• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský toast

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský toast
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks toastový chléb bílé měkké toasty nebo 4 kousky francouzského chleba nebo jiný chleba bez výrazné chuti (nesolený)
    • vanilková esence lze použít i cukr
    • 0,50
      lžička skořice
    • 2
      ks vejce
    • moučkový cukr
    • šlehačka
    • jahody nebo banán /nebo obojí
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Toasty důkladně namočíme do rozšlehaného vejce se skořicí a opečeme je na pánvi s rozpuštěným máslem. Hotové toasty dáme na talíře a posypeme cukrem moučkou. Na toasty poklademe ovoce nakrájené na kolečka a ozdobíme šlehačkou. Můžeme pokapat medem nebo rozpuštěnou čokoládou. V Americe se konzumuje polité maple sirupem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance

Francouzský toast ze zbylé vánočky…

Francouzský toast

Francouzský toast

Francouzský toast s čokoládovou omáčkou

Francouzský toast s čokoládovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 10. 9. 2009 18:18

    Ja robím tento toast jedine s mliekom, pridám tak pol šálky mlieka, ktoré vymiešam s 2 vajíčkami.

  • Andrea Tulisová | 31. 10. 2008 20:08

    To co je tu uvedeno je pouze toast na sladko, ale nikoliv francouzký toast.. Jeho kouzlo spočívá v tom, že když ho vidíte v jídelníčku, klepete si na čelo a zvedá se vám žaludek, když ho ochutnáte, je vynikající. Existuje na něj mnoho variací, ale vždy je základem opečená šunka. Takže například opečený chleba, šunka namočená v oné směsi se skořicí - a posléze osmahnutá, to celé ozdobené sirupem, či medem.

  • Jana Han | 20. 11. 2005 18:46

    Jeste k tomu namaceni jen do vajicka. Namacet tvrdsi chleba do rozslehaneho vajicka a smazit na oleji. Pak pomazat horcici, navrch okurku nebo rajce a je rychla vecere. Francouzsky toast pokud ja vim se podava k snidani.

  • Jana Han | 20. 11. 2005 18:41

    Delame to casto k snidani, na namaceni chleba mam tuto smes: 2vejce, 1hrnicek mleka, 1/2 hrnicku cukru, lzicka skorice a lzicka vanilky. To dobre smichat a namacet chleb, ktery se pak smazi na masle. Da se delat i ze starsi vanocky a to je teprve to prave. Syrup na politi varim z 1 hrnek cukru, 1 hrnek vody a 1 tycka skorice, svarit na 1/3 obsahu. Cukr je lepe pouzit hnedy. Da se peci i v troube na dobre vymazanem - maslem - plechu. To mleko do namaceci hmoty by asi rozhodne melo byt. Na vrsek jakekoliv ovoce, ale i bez je to basta.

  • Airan | 20. 11. 2005 16:54

    Jani, taky jsem to videla u arabek, jen to namaceli ve vajcku a mleko (bez vanilky a skorice) a osmazene cukrovaly hrubym cukrem, jeste hrubsi nez kristal. Ovoce a slehacka v tom francouzkym toustu se mi zdaji bezvadne, diky za napad. P.S. O te cokolade nemluvim:-)))

  • Jana | 20. 11. 2005 15:07

    Můj arabský zeť přidával ještě mléko,nemá to pak takovou vajíčkovou chuť.Dobré,rychlé.I jen pocukrované.

  • Martina Nádvorníková | 4. 11. 2005 10:35

    Kam se dá ten vanilkový extrakt - do vejce? A nemělo by to být spíš mezi moučníky, když je to sladké?

  • klokanka | 29. 7. 2005 22:33

    hmmm ohhhh tak to bylo vyborne!! Sehr gut

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Večeře Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jahody Máslo Moučkový cukr Skořice Šlehačka Toastový chléb Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

302
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Francouzský toast
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact