Naprostá pecka......Skvělé, jednoduché
Takto upravené králičí maso jsem ještě neměla - výborné! Bylo to báječně šťavnaté a bez typického králičího odéru. Přidala jsem rozmarýn.
Mrzí mne, že se vám to nepovedlo, ale recept jsem opravdu popsala přesně tak, jak jsem ho dělala a rozhodně se nic nepřipálilo. Někdy se prostě nějaká chybička vloudí, komu se nikdy něco takového nestalo?
Dnes jsme to zkoušela k nedělnímu obědu a dopadlo to katastrofálně!!!! Někde byla asi cyhba, protože asi žádná hospodyňka by po obědě netoužila drhnout připálený hrnec a dva měsíce starou troubu. Chuťově to taky neblyo nijak výrazné. Přeji hodně zdaru s tímto receptem, ale u nás se rozhodně nezabylí.
dl je decilitr. Česnekové stroužky jsem si dala do 1/4 l hrnečku a bylo to tak si polovina hrnečku. Zdravím Ivana
ahoj co znamená dl česnekových stroužků děkuju
Zdeňko, jsem ráda že vám a manželovi chutnal. Ivana
Dnes jsem stehna z králíka takto pekla, jen jsem ho jemně prošpikovala a přidala zbytek na kostičky nakrájenou oravskou slaninu. Byl super i manžel, který králíka nejí, ho chválil. Zdravím Zdeňka.
Pekla jsem ho nejdřív volně, měla jsem strach, aby mléko nekypělo, ale bylo to v pohodě. Pak jsem ho přikryla a nakonec znovu odkryla, aby se to dopeklo.Během pečení přilévám trochu vody /dle potřeby/. Prvně jsem vodu přilila před poklopením pokličkou. Snad vám to pomůže.
Zní to zajímavě... a peče se to zakryté? Díky za odpověď
Blanko, mám radost a nosánek nahoru.
Tak jsem vyzkoušela a u nás tento recept zabodoval. Ochutila jsem bazalkou a králík by klidně snesl i jiné koření. Ivko, píši 1.
Mléko je 1 litr /i více/, česneku má být alespoň 1dl. Ivana
Má to být litr nebo dc toho mléka? Děkuji za odpověď
Stando, nemám proč se zlobit. Prostě vám to nechutnalo. Mě tato úprava králíka opravdu nadchla, proto jsem tento recept sem dala. Každému prostě chutná něco jiného. Z toho se nestřílí, jen škoda jídla. Zdravím. Ivana
skúšal som tento recept, ale nič zvláštne skvôr sklamanie. Sú tu ďaleko lepšie recepty na králika, dúfam, že sa autorka na mňa nenahnevá. skvôr by som skúsil použiť pretlačený cesnak. Možno som nepochopil technológiu receptu, ale neni to ono.
Paní Jano, taky jsem se bála. Takto s mlékem jsem nic nepekla. Přiznám se, že celou dobu pečení, jsem ale kontrolovala, jestli to mléko přece jen něco neudělá, ale bylo to v pohodě. Králíka jsem pro jistotu pekla v mém oblíbeném kastrolu železňáku /je těžký a vevnitř zvláštně tmavě modrá lesklá barva, bohužel nevím, co to je - zatím se v něm nikdy nic nepřipálilo/. Jen nahoře zůstala tenká obroučka nápeku, jinak naprosto nic. Doufám, že se vám to taky podaří a hlavně, bude chutnat. Zdravím. Ivana
Když já mám strach,že se to mléko připálí.
Díky za informaci, večer jsem to chtěla hledat. Koupím na neděli kotlety a vyzkouším. Zdravím, mějte se hezky.
Ivanko, já jsem ten recept sem nedávala, jen ho pod tímto názvem znám, ale je to v podstatě stejné, jen dávám cca 1 kg vepřových libových vykostěných kotlet.
Česnek je opravdu vcelku, jen oloupaný. Krásně změkne pečením. Recept je opravdu výborný, doufám, že vám bude taky chutnat. Večer, jak se to rozleželo, to bylo ještě lepší. Říkala jsem si, že příště bych k normální soli přidala i nějakou ochucenou směs. Na to vepřové se určitě podívám. Ivana
Já znám tento recept s vepřovým masem - je to Italská vepřová pečínka na mléce - a tam jsou stroužky v celku, jen oloupané, jak uvádí paní Samcová. Je to výborné, až budu mít králíka, tak zkusím s ním.
ten česnek má být prolisovaný?