• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzský králík v česnekovém sosu
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský králík v česnekovém sosu

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský králík v česnekovém sosu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      králík
    • 1,50
      dl česnek (až 1,5 dl) oloupané stroužky
    • 1,50
      l mléko (až 1,5 l)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného králíka dáme do pekáčku, tak, aby v něm zbylo co nejméně místa. Osolíme, posypeme stroužky česneku a zalijeme mlékem (králík má být zcela ponořen). Česnekem nešetříme, já jsem toto jídlo dělala ze 3 stehen a česneku jsem dala víc jak 1 dl.
2
Nejprve dáme na plotnu, přivedeme k varu, když už mléko má škraloupek a mělo by začít kypět, sundáme z plotny a dáme do vyhřáté trouby, kde ho upečeme doměkka. Během pečení jsem králíka 1x obrátila.
3
Po upečení má vše krásnou karamelovou barvu. Chuťově je to vynikající. Sosík jsme vyškrabávali lžicí, aby jsme o nic nepřišli.
4
Jako přílohu jsem dala brambory, je jako možnost uvedena ještě rýže, ale brambor je podle mne to pravý.
5
Zdroj: www.labuznik.com - autorka Kousavka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Salámové misky v cibulovém sosu

Salámové misky v cibulovém sosu

Chilli křídla v cibulovém sosu

Chilli křídla v cibulovém sosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gabule | 4. 1. 2015 11:01

    vyzkoušela, jsem. Moc dobré a jednoduché ;-)

  • xxl | 12. 8. 2012 21:38

    Naprostá pecka......Skvělé, jednoduché

  • Lenka H. | 19. 2. 2010 18:40

    Takto upravené králičí maso jsem ještě neměla - výborné! Bylo to báječně šťavnaté a bez typického králičího odéru. Přidala jsem rozmarýn.

  • Ivana Samcová | 8. 12. 2008 11:24

    Mrzí mne, že se vám to nepovedlo, ale recept jsem opravdu popsala přesně tak, jak jsem ho dělala a rozhodně se nic nepřipálilo. Někdy se prostě nějaká chybička vloudí, komu se nikdy něco takového nestalo?

  • Jitka Hrubanova | 7. 12. 2008 18:28

    Dnes jsme to zkoušela k nedělnímu obědu a dopadlo to katastrofálně!!!! Někde byla asi cyhba, protože asi žádná hospodyňka by po obědě netoužila drhnout připálený hrnec a dva měsíce starou troubu. Chuťově to taky neblyo nijak výrazné. Přeji hodně zdaru s tímto receptem, ale u nás se rozhodně nezabylí.

  • Ivana Samcová | 4. 3. 2008 18:55

    dl je decilitr. Česnekové stroužky jsem si dala do 1/4 l hrnečku a bylo to tak si polovina hrnečku. Zdravím Ivana

  • Honza K. | 3. 3. 2008 14:31

    ahoj co znamená dl česnekových stroužků děkuju

  • Ivana Samcová | 6. 12. 2007 10:50

    Zdeňko, jsem ráda že vám a manželovi chutnal. Ivana

  • Zdeňka Pospíšilová | 5. 12. 2007 20:08

    Dnes jsem stehna z králíka takto pekla, jen jsem ho jemně prošpikovala a přidala zbytek na kostičky nakrájenou oravskou slaninu. Byl super i manžel, který králíka nejí, ho chválil. Zdravím Zdeňka.

  • Ivana Samcová | 14. 11. 2007 10:52

    Pekla jsem ho nejdřív volně, měla jsem strach, aby mléko nekypělo, ale bylo to v pohodě. Pak jsem ho přikryla a nakonec znovu odkryla, aby se to dopeklo.Během pečení přilévám trochu vody /dle potřeby/. Prvně jsem vodu přilila před poklopením pokličkou. Snad vám to pomůže.

  • Anonym | 14. 11. 2007 09:52

    Zní to zajímavě... a peče se to zakryté? Díky za odpověď

  • Ivana Samcová | 26. 2. 2007 10:37

    Blanko, mám radost a nosánek nahoru.

  • Blanka V. | 26. 2. 2007 08:13

    Tak jsem vyzkoušela a u nás tento recept zabodoval. Ochutila jsem bazalkou a králík by klidně snesl i jiné koření. Ivko, píši 1.

  • Ivana Samcová | 25. 2. 2007 14:34

    Mléko je 1 litr /i více/, česneku má být alespoň 1dl. Ivana

  • Lucie | 25. 2. 2007 13:06

    Má to být litr nebo dc toho mléka? Děkuji za odpověď

  • Ivana Samcová | 23. 2. 2007 17:44

    Stando, nemám proč se zlobit. Prostě vám to nechutnalo. Mě tato úprava králíka opravdu nadchla, proto jsem tento recept sem dala. Každému prostě chutná něco jiného. Z toho se nestřílí, jen škoda jídla. Zdravím. Ivana

  • Stando | 23. 2. 2007 10:52

    skúšal som tento recept, ale nič zvláštne skvôr sklamanie. Sú tu ďaleko lepšie recepty na králika, dúfam, že sa autorka na mňa nenahnevá. skvôr by som skúsil použiť pretlačený cesnak. Možno som nepochopil technológiu receptu, ale neni to ono.

  • Ivana Samcová | 3. 2. 2007 16:36

    Paní Jano, taky jsem se bála. Takto s mlékem jsem nic nepekla. Přiznám se, že celou dobu pečení, jsem ale kontrolovala, jestli to mléko přece jen něco neudělá, ale bylo to v pohodě. Králíka jsem pro jistotu pekla v mém oblíbeném kastrolu železňáku /je těžký a vevnitř zvláštně tmavě modrá lesklá barva, bohužel nevím, co to je - zatím se v něm nikdy nic nepřipálilo/. Jen nahoře zůstala tenká obroučka nápeku, jinak naprosto nic. Doufám, že se vám to taky podaří a hlavně, bude chutnat. Zdravím. Ivana

  • Jana V. | 23. 1. 2007 01:59

    Když já mám strach,že se to mléko připálí.

  • Ivana Samcová | 15. 1. 2007 14:03

    Díky za informaci, večer jsem to chtěla hledat. Koupím na neděli kotlety a vyzkouším. Zdravím, mějte se hezky.

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 10:36

    Ivanko, já jsem ten recept sem nedávala, jen ho pod tímto názvem znám, ale je to v podstatě stejné, jen dávám cca 1 kg vepřových libových vykostěných kotlet.

  • Ivana Samcová | 15. 1. 2007 10:18

    Česnek je opravdu vcelku, jen oloupaný. Krásně změkne pečením. Recept je opravdu výborný, doufám, že vám bude taky chutnat. Večer, jak se to rozleželo, to bylo ještě lepší. Říkala jsem si, že příště bych k normální soli přidala i nějakou ochucenou směs. Na to vepřové se určitě podívám. Ivana

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 10:02

    Já znám tento recept s vepřovým masem - je to Italská vepřová pečínka na mléce - a tam jsou stroužky v celku, jen oloupané, jak uvádí paní Samcová. Je to výborné, až budu mít králíka, tak zkusím s ním.

  • inka machackova | 15. 1. 2007 09:44

    ten česnek má být prolisovaný?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Králík Mléko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lepenice

Lepenice

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

34
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
17
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
AHA.cz Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Bohdalová (94) po pohřbu Duky (†82): Řekla jsem mu svůj názor na víru! Pak jsem se lekla…

Bohdalová (94) po pohřbu Duky (†82): Řekla jsem mu svůj názor na víru! Pak jsem se lekla…

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

  • Recepty.cz
  • Francouzský králík v česnekovém sosu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact