• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzský slaninový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský slaninový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský slaninový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 280
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 480
      g hladká mouka pšeničná světlá
    • 1
      lžička droždí
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (kromě slaniny) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH. Po zvukovém signálu přidáme slaninu. Po upečení vyklopíme chleba z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - nadýchaný voňavý bílý chleba s kůrčičkou křupavou jako francouzská bagetka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaninový chléb

Slaninový chléb

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Slaninový hřbet

Slaninový hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Sag. | 4. 10. 2019 19:15

    Opět skvělý chlebik.... Dala jsem slaninu a přidala česnek. Nemel chybu

  • Vegeta | 16. 10. 2010 21:02

    Hlavně zařadit do bezmasých. Na slanině si každý vegetarián pochutná.

  • Iveta Janatová | 26. 4. 2008 21:11

    U nás taky máme rádi chleba se slaninou,já tedy dávám anglickou slaninu a přidám i pažitku.Moc dobré.

  • Hana Valentová | 22. 3. 2008 20:04

    právě se peče, jsem zvědavá..

  • Jana Lukášová | 14. 3. 2008 08:30

    Tento chlebík jsem pekla už dvakrát. Poprvé přesně podle receptu, po druhé jsem slaninu osmahla na cibulce. Osmahla jsem to na těch 2 lžících oleje a přidala po zvukovém signálu. Moc doporučuji!!! Díky cibulce byl chleba krásně provoněný.

  • Marťulinka | 19. 2. 2008 23:55

    Dobrý večer.Dneska jsem dělala tento chlebík a musím dát 1 s *.Opravdu vynikající.Zatím nám chutnal nejvíc.Přidala jsem na kousíčky uzené masíko a slunečnicová semínka.Děkuji a přeji všem dobrou chuť:-))

  • Kateřina Sprušanská | 11. 2. 2008 14:04

    aha tak to je možné že někdo z rodiny chtěl chlebík zkontrolovat a tím zkazil no tak zase zkusím a uvidím jinak konzistenci mám odpovídající takže tím to nebude ale otvírání pekárny je možné to se mohlo státi. díky

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 07:03

    Pani Katka, neotvárate pekáreň počas kysnutia ? Posledný raz, kedy môžete otvoriť pekáreň, je pred posledným kysnutím, potom už nie, vpustíte chladnejší vzduch a cesto zvykne prepadnúť.

  • Máří | 9. 2. 2008 23:29

    Propadlý chleba vznikne, když je moc tekutin nebo droždí. Kontrolujte těsto během hnětení - musí vzniknout nabalující se koule, která se odlepuje od formy. Když přidáte mouky příliš, bude chleba praskat.

  • Kateřina Sprušanská | 9. 2. 2008 19:46

    něco se mi nepovedlo, výborně chutnal ale měla jsem takový problém který mám teda skoro u všech chlebíků které peču na programu klasik nebo toastový (french nemám) a střed mám vždycky nižší než kraje rozdíl cca 5 cm je takový propadlý, chuťově superr ale vizuálně hrůza, recepty dodržuju přesně myslím gramáž, snažím se i teplotu vody a pořadí surovin ach jo. díky

  • Jitka Malinová | 29. 1. 2008 13:12

    Doporučuji do chleba přidat jednu malou smaženou cibulku na kostičky. Osmažím jí na těch 2 lžicích oleje a dávám hned na začátku.

  • Helča z hor | 29. 1. 2008 11:11

    Musím se přidat k paní Ilonce.Pekla jsem taktéž v Moulinex Home Bread a chléb byl opravdu vynikající s křupavou kůrčičkou.Jen se po něm zaprášilo...Dávám za 1!

  • Radka Albrechtová | 6. 1. 2008 15:01

    akou mám nastavit velikost bochníku a vypečení? Chtěla bych ho moc vyzkoušet!

  • Ilona Brokešová | 5. 1. 2008 13:58

    Právě jsem dopekla tento vynikající chlebík.Autorovi receptu dávám 1*.Je tak nadýchaný, voňavý a křupavoučký.Pekla jsem ho v troubě Moulinex Home Bread, peče úplně sama.

  • Katy Hospodar | 30. 12. 2007 20:49

    Dnes jsem upekla Váš chlebík a byl vynikající, děkuji moc za recept!!! Pekla jsem ho v pekárně ETA Harmony na programu "toustový" barva kůrky tmavá, chlebík se povedl výtečně, kůrčička je krásně tmavá a hlavně výborně chutnal manželovi:-)

  • Richard | 28. 5. 2007 17:23

    A co barva kůrky?

  • Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:34

    Zkusila jsem a chleba byl výborný.Slaninu se mi sice ztratila/vypekla nebo nevím/ale ovoněla celý bochník.Druhý den jsem zkusila totéž ale s uzeným masem a bylo to super.Ani ho doma nechtěli mazat

  • Danuše Bednářová | 13. 9. 2006 07:53

    Přesně tak, slaninu na drobné kostičky.

  • Adéla | 12. 9. 2006 18:48

    tu slaninu na kostičky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Snídaně Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Olivový olej Slanina Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

86
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
29
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
28
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
24
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský ořechový koláč
Francouzský ořechový koláč
Francouzský plátek
Francouzský plátek
Francouzský toast
Francouzský toast
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast z croissantu
  • Recepty.cz
  • Francouzský slaninový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact