• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský křehký jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský křehký jablečný koláč

autor: Claire2113
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský křehký jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks jablka oloupané, na plátky
    • 3
      lžička meruňkový kompot
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,50
      lžička rumové aroma
  • Těsto
    • 130
      g hladká mouka
    • 75
      g máslo na kostičky, ale vychlazené
    • 40
      g cukr
    • 3
      lžíce studená voda
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl hodiny až 1 hodinu odpočinout v lednici. Mezitím 1 velké jablko oloupeme a nakrájíme na plátky.
2
Na pomoučněném válu rozválíme těsto na plát a potom plát těsta vložíme do koláčové formy. Těsto vychází na malý koláč o průměru asi 16 cm. Forma se většinou nemusí vymazávat, protože těsto je dost máslové. Na těsto poklademe plátky oloupaného jablka a posypeme vanilkovým cukrem.
3
Koláč pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Po upečení ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou s trochou rumu.
4
Francouzský křehký jablečný koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Perdixperdix | 7. 1. 2016 21:48

    Koláč je naprosto úžasný! PS: nepřečetla jsem dobře hlasování, dala jsem pravý opak toho co jsem chtěla......

  • Hatsepsut | 9. 8. 2015 21:17

    luxusní, snadný a rychlý zákusek ... akorát hrušky jsem pokapala šťávou z 1 citronu a posypala skořicí ...doporučuji

  • Hatsepsut | 9. 8. 2015 21:11

    luxusní, snadný a rychlý zákusek ... akorát hrušky jsem pokapala šťávou z 1 citronu a posypala skořicí ...doporučuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Dezerty Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Meruňkový kompot Rumové aroma Studená voda Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Africké kari

Africké kari

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

71
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
62
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
47
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský ořechový koláč
Francouzský ořechový koláč
Francouzský plátek
Francouzský plátek
  • Recepty.cz
  • Francouzský křehký jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact