• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Francouzský ořechový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský ořechový koláč

autor: Lidka Kábrtová
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 51
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský ořechový koláč
Francouzský ořechový koláč
Francouzský ořechový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 180
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
  • Nádivka
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 180
      g vlašské ořechy
    • 4
      ks sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Rozvírací dortovou formu vymastíme a dobře vysypeme. Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout a smícháme s ostatními surovinami. 2/3 těsta si necháme, 1/3 těsta odložíme do mrazáku.
2
Dortovou formu dobře vyložíme těstem po dně i po stěnách (mělo by se vyválet, ale je křehké a rádo se trhá a spíš se mi odvědčila strategie dávat těsto kousek po kousku a prostě ho pěchovat vedle sebe). Smícháme všechny suroviny určené na nádivku a rozetřeme do vyložené formy.
3
Vezmeme 1/3 těsta z mrazáku a na hrubém struhadle ho postrouháme rovnoměrně na vršek dortu po celé ploše. Koláč pomalu pečeme při 180 °C a zkoušíme špejlí. Aby se dobře rozležel, je dobré nechat ho druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Žanet | 4. 7. 2013 09:55

    Sladké Sladké Sladké... Ale dobré těsto z dvojté dávky ale c pohodě:) :-))

  • linda klein | 2. 11. 2012 09:22

    Vyborny kolac! Do nadivky jsem dala 3 zloutky a snih ze 4 bilku, to jedno cele vejce jsem nedavala. S testem se dobre pracovalo, kolac je dostatecne vysoky, z formy sel snadno premistit na podnos. Po rozlezeni naprosto luxusni :-)

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 8. 9. 2012 19:21

    Výborný .Jenom cukru jsem dala do náplně míň,130gr,upečený je za 30 minut na 180.Nahoru jsem udělala cik cak bílou polevou.Pekla jsem ho asi 10x a vždycky se povedl.

  • stefania | 6. 4. 2011 00:11

    Pre muffi- ja som piekla na 180º 35 minut a este som pridala 5 minut zvrchu. Dufam,ze nabuduce sa podari,oplati sa.

  • stefania | 6. 4. 2011 00:09

    Upecené,výborne! Robila som tento kolac uz predtym,napln sa mi zdala trosku vajecna a tak som tentokrat odobrala to 1 cele vajce z naplne a bolo to super! Davam za 1

  • cioccolatino
    cioccolatino | 14. 3. 2011 23:57

    Testo jsem nechavala v mrazaku jen tak dlouho, nez jsem si udelala napln a stacilo to. Pekla jsem priblizne pul hodiny.

  • muffii | 14. 3. 2011 16:13

    Tak jsem ho upekla, ale vubec se mi nepovedl. Dala jsem tam liskove orisky a musela udelat dvojite testo, jinak by mi to nevyslo - ale snehova napl se mi neupekla, ikdyz tam dort byl dele nez hodinu. Zustala ve stavu "orechy v bilkovinne zelatine", takze docela nechut. :-$ Ale kurcicka krasne krupava, napad hezkej, jen skoda te naplne, ale za to muze nase rozbita trouba - nejak si vymyslela, ze nam bude pect pouze na 280° :-\

  • muffii | 13. 3. 2011 14:49

    jak dlouho by se mel pect? a jak dlouho by testo melo byt v mrazaku? :-\ dekuji za odpoved.

  • Tereza T
    Tereza T | 3. 3. 2011 16:16

    Díky za upozornění, autorku jsem přiřadila, nyní může sama editovat recept.

  • pippiva
    pippiva | 2. 3. 2011 16:05

    Jeste prosim o upraveni autora-Lidka Kabrtova :-*

  • pippiva
    pippiva | 2. 3. 2011 15:59

    Mohu jen potvrdit,je opravdu vyborny.Dala jsem mene cukru a testo jsem vyvalela rovnou na pecicim papire,takze nebyl problem s nanasenim do formy.Opravdu super recept!

  • cioccolatino
    cioccolatino | 1. 3. 2011 20:33

    Je vyborny <3 Testo je krupave a napln taky super. Moucnik je krasne vzdusny, neni suchy a nelepi se na zuby. mnam

  • cioccolatino
    cioccolatino | 1. 3. 2011 17:06

    Dobry den, tak jsem zvedava. Kolac jsem prave dala do trouby. Do nadivky jsem dala jen 150 g cukru a jeden sacek vanilkoveho cukru. Misto vlasskych orechu jsem pouzila liskove. Testa bylo opravdu malicko, tak jsem dala vrstvu tenkou, jak jen to slo. Vyslo na chlup presne. Asi mam trosku vetsi formu. Tesim se, jak to dopadne. =-O

  • pippiva
    pippiva | 1. 3. 2011 10:22

    Urcite drcene nebo mlete.Na tenhle recept se uz dlouhochystam ;-)

  • jackie.cane | 1. 3. 2011 09:11

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ty ořechy drcené? Děkuji :-)

  • Sašenka | 5. 2. 2011 13:16

    Včera jsem pekla a musím říct, že je to opravdu, opravdu delikátní záležitost.. Takže SOUHLASÍM S "KOLEGYNĚMI" a za mě a mou rodinu: SENZAČNÍ => 1* :-)

  • Barbora | 17. 11. 2010 17:30

    Báječný. 8-) Jen mi to těsto nějak nevyšlo - i když jsem to dala na dno v co nejtenčí vrstvičce, tak mi na vrch skoro žádné nezbylo. Dělala jsem to v normální rozvírací dortové formě.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 14. 11. 2010 13:00

    Moc dobrý, cukr taky ubírám za 1

  • *Lucka* | 27. 10. 2010 20:12

    Zaslouženě: 1!

  • *Lucka* | 27. 10. 2010 20:11

    Právě jsem tento moučník upekla. =) Je výborný..! ;-) Nestačím se oblizovat..:-D

  • zdenka supolova | 9. 8. 2010 12:19

    Vřele dopoučuji milovníkům ořechových náplní!Těsto šlo velice snadno roztlačit do formy vcelku,do náplně jsem dala 150g cukru a pro nás sladké akorát a upečený byl za 50 minut na 180st.Hotový jsem cik cak ozdobila čokoládou.Další stálice do mého repertoáru a zaslouženě 1.

  • Christina Papadopulosova | 30. 7. 2010 17:51

    Na můj vkus moc sladký, ale to záleží na každém. Chuťově je výborný a jednoduchý na přípravu. Díky!

  • Šárka Hájková | 10. 7. 2010 19:11

    Koláč je vynikající, pekla jsem už několikrát. Zkusila jsem i zamrazit a přežil bez úhony, takže pokud něco zbyde, odkládám do mrazáku pro nečekané příležitosti. A do vysokého plechu dávám bez problémů, jen navyšuji dávku. :-)

  • N J | 9. 5. 2010 12:57

    Dovolila jsem si přidat fotku :-)Jinak pro Ivanu - nemyslím, že dortová forma je nutnost, pokud máte malý vyšší pekáček, lze to taky, na nízkém plechu samozřejmě ne.

  • lIDKA kÁBRTOVÁ | 11. 11. 2006 20:07

    tADY zKLAMU. dORTOVÁ FORMA JE NUTNÁ. zKUSTE TŘEBA PŮJČIT U SOUSEDŮ. zA ÚPLATEK V PODOBĚ KOUSKU KOLÁČE.

  • Ivana Škraňková | 11. 11. 2006 08:49

    Chci se jen zeptat,moc zkušeností s pečením nemám,bude vadit když ho udělám na plechu?Nemám dortovou formu.Díky za odpověď

  • Anonym | 15. 10. 2006 11:09

    Vyzkoušela jsem i s mandlemi. Taky to stojí za to...

  • Lidka Kábrtová | 14. 12. 2005 22:20

    Moc děkuji všem za pochvaly. Jsem typ kuchařky, co běžně spálí i čaj, takže se snažím mít všechny recepty rychlé a nenáročné. Navíc mám dost náročnou práci, takže jsem ráda, když aspoň něco stíhám "ukuchat"...

  • Alča | 14. 12. 2005 19:31

    Super,super,super.Je to jednička

  • vera vydrzelova | 10. 12. 2005 06:57

    Pani Lidkomoc diky za recept, ja orechy miluju a mela jsem vlastni recept, ale toto se neda srovnat s tim mym. Fakt bomba

  • Lidka Kábrtová | 8. 12. 2005 13:31

    Jano, peče se pomalu, odhadem něco přes hodinu.

  • zunicka | 8. 12. 2005 12:47

    prosim vas, ako dlho sa asi pecie tento kolac?

  • Lidka Kábrtová | 3. 12. 2005 10:09

    Evo, formu je potřeba vymazat a vysypat. Jinak je skutečně nutná ta rozvírací, kolač je křehký a pokud byste ho chtěla vyklepávat z klasické formy, rozlámal by se. Možná by to šlo vyřešit vyložením formy papírem na pečení, ale s tím nemám zkušenosti.

  • eva tozickova | 2. 12. 2005 19:11

    tak klobouk dolu, dostala jsem od manzela za tento kolac jednicku s hvezdickou, pry neco takoveho jeste nejedl, jen jsem to pekla ve svacinovem papiru, chtela jsem se jeste zeptat, zda mam formu vymazavat, ten papir nebyl stastna volba, dekuji jeste jednou za recept

  • ludmila chroma | 24. 10. 2005 14:07

    Zdravím všechny mlsné. Koláč je dobrý, spíš mi připadal jako ořechový dort. Těsto je bezkonkurenčně rychlé!! Příště ale udělám náplň jen ze 2/3 množství, připadá mi moc sytá. Nahoru nebudu strouhat žádné těsto, protože se mi to zdá lepší.

  • Lidka Kábrtová | 20. 10. 2005 21:13

    Moc děkuji za pochvalu... A můžu slíbit jedno velké překvápko... Při svých experimentech jsem přišla na takřka správný recept na medovník. A slibuju, že ho dám na web. Sem i na Labužníka, kam také chodím...

  • Aleš Pazdera | 20. 10. 2005 18:44

    Milá paní Lidko, měl jsem možnost Váš koláč ochutnat. Byl vynikající!!! Už dlouho jsem nic tak dobrého nejedl. A že mám mlsný jazyk! Měl jen jednu vadu, bylo ho málo! Jinak skvělý! Děkujeme za recept a jen víc takových receptů. Sem s nimi! Už se těšíme.

  • Lidka Kábrtová | 17. 10. 2005 20:11

    I já tenhle koláč považuju za velmi luxusní a peču ho, když očekávám nějakou hodně vzácnou návštěvu...

  • Verulinka | 12. 10. 2005 22:40

    Milá Lidko, díky za recept, to se Vám povedlo. Koláč je vynikající, přímo luxusní. Pečené sladkosti máme rádi k snídani, ale tento koláč je škoda, odsoudit ke "snídaňové buchtě" :o) Pokud by nějaká kuchařinka měla dotaz na velikost formy (taky nikdy nedokážu odhadnout, v čem péci) - já jsem pekla v kulaté formě se zvýšeným, vlnkovaným okrajem, průměr asi 26 cm.

  • Luca | 7. 7. 2005 15:22

    Vyzkoušela jsem, je vynikajicí.

  • Míla.K. | 29. 6. 2005 14:29

    Lidko,dávám za pravdu Janě z VM.,asi je levá,ať si koupí tatranku a hamburgera a tuto kuchařku nečte!!Recept který je někým pohaněný většinou chutná!Možná je to úmyslně,abychom ho vyzkoušeli a pochutnali si!!!Hlavu vzůru!!

  • Jana z VM | 29. 6. 2005 07:39

    Lidko, zase jeden trouba... jinak k tomu není co dodat.

  • Lidka Kábrtová | 29. 6. 2005 00:00

    Vážená Evo Jirik, faktické připomínky beru, a to i kritické, hajzlíci mě nezajímají. Vím, že se celkem slušně užírají sami. A budiž jim to přáno.

  • Di | 24. 6. 2005 14:52

    Právě je v troubě. Už teď vypadá skvěle. Těším se na výsledek. Jen nevím, jestli se rozleží ...

  • Lidka Kábrtová | 24. 6. 2005 08:31

    Radko, nespletla jste si gramy a deka u mouky? To těsto řídké skutečně není.

  • Jana z VM | 24. 6. 2005 07:27

    To se tedy divím, že těsto bylo řídké. Nic takového se mi nestalo a postupovala jsem přesně dle receptu. Prostě - bez problémů.

  • Radulka | 23. 6. 2005 12:40

    Zkoušela jsem tento recept, zarazilo mě, jak málo těsta a jak řídkého vzniklo po smísení ingrediencí na těsto. Sice jsem to dohonila moukou a všem to nakonec chutnalo, ale u pečení mě to dost zarazilo. Co na to vy ostatní? Jinak koláč chválím.

  • Di | 23. 6. 2005 11:05

    Chudáček koláček, už ho zase někdo opětkoval!Tak to ho určitě zkusím, právě jsem si přivezla ořechy.

  • Fleur | 21. 6. 2005 21:45

    To znám je to vynikající koláč

  • Alojs Ježek | 16. 6. 2005 22:32

    Hraběnčiny řezy a ten koláč u mně vedou!!!

  • Daniela | 16. 6. 2005 20:41

    Tak se musím přidat, vynikající, chutnalo nám i návštěvě, jen jsem taky ubrala trošku cukru.Dávám jedničku.

  • Anonym | 13. 6. 2005 10:10

    Mám stejný recept, do nádivky 130g cukru...není to tak sladké:o)

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 14:09

    Je to vyborny kolac, vetsinou to snime na posezeni:-)

  • Jana z VM | 9. 6. 2005 10:46

    Tak, musí napsat, že tento vynikající koláč je obrovská DOBROTA!!!!!!! Nádivka je velice jemná, příprava rychlá a výledek - no, prostě něco vynikajícího !!!!

  • Alena | 9. 6. 2005 10:15

    Koláč jsem ochutnala - pekla kolegyně z práce - je vynikající, doporučuji vyzkoušet.

  • Jana z VM | 7. 6. 2005 06:58

    Já jsem se k tomuto koláči ještě nedostala, ikdyž se na něj chystám od března, ale když je tady toho tolik !! Po přečtení komentáře Klárky jej brzo, brzičko vyzkouším !!

  • klára | 6. 6. 2005 17:54

    Koláč je vynikající!možná trochu sladší na můj vkus, jinak bez chyby.do druhého dne nevydržel, všem moc chutnal.

  • Lidka Kábrtová | 23. 5. 2005 19:23

    To jsem moc ráda, já tenhle recept miluju.

  • EVA | 22. 5. 2005 12:23

    Koláč je vynikající, všem moc chutnal. Vůně ořechů je úžasná.

  • Jana z VM | 7. 3. 2005 09:34

    Strouhané koláče jsoumoc dobré a tento s ořechovou nádivkou bude jistě vynikající !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Sníh z bílku Vejce Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

44
Langoše - expres
Langoše - expres
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
21
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
21
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz MFF KV po smrti Bartošky (†78): 59. ročník splní jeho přání!

MFF KV po smrti Bartošky (†78): 59. ročník splní jeho přání!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský plátek
Francouzský plátek
Francouzský slaninový chléb
Francouzský slaninový chléb
Francouzský toast
Francouzský toast
  • Recepty.cz
  • Francouzský ořechový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact