Ingredience (kromě slaniny) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH. Po zvukovém signálu přidáme slaninu. Po upečení vyklopíme chleba z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - nadýchaný voňavý bílý chleba s kůrčičkou křupavou jako francouzská bagetka.
Opět skvělý chlebik.... Dala jsem slaninu a přidala česnek. Nemel chybu
Vegeta
|16. 10. 2010 21:02
Hlavně zařadit do bezmasých. Na slanině si každý vegetarián pochutná.
Iveta Janatová
|26. 4. 2008 21:11
U nás taky máme rádi chleba se slaninou,já tedy dávám anglickou slaninu a přidám i pažitku.Moc dobré.
Hana Valentová
|22. 3. 2008 20:04
právě se peče, jsem zvědavá..
Jana Lukášová
|14. 3. 2008 08:30
Tento chlebík jsem pekla už dvakrát. Poprvé přesně podle receptu, po druhé jsem slaninu osmahla na cibulce. Osmahla jsem to na těch 2 lžících oleje a přidala po zvukovém signálu. Moc doporučuji!!! Díky cibulce byl chleba krásně provoněný.
Marťulinka
|19. 2. 2008 23:55
Dobrý večer.Dneska jsem dělala tento chlebík a musím dát 1 s *.Opravdu vynikající.Zatím nám chutnal nejvíc.Přidala jsem na kousíčky uzené masíko a slunečnicová semínka.Děkuji a přeji všem dobrou chuť:-))
Kateřina Sprušanská
|11. 2. 2008 14:04
aha tak to je možné že někdo z rodiny chtěl chlebík zkontrolovat a tím zkazil no tak zase zkusím a uvidím jinak konzistenci mám odpovídající takže tím to nebude ale otvírání pekárny je možné to se mohlo státi. díky
Tereza J.
|10. 2. 2008 07:03
Pani Katka, neotvárate pekáreň počas kysnutia ? Posledný raz, kedy môžete otvoriť pekáreň, je pred posledným kysnutím, potom už nie, vpustíte chladnejší vzduch a cesto zvykne prepadnúť.
Máří
|9. 2. 2008 23:29
Propadlý chleba vznikne, když je moc tekutin nebo droždí. Kontrolujte těsto během hnětení - musí vzniknout nabalující se koule, která se odlepuje od formy. Když přidáte mouky příliš, bude chleba praskat.
Kateřina Sprušanská
|9. 2. 2008 19:46
něco se mi nepovedlo, výborně chutnal ale měla jsem takový problém který mám teda skoro u všech chlebíků které peču na programu klasik nebo toastový (french nemám) a střed mám vždycky nižší než kraje rozdíl cca 5 cm je takový propadlý, chuťově superr ale vizuálně hrůza, recepty dodržuju přesně myslím gramáž, snažím se i teplotu vody a pořadí surovin ach jo. díky
Jitka Malinová
|29. 1. 2008 13:12
Doporučuji do chleba přidat jednu malou smaženou cibulku na kostičky. Osmažím jí na těch 2 lžicích oleje a dávám hned na začátku.
Helča z hor
|29. 1. 2008 11:11
Musím se přidat k paní Ilonce.Pekla jsem taktéž v Moulinex Home Bread a chléb byl opravdu vynikající s křupavou kůrčičkou.Jen se po něm zaprášilo...Dávám za 1!
Radka Albrechtová
|6. 1. 2008 15:01
akou mám nastavit velikost bochníku a vypečení? Chtěla bych ho moc vyzkoušet!
Ilona Brokešová
|5. 1. 2008 13:58
Právě jsem dopekla tento vynikající chlebík.Autorovi receptu dávám 1*.Je tak nadýchaný, voňavý a křupavoučký.Pekla jsem ho v troubě Moulinex Home Bread, peče úplně sama.
Katy Hospodar
|30. 12. 2007 20:49
Dnes jsem upekla Váš chlebík a byl vynikající, děkuji moc za recept!!! Pekla jsem ho v pekárně ETA Harmony na programu "toustový" barva kůrky tmavá, chlebík se povedl výtečně, kůrčička je krásně tmavá a hlavně výborně chutnal manželovi:-)
Richard
|28. 5. 2007 17:23
A co barva kůrky?
Jana Hrubcová
|29. 3. 2007 15:34
Zkusila jsem a chleba byl výborný.Slaninu se mi sice ztratila/vypekla nebo nevím/ale ovoněla celý bochník.Druhý den jsem zkusila totéž ale s uzeným masem a bylo to super.Ani ho doma nechtěli mazat