• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzský slaninový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský slaninový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský slaninový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 280
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 480
      g hladká mouka pšeničná světlá
    • 1
      lžička droždí
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (kromě slaniny) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH. Po zvukovém signálu přidáme slaninu. Po upečení vyklopíme chleba z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - nadýchaný voňavý bílý chleba s kůrčičkou křupavou jako francouzská bagetka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaninový chléb

Slaninový chléb

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Slaninový hřbet

Slaninový hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Sag. | 4. 10. 2019 19:15

    Opět skvělý chlebik.... Dala jsem slaninu a přidala česnek. Nemel chybu

  • Vegeta | 16. 10. 2010 21:02

    Hlavně zařadit do bezmasých. Na slanině si každý vegetarián pochutná.

  • Iveta Janatová | 26. 4. 2008 21:11

    U nás taky máme rádi chleba se slaninou,já tedy dávám anglickou slaninu a přidám i pažitku.Moc dobré.

  • Hana Valentová | 22. 3. 2008 20:04

    právě se peče, jsem zvědavá..

  • Jana Lukášová | 14. 3. 2008 08:30

    Tento chlebík jsem pekla už dvakrát. Poprvé přesně podle receptu, po druhé jsem slaninu osmahla na cibulce. Osmahla jsem to na těch 2 lžících oleje a přidala po zvukovém signálu. Moc doporučuji!!! Díky cibulce byl chleba krásně provoněný.

  • Marťulinka | 19. 2. 2008 23:55

    Dobrý večer.Dneska jsem dělala tento chlebík a musím dát 1 s *.Opravdu vynikající.Zatím nám chutnal nejvíc.Přidala jsem na kousíčky uzené masíko a slunečnicová semínka.Děkuji a přeji všem dobrou chuť:-))

  • Kateřina Sprušanská | 11. 2. 2008 14:04

    aha tak to je možné že někdo z rodiny chtěl chlebík zkontrolovat a tím zkazil no tak zase zkusím a uvidím jinak konzistenci mám odpovídající takže tím to nebude ale otvírání pekárny je možné to se mohlo státi. díky

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 07:03

    Pani Katka, neotvárate pekáreň počas kysnutia ? Posledný raz, kedy môžete otvoriť pekáreň, je pred posledným kysnutím, potom už nie, vpustíte chladnejší vzduch a cesto zvykne prepadnúť.

  • Máří | 9. 2. 2008 23:29

    Propadlý chleba vznikne, když je moc tekutin nebo droždí. Kontrolujte těsto během hnětení - musí vzniknout nabalující se koule, která se odlepuje od formy. Když přidáte mouky příliš, bude chleba praskat.

  • Kateřina Sprušanská | 9. 2. 2008 19:46

    něco se mi nepovedlo, výborně chutnal ale měla jsem takový problém který mám teda skoro u všech chlebíků které peču na programu klasik nebo toastový (french nemám) a střed mám vždycky nižší než kraje rozdíl cca 5 cm je takový propadlý, chuťově superr ale vizuálně hrůza, recepty dodržuju přesně myslím gramáž, snažím se i teplotu vody a pořadí surovin ach jo. díky

  • Jitka Malinová | 29. 1. 2008 13:12

    Doporučuji do chleba přidat jednu malou smaženou cibulku na kostičky. Osmažím jí na těch 2 lžicích oleje a dávám hned na začátku.

  • Helča z hor | 29. 1. 2008 11:11

    Musím se přidat k paní Ilonce.Pekla jsem taktéž v Moulinex Home Bread a chléb byl opravdu vynikající s křupavou kůrčičkou.Jen se po něm zaprášilo...Dávám za 1!

  • Radka Albrechtová | 6. 1. 2008 15:01

    akou mám nastavit velikost bochníku a vypečení? Chtěla bych ho moc vyzkoušet!

  • Ilona Brokešová | 5. 1. 2008 13:58

    Právě jsem dopekla tento vynikající chlebík.Autorovi receptu dávám 1*.Je tak nadýchaný, voňavý a křupavoučký.Pekla jsem ho v troubě Moulinex Home Bread, peče úplně sama.

  • Katy Hospodar | 30. 12. 2007 20:49

    Dnes jsem upekla Váš chlebík a byl vynikající, děkuji moc za recept!!! Pekla jsem ho v pekárně ETA Harmony na programu "toustový" barva kůrky tmavá, chlebík se povedl výtečně, kůrčička je krásně tmavá a hlavně výborně chutnal manželovi:-)

  • Richard | 28. 5. 2007 17:23

    A co barva kůrky?

  • Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:34

    Zkusila jsem a chleba byl výborný.Slaninu se mi sice ztratila/vypekla nebo nevím/ale ovoněla celý bochník.Druhý den jsem zkusila totéž ale s uzeným masem a bylo to super.Ani ho doma nechtěli mazat

  • Danuše Bednářová | 13. 9. 2006 07:53

    Přesně tak, slaninu na drobné kostičky.

  • Adéla | 12. 9. 2006 18:48

    tu slaninu na kostičky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Snídaně Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Olivový olej Slanina Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
23
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny Paulus
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od…
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Princezna Kate po rakovině: Dojemné setkání s rodinou mrtvé fotografky (†17)

Princezna Kate po rakovině: Dojemné setkání s rodinou mrtvé fotografky (†17)

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

Další doporučené recepty:

Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský ořechový koláč
Francouzský ořechový koláč
Francouzský plátek
Francouzský plátek
Francouzský toast
Francouzský toast
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast z croissantu
  • Recepty.cz
  • Francouzský slaninový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact