• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzský králík v česnekovém sosu
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský králík v česnekovém sosu

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský králík v česnekovém sosu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      králík
    • 1,50
      dl česnek (až 1,5 dl) oloupané stroužky
    • 1,50
      l mléko (až 1,5 l)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného králíka dáme do pekáčku, tak, aby v něm zbylo co nejméně místa. Osolíme, posypeme stroužky česneku a zalijeme mlékem (králík má být zcela ponořen). Česnekem nešetříme, já jsem toto jídlo dělala ze 3 stehen a česneku jsem dala víc jak 1 dl.
2
Nejprve dáme na plotnu, přivedeme k varu, když už mléko má škraloupek a mělo by začít kypět, sundáme z plotny a dáme do vyhřáté trouby, kde ho upečeme doměkka. Během pečení jsem králíka 1x obrátila.
3
Po upečení má vše krásnou karamelovou barvu. Chuťově je to vynikající. Sosík jsme vyškrabávali lžicí, aby jsme o nic nepřišli.
4
Jako přílohu jsem dala brambory, je jako možnost uvedena ještě rýže, ale brambor je podle mne to pravý.
5
Zdroj: www.labuznik.com - autorka Kousavka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Salámové misky v cibulovém sosu

Salámové misky v cibulovém sosu

Chilli křídla v cibulovém sosu

Chilli křídla v cibulovém sosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gabule | 4. 1. 2015 11:01

    vyzkoušela, jsem. Moc dobré a jednoduché ;-)

  • xxl | 12. 8. 2012 21:38

    Naprostá pecka......Skvělé, jednoduché

  • Lenka H. | 19. 2. 2010 18:40

    Takto upravené králičí maso jsem ještě neměla - výborné! Bylo to báječně šťavnaté a bez typického králičího odéru. Přidala jsem rozmarýn.

  • Ivana Samcová | 8. 12. 2008 11:24

    Mrzí mne, že se vám to nepovedlo, ale recept jsem opravdu popsala přesně tak, jak jsem ho dělala a rozhodně se nic nepřipálilo. Někdy se prostě nějaká chybička vloudí, komu se nikdy něco takového nestalo?

  • Jitka Hrubanova | 7. 12. 2008 18:28

    Dnes jsme to zkoušela k nedělnímu obědu a dopadlo to katastrofálně!!!! Někde byla asi cyhba, protože asi žádná hospodyňka by po obědě netoužila drhnout připálený hrnec a dva měsíce starou troubu. Chuťově to taky neblyo nijak výrazné. Přeji hodně zdaru s tímto receptem, ale u nás se rozhodně nezabylí.

  • Ivana Samcová | 4. 3. 2008 18:55

    dl je decilitr. Česnekové stroužky jsem si dala do 1/4 l hrnečku a bylo to tak si polovina hrnečku. Zdravím Ivana

  • Honza K. | 3. 3. 2008 14:31

    ahoj co znamená dl česnekových stroužků děkuju

  • Ivana Samcová | 6. 12. 2007 10:50

    Zdeňko, jsem ráda že vám a manželovi chutnal. Ivana

  • Zdeňka Pospíšilová | 5. 12. 2007 20:08

    Dnes jsem stehna z králíka takto pekla, jen jsem ho jemně prošpikovala a přidala zbytek na kostičky nakrájenou oravskou slaninu. Byl super i manžel, který králíka nejí, ho chválil. Zdravím Zdeňka.

  • Ivana Samcová | 14. 11. 2007 10:52

    Pekla jsem ho nejdřív volně, měla jsem strach, aby mléko nekypělo, ale bylo to v pohodě. Pak jsem ho přikryla a nakonec znovu odkryla, aby se to dopeklo.Během pečení přilévám trochu vody /dle potřeby/. Prvně jsem vodu přilila před poklopením pokličkou. Snad vám to pomůže.

  • Anonym | 14. 11. 2007 09:52

    Zní to zajímavě... a peče se to zakryté? Díky za odpověď

  • Ivana Samcová | 26. 2. 2007 10:37

    Blanko, mám radost a nosánek nahoru.

  • Blanka V. | 26. 2. 2007 08:13

    Tak jsem vyzkoušela a u nás tento recept zabodoval. Ochutila jsem bazalkou a králík by klidně snesl i jiné koření. Ivko, píši 1.

  • Ivana Samcová | 25. 2. 2007 14:34

    Mléko je 1 litr /i více/, česneku má být alespoň 1dl. Ivana

  • Lucie | 25. 2. 2007 13:06

    Má to být litr nebo dc toho mléka? Děkuji za odpověď

  • Ivana Samcová | 23. 2. 2007 17:44

    Stando, nemám proč se zlobit. Prostě vám to nechutnalo. Mě tato úprava králíka opravdu nadchla, proto jsem tento recept sem dala. Každému prostě chutná něco jiného. Z toho se nestřílí, jen škoda jídla. Zdravím. Ivana

  • Stando | 23. 2. 2007 10:52

    skúšal som tento recept, ale nič zvláštne skvôr sklamanie. Sú tu ďaleko lepšie recepty na králika, dúfam, že sa autorka na mňa nenahnevá. skvôr by som skúsil použiť pretlačený cesnak. Možno som nepochopil technológiu receptu, ale neni to ono.

  • Ivana Samcová | 3. 2. 2007 16:36

    Paní Jano, taky jsem se bála. Takto s mlékem jsem nic nepekla. Přiznám se, že celou dobu pečení, jsem ale kontrolovala, jestli to mléko přece jen něco neudělá, ale bylo to v pohodě. Králíka jsem pro jistotu pekla v mém oblíbeném kastrolu železňáku /je těžký a vevnitř zvláštně tmavě modrá lesklá barva, bohužel nevím, co to je - zatím se v něm nikdy nic nepřipálilo/. Jen nahoře zůstala tenká obroučka nápeku, jinak naprosto nic. Doufám, že se vám to taky podaří a hlavně, bude chutnat. Zdravím. Ivana

  • Jana V. | 23. 1. 2007 01:59

    Když já mám strach,že se to mléko připálí.

  • Ivana Samcová | 15. 1. 2007 14:03

    Díky za informaci, večer jsem to chtěla hledat. Koupím na neděli kotlety a vyzkouším. Zdravím, mějte se hezky.

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 10:36

    Ivanko, já jsem ten recept sem nedávala, jen ho pod tímto názvem znám, ale je to v podstatě stejné, jen dávám cca 1 kg vepřových libových vykostěných kotlet.

  • Ivana Samcová | 15. 1. 2007 10:18

    Česnek je opravdu vcelku, jen oloupaný. Krásně změkne pečením. Recept je opravdu výborný, doufám, že vám bude taky chutnat. Večer, jak se to rozleželo, to bylo ještě lepší. Říkala jsem si, že příště bych k normální soli přidala i nějakou ochucenou směs. Na to vepřové se určitě podívám. Ivana

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 10:02

    Já znám tento recept s vepřovým masem - je to Italská vepřová pečínka na mléce - a tam jsou stroužky v celku, jen oloupané, jak uvádí paní Samcová. Je to výborné, až budu mít králíka, tak zkusím s ním.

  • inka machackova | 15. 1. 2007 09:44

    ten česnek má být prolisovaný?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Králík Mléko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

43
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
36
Ovocný koláč z žitné mouky
Ovocný koláč z žitné…
32
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Francouzský králík v česnekovém sosu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact