• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzský slaninový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský slaninový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský slaninový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 280
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 480
      g hladká mouka pšeničná světlá
    • 1
      lžička droždí
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (kromě slaniny) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH. Po zvukovém signálu přidáme slaninu. Po upečení vyklopíme chleba z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - nadýchaný voňavý bílý chleba s kůrčičkou křupavou jako francouzská bagetka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaninový chléb

Slaninový chléb

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Slaninový hřbet

Slaninový hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Sag. | 4. 10. 2019 19:15

    Opět skvělý chlebik.... Dala jsem slaninu a přidala česnek. Nemel chybu

  • Vegeta | 16. 10. 2010 21:02

    Hlavně zařadit do bezmasých. Na slanině si každý vegetarián pochutná.

  • Iveta Janatová | 26. 4. 2008 21:11

    U nás taky máme rádi chleba se slaninou,já tedy dávám anglickou slaninu a přidám i pažitku.Moc dobré.

  • Hana Valentová | 22. 3. 2008 20:04

    právě se peče, jsem zvědavá..

  • Jana Lukášová | 14. 3. 2008 08:30

    Tento chlebík jsem pekla už dvakrát. Poprvé přesně podle receptu, po druhé jsem slaninu osmahla na cibulce. Osmahla jsem to na těch 2 lžících oleje a přidala po zvukovém signálu. Moc doporučuji!!! Díky cibulce byl chleba krásně provoněný.

  • Marťulinka | 19. 2. 2008 23:55

    Dobrý večer.Dneska jsem dělala tento chlebík a musím dát 1 s *.Opravdu vynikající.Zatím nám chutnal nejvíc.Přidala jsem na kousíčky uzené masíko a slunečnicová semínka.Děkuji a přeji všem dobrou chuť:-))

  • Kateřina Sprušanská | 11. 2. 2008 14:04

    aha tak to je možné že někdo z rodiny chtěl chlebík zkontrolovat a tím zkazil no tak zase zkusím a uvidím jinak konzistenci mám odpovídající takže tím to nebude ale otvírání pekárny je možné to se mohlo státi. díky

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 07:03

    Pani Katka, neotvárate pekáreň počas kysnutia ? Posledný raz, kedy môžete otvoriť pekáreň, je pred posledným kysnutím, potom už nie, vpustíte chladnejší vzduch a cesto zvykne prepadnúť.

  • Máří | 9. 2. 2008 23:29

    Propadlý chleba vznikne, když je moc tekutin nebo droždí. Kontrolujte těsto během hnětení - musí vzniknout nabalující se koule, která se odlepuje od formy. Když přidáte mouky příliš, bude chleba praskat.

  • Kateřina Sprušanská | 9. 2. 2008 19:46

    něco se mi nepovedlo, výborně chutnal ale měla jsem takový problém který mám teda skoro u všech chlebíků které peču na programu klasik nebo toastový (french nemám) a střed mám vždycky nižší než kraje rozdíl cca 5 cm je takový propadlý, chuťově superr ale vizuálně hrůza, recepty dodržuju přesně myslím gramáž, snažím se i teplotu vody a pořadí surovin ach jo. díky

  • Jitka Malinová | 29. 1. 2008 13:12

    Doporučuji do chleba přidat jednu malou smaženou cibulku na kostičky. Osmažím jí na těch 2 lžicích oleje a dávám hned na začátku.

  • Helča z hor | 29. 1. 2008 11:11

    Musím se přidat k paní Ilonce.Pekla jsem taktéž v Moulinex Home Bread a chléb byl opravdu vynikající s křupavou kůrčičkou.Jen se po něm zaprášilo...Dávám za 1!

  • Radka Albrechtová | 6. 1. 2008 15:01

    akou mám nastavit velikost bochníku a vypečení? Chtěla bych ho moc vyzkoušet!

  • Ilona Brokešová | 5. 1. 2008 13:58

    Právě jsem dopekla tento vynikající chlebík.Autorovi receptu dávám 1*.Je tak nadýchaný, voňavý a křupavoučký.Pekla jsem ho v troubě Moulinex Home Bread, peče úplně sama.

  • Katy Hospodar | 30. 12. 2007 20:49

    Dnes jsem upekla Váš chlebík a byl vynikající, děkuji moc za recept!!! Pekla jsem ho v pekárně ETA Harmony na programu "toustový" barva kůrky tmavá, chlebík se povedl výtečně, kůrčička je krásně tmavá a hlavně výborně chutnal manželovi:-)

  • Richard | 28. 5. 2007 17:23

    A co barva kůrky?

  • Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:34

    Zkusila jsem a chleba byl výborný.Slaninu se mi sice ztratila/vypekla nebo nevím/ale ovoněla celý bochník.Druhý den jsem zkusila totéž ale s uzeným masem a bylo to super.Ani ho doma nechtěli mazat

  • Danuše Bednářová | 13. 9. 2006 07:53

    Přesně tak, slaninu na drobné kostičky.

  • Adéla | 12. 9. 2006 18:48

    tu slaninu na kostičky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Snídaně Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Olivový olej Slanina Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

121
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
74
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
66
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
63
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský ořechový koláč
Francouzský ořechový koláč
Francouzský plátek
Francouzský plátek
Francouzský toast
Francouzský toast
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast z croissantu
  • Recepty.cz
  • Francouzský slaninový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact