť.Dobré,rychlé.I jen pocukrované.

  • Martina Nádvorníková | 4. 11. 2005 10:35

    Kam se dá ten vanilkový extrakt - do vejce? A nemělo by to být spíš mezi moučníky, když je to sladké?

  • klokanka | 29. 7. 2005 22:33

    hmmm ohhhh tak to bylo vyborne!! Sehr gut

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Večeře Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jahody Máslo Moučkový cukr Skořice Šlehačka Toastový chléb Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

31
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
28
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Francouzský toast
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact