• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský králík v česnekovém sosu
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský králík v česnekovém sosu

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský králík v česnekovém sosu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      králík
    • 1,50
      dl česnek (až 1,5 dl) oloupané stroužky
    • 1,50
      l mléko (až 1,5 l)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného králíka dáme do pekáčku, tak, aby v něm zbylo co nejméně místa. Osolíme, posypeme stroužky česneku a zalijeme mlékem (králík má být zcela ponořen). Česnekem nešetříme, já jsem toto jídlo dělala ze 3 stehen a česneku jsem dala víc jak 1 dl.
2
Nejprve dáme na plotnu, přivedeme k varu, když už mléko má škraloupek a mělo by začít kypět, sundáme z plotny a dáme do vyhřáté trouby, kde ho upečeme doměkka. Během pečení jsem králíka 1x obrátila.
3
Po upečení má vše krásnou karamelovou barvu. Chuťově je to vynikající. Sosík jsme vyškrabávali lžicí, aby jsme o nic nepřišli.
4
Jako přílohu jsem dala brambory, je jako možnost uvedena ještě rýže, ale brambor je podle mne to pravý.
5
Zdroj: www.labuznik.com - autorka Kousavka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Salámové misky v cibulovém sosu

Salámové misky v cibulovém sosu

Chilli křídla v cibulovém sosu

Chilli křídla v cibulovém sosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gabule | 4. 1. 2015 11:01

    vyzkoušela, jsem. Moc dobré a jednoduché ;-)

  • xxl | 12. 8. 2012 21:38

    Naprostá pecka......Skvělé, jednoduché

  • Lenka H. | 19. 2. 2010 18:40

    Takto upravené králičí maso jsem ještě neměla - výborné! Bylo to báječně šťavnaté a bez typického králičího odéru. Přidala jsem rozmarýn.

  • Ivana Samcová | 8. 12. 2008 11:24

    Mrzí mne, že se vám to nepovedlo, ale recept jsem opravdu popsala přesně tak, jak jsem ho dělala a rozhodně se nic nepřipálilo. Někdy se prostě nějaká chybička vloudí, komu se nikdy něco takového nestalo?

  • Jitka Hrubanova | 7. 12. 2008 18:28

    Dnes jsme to zkoušela k nedělnímu obědu a dopadlo to katastrofálně!!!! Někde byla asi cyhba, protože asi žádná hospodyňka by po obědě netoužila drhnout připálený hrnec a dva měsíce starou troubu. Chuťově to taky neblyo nijak výrazné. Přeji hodně zdaru s tímto receptem, ale u nás se rozhodně nezabylí.

  • Ivana Samcová | 4. 3. 2008 18:55

    dl je decilitr. Česnekové stroužky jsem si dala do 1/4 l hrnečku a bylo to tak si polovina hrnečku. Zdravím Ivana

  • Honza K. | 3. 3. 2008 14:31

    ahoj co znamená dl česnekových stroužků děkuju

  • Ivana Samcová | 6. 12. 2007 10:50

    Zdeňko, jsem ráda že vám a manželovi chutnal. Ivana

  • Zdeňka Pospíšilová | 5. 12. 2007 20:08

    Dnes jsem stehna z králíka takto pekla, jen jsem ho jemně prošpikovala a přidala zbytek na kostičky nakrájenou oravskou slaninu. Byl super i manžel, který králíka nejí, ho chválil. Zdravím Zdeňka.

  • Ivana Samcová | 14. 11. 2007 10:52

    Pekla jsem ho nejdřív volně, měla jsem strach, aby mléko nekypělo, ale bylo to v pohodě. Pak jsem ho přikryla a nakonec znovu odkryla, aby se to dopeklo.Během pečení přilévám trochu vody /dle potřeby/. Prvně jsem vodu přilila před poklopením pokličkou. Snad vám to pomůže.

  • Anonym | 14. 11. 2007 09:52

    Zní to zajímavě... a peče se to zakryté? Díky za odpověď

  • Ivana Samcová | 26. 2. 2007 10:37

    Blanko, mám radost a nosánek nahoru.

  • Blanka V. | 26. 2. 2007 08:13

    Tak jsem vyzkoušela a u nás tento recept zabodoval. Ochutila jsem bazalkou a králík by klidně snesl i jiné koření. Ivko, píši 1.

  • Ivana Samcová | 25. 2. 2007 14:34

    Mléko je 1 litr /i více/, česneku má být alespoň 1dl. Ivana

  • Lucie | 25. 2. 2007 13:06

    Má to být litr nebo dc toho mléka? Děkuji za odpověď

  • Ivana Samcová | 23. 2. 2007 17:44

    Stando, nemám proč se zlobit. Prostě vám to nechutnalo. Mě tato úprava králíka opravdu nadchla, proto jsem tento recept sem dala. Každému prostě chutná něco jiného. Z toho se nestřílí, jen škoda jídla. Zdravím. Ivana

  • Stando | 23. 2. 2007 10:52

    skúšal som tento recept, ale nič zvláštne skvôr sklamanie. Sú tu ďaleko lepšie recepty na králika, dúfam, že sa autorka na mňa nenahnevá. skvôr by som skúsil použiť pretlačený cesnak. Možno som nepochopil technológiu receptu, ale neni to ono.

  • Ivana Samcová | 3. 2. 2007 16:36

    Paní Jano, taky jsem se bála. Takto s mlékem jsem nic nepekla. Přiznám se, že celou dobu pečení, jsem ale kontrolovala, jestli to mléko přece jen něco neudělá, ale bylo to v pohodě. Králíka jsem pro jistotu pekla v mém oblíbeném kastrolu železňáku /je těžký a vevnitř zvláštně tmavě modrá lesklá barva, bohužel nevím, co to je - zatím se v něm nikdy nic nepřipálilo/. Jen nahoře zůstala tenká obroučka nápeku, jinak naprosto nic. Doufám, že se vám to taky podaří a hlavně, bude chutnat. Zdravím. Ivana

  • Jana V. | 23. 1. 2007 01:59

    Když já mám strach,že se to mléko připálí.

  • Ivana Samcová | 15. 1. 2007 14:03

    Díky za informaci, večer jsem to chtěla hledat. Koupím na neděli kotlety a vyzkouším. Zdravím, mějte se hezky.

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 10:36

    Ivanko, já jsem ten recept sem nedávala, jen ho pod tímto názvem znám, ale je to v podstatě stejné, jen dávám cca 1 kg vepřových libových vykostěných kotlet.

  • Ivana Samcová | 15. 1. 2007 10:18

    Česnek je opravdu vcelku, jen oloupaný. Krásně změkne pečením. Recept je opravdu výborný, doufám, že vám bude taky chutnat. Večer, jak se to rozleželo, to bylo ještě lepší. Říkala jsem si, že příště bych k normální soli přidala i nějakou ochucenou směs. Na to vepřové se určitě podívám. Ivana

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 10:02

    Já znám tento recept s vepřovým masem - je to Italská vepřová pečínka na mléce - a tam jsou stroužky v celku, jen oloupané, jak uvádí paní Samcová. Je to výborné, až budu mít králíka, tak zkusím s ním.

  • inka machackova | 15. 1. 2007 09:44

    ten česnek má být prolisovaný?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Králík Mléko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Ozzyho (†76) syn Jack Osbourne: První slova po smrti táty!

Ozzyho (†76) syn Jack Osbourne: První slova po smrti táty!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Francouzský králík v česnekovém sosu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact