• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský plátek
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský plátek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský plátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 200
      g žampiony
    • 100
      ml vaječný koňak
    • 1
      lžička cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého oleje z obou stran opečeme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
2
Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 29. 9. 2010 17:39

    prosím vás je v tomto receptu možné nahradit koňakem něčím jiným?děkuji.

  • alena | 13. 1. 2008 18:34

    ukradený recept z jiného webu. slušný člověk napíše, že je to ze zdroje toho a toho, když to není jeho recept.ale jen všichni jásejte.

  • Eva Bukáčková | 8. 1. 2008 23:06

    bylo to výborné, ikdyž jsem neměla koňak zrovna při ruce, díky za recept!!

  • Andrea | 28. 12. 2004 01:36

    Vyborne!!!

  • Tina | 9. 12. 2004 22:28

    Zkoušela jsem i z krůtího masa - mňam

  • ILONA | 17. 5. 2004 12:46

    Tak tohle je zaručená bomba

  • Mirek | 30. 4. 2004 10:21

    je to dobrý

  • Karel | 8. 2. 2004 12:42

    dejte více koňaku abudete mít zaručený úspěch...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vaječný koňak Vepřová kýta Žampiony Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Lívance II.

Lívance II.

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

106
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
62
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…
49
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
43
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
30
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský ořechový koláč
Francouzský ořechový koláč
Francouzský slaninový chléb
Francouzský slaninový chléb
Francouzský toast
Francouzský toast
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Francouzský plátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact