• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský jablkový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení listové těsto
    • 5
      ks jablka
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme a vložíme do kulaté nízké formy, jablka oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Takto připravená jablka poklademe na těsto do kruhu tak, aby celá forma byla plná. Poté ušleháme tři žloutky, přidáme cukr krystal dle chuti (lepší sladší) a přidáme trochu skořice. Hotovou směs nalejeme na koláč. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Místo jablek můžeme přidat hrušky.
2
Tento recept je tradiční francouzský recept z Alsaska (La tarte aux pommes).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský jablkový koláč

Francouzský jablkový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 6. 12. 2011 15:02

    Taky nesnáším loupání a krájení jablek, ale sehnala jsem perfektní věc!! Loupačku a kráječku jablek. Napíchnete jablko a máte za chvilinku hotovo a jeden plátek jako druhý. Mají to na internetu www.pecubageta.cz. Jo a do těch žloutků se dává smetana. ;-)

  • Petra Káňová | 22. 1. 2010 16:48

    Dnes jsem hledala nějaký moučník s jablky. Našla jsem Francouzský jablkový koláč. Nakoupila ingredience a už se pekl.....mohu doporučit. Je vynikající, křehký, jemný....

  • Kaca | 24. 11. 2007 14:29

    Kolac je moc dobry, ale po vyndani z trouby se mi propadl. Nevite cim to muze byt?

  • Andrea Hovězáková | 6. 9. 2007 13:20

    Recept vypadá dobře.Skusím ho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Lenka Cvejnová | 18. 7. 2007 12:06

    Pekla jsem před chvilkou, ještě nevím, jak bude chutnat, ale měla jsem problém s padáním krajů při pečení. Do směsi žloutků a cukru jsem přidala smetanu.

  • Barthelemy (Lyon) | 30. 5. 2007 21:09

    Jestli chcete originál od babičky moji francouzské přítelkyně tak tady ho máte.Těsto300 g hladké mouky15 g krystalového cukru2 špetky soli150 g másla1 vejcecca 25–30 ml studené vodycca 25-30 ml mléka1. Mouku smíchanou se solí a cukrem propracujeme s máslem (změklým při pokojové teplotě), vejcem a vodou s mlékem v hladké těsto, které necháme alespoň 1 hodinu v lednici.2. Z těsta vyválíme podle tvaru a velikosti formy cca 4 mm plát, kterým vyložíme formu (včetně postranních stěn) a těsto na pár místech lehce propíchneme vidličkou. Okraje se zdobí speciálním zdobítkem, takovými kleštičkami, v ČR asi neseženete tak ozdobte okraje vidličkou. Těsto ve formě necháme ještě půl hodiny v lednici. Okraj ve formě drží lépe tvar a neklouzá dolů.Vhodná forma (originál francouzská) je kulatá zapékací skleněná o průměru 30 cm s výškou okraje 3 cm, ale můžete použít jakoukoliv jinou, třeba keramickou, okraje by měly být vždy nízké. Koláč se pak lépe krájí a porcuje.

  • Eva P. | 7. 4. 2007 10:06

    Tady ve Francii kupuji testo rovnou vyvalené kulaté, 230 g a je presne na formu v prumeru 30 cm.

  • Gabca | 12. 3. 2007 17:13

    na jaky prumer formy je toto mnozstvi?

  • Eva P. | 30. 11. 2006 15:26

    Moc dobra velka francouzska klasika.V mém receptu se ke 2 vejcim a 1OO g cukru prida jeste 1OO g smetany (slehacky) a 50 g mouky. Pecu 35 min na 22O°C.A je to bezva.

  • Mirka G. | 26. 11. 2006 20:20

    Koľko gramov má byť to lístkové cesto? Zdá sa mi to do tortovej formy veľmi hrubé - teda klasické balenie 400g. A mám nechať aj na boky formy? Ďakujem

  • Martina D. | 25. 11. 2006 20:02

    Je opravdu moc dobrý....a skvělá je ta příprava, nejvíc času zabere oloupání jablek, když nepočítám dobu pečení. Moc děkuju.

  • Blanka | 19. 9. 2006 10:17

    Zkusila jsem dle rady u tohoto receptu dát drcené piškoty pod jablka a chvíli ke konci pečení zapla troubu jen na spodní pečení a koláč byl opravdu moc, moc dobrý.

  • Anonym | 21. 8. 2006 19:32

    ja robim podobný koláč a na cesto pod ovocie davam pomleté piškóty, alebo opražené osladenú strúhanku...kolač nie je potom mokrý a dá sa vziať aj do ruky

  • Lidka Kábrtová | 6. 6. 2006 08:06

    Mléka skutečně nesmí být moc. Ale koláč moc chválím, je vynikající. Jen má jediný problém - jeden je málo, je lépe péct hned dva.

  • Martina Veselá | 4. 6. 2006 19:18

    Já ho dělám obráceně. Do formy dám máslo a med - nechám zkaramelizovat, přidám vlašské ořechy, jablka. Přikryju listovým těstem, které je potřeba propíchat a upeču. Také vynikající varianta

  • Janinka | 4. 6. 2006 14:47

    Musím se přidat k těm, co jim zůstal koláč ze spodu světlý. Dopadla jsem stejně - okraje krásně lístkovaly, ale spodek byl mokré, bílé, placaté těsto :-(( Možná jsem dala moc jablek, nebo mléka - nevím. Po tolika pochvalných komentářích to ještě jednou zkusím, ale příště asi nejprve trochu předpeču těsto bez jablek ...

  • Marta Čižmárová | 20. 4. 2006 14:11

    Chtěla jsem se zeptat, jestli má být takový štavnatý, uplně se rozpadá na talířku, do ruky by vůbec nešel vzít. Jinak je výborný, díky.

  • lambáda | 15. 2. 2006 16:29

    Děkuji za recept,rychle,výborné a hlavně jednoduché!!!

  • fayy 1 | 14. 2. 2006 14:46

    Koláč jsem pekla včera.Byl vynikající a jednoduchý na přípravu.Jablka jsem nastrouhala,smíchala s hrozinkama a se skořicí.45 minut pekla,ale vespod byl koláč moc světlý,tak jsme ještě pekla 15 minut jen se spodním příkonem.Dávám za jedna.

  • Hana Teplárková | 12. 2. 2006 20:15

    V sobotu jsem ho pekla a je fakt moc dobrý,nejlepší byl když byl ještě teplý.

  • Lidka Kábrtová | 8. 2. 2006 20:15

    Doporučuji péct v koláčové formě, dortová je malá. Okraje těsta se klasicky vytahují. Mléko se smíchá se žloutky a cukrem. Marie, nechápu jak se koláč srazil....Recept je skutečně francouzský, moc dobrý.

  • Anonym | 8. 2. 2006 20:09

    Lzice mleka se dava do zloutku:-))

  • Libuše Romančíková | 8. 2. 2006 17:16

    Také by mě zajímalo,kam se dává to mléko?

  • Marie | 7. 2. 2006 19:53

    Zkusila jsem upéct,ale nevěděla jsem,zda mám udělat jen placku na dno kulaté formy nebo i navýšit okraje? Pekla jsem při 175°C 45min, koláč po vyndání vypadal krásně, ale pak se srazil. Kde jsem udělala chybu? Chuťově byl ale i tak dobrý.

  • vera vydrzelova | 6. 2. 2006 06:28

    Tenhle kolac miluje i manzel, ktery jablka moc nemusi!Takze hlasim za jedna§

  • Lidka Kábrtová | 4. 2. 2006 22:41

    Já už si kvůli tomuhle receptu koupila skleněnou formu na koláč. A je skutečně báječný. A přitom jednoduchý.

  • A. | 4. 2. 2006 19:50

    To je to ,co sem hledala!! Dala jsem si ho ve Francii..byl vyborny!! A ted si muzu udelat!Diky moc!!

  • mijo | 19. 10. 2005 16:00

    Ja som tuto sobotu tiez skusal tento kolacik a bol skutocne vyborny. Robil som vo forme na "tartu" a piekol pri 175 stupnoch cca. 40 minut. Bol upeceny fajne aj z vrchu aj zo spodu... mnam mnam mnam... :-)

  • Jana z VM | 17. 10. 2005 09:51

    I já jsem tento koláč v sobotu pekla. Strouhaná jablka jsem posypala mletými ořechy a do žloutků se sladidlem (dělala jsem ho jako dietní) jsem přišlehala kousek tvarohu, co mi zbyl. Koláč je moc dobrý, jenom se mi v koláčové formě zezpodu moc neupekl, zůstal bílý. Na chuti to sice nevadilo, ale máme raději trochu více upečené. S koláčovou formou nemám moc zkušeností, použiívám ji velice málo, mám raději klasický plech. Poradíte, co s tím dělat, aby se těsto upeklo i odspodu ?!

  • Hanka | 17. 10. 2005 08:44

    Vynikající,tento výkend jsem ho pekla 2xna plechu20x30cm s hruškama.Manžel si nechce brát hrušky ani k svačině,aby zbylo na koláče.Díky.

  • Jana Tichá | 12. 10. 2005 10:35

    Pekla jsem ho na otáčecím talíři v mikrovlnce, ovšem za použití pouze horkého vzduchu - 175 stupňů. Nejdříve jsem nastavila 20 minut, ale koláč byl stále bledý, proto jsem přidávala ještě myslím 3x po pěti minutách, takže asi třičtvrtě hodiny. To ale asi bude individuální - podle použité trouby.

  • mijo | 12. 10. 2005 10:01

    Ak sa možem spýtať, ako dlho a pri akej teplote sa tento koláč aspoň približne pečie? Ďakujem.

  • Jana Tichá | 11. 10. 2005 20:30

    Dnes jsem upekla a moc nám chutnal. Jen jsem se chtěla zeptat, zda je opravdu hodně tenký, nebo jsem dala příliš slabou vrstvu těsta?

  • Airan Novakova | 11. 10. 2005 13:33

    Jani, vypada lepsi z kulate formy (26-28cm) ale ja to kolikrat delalla i na pekacek 30x20cm a taky tomu neubralo na chut:-)))

  • Jana | 11. 10. 2005 13:17

    Koláč mě láká, chtěla bych ho zkusit, ale do jak velké kulaté formy? Do dortové prům.26cm? Nebylo by pak to těsto moc vysoké? A kam se dá ta trocha mléka?

  • Airan Novakova | 11. 10. 2005 10:29

    Terezko, ja to jedla v Praze, ale taky mi moc chutnal:-)) Delam na podzim pravidelne.

  • Tereza Jarčušková | 11. 10. 2005 09:57

    Jedla som pravidelne v Paríži, skutočne vynikajúci, vrele doporučujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jablka Listové těsto Mléko Skořice Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Domácí kečup
Domácí kečup
18
Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Marinované kuře v medu a…
13
Máslová bábovka
Máslová bábovka
11
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Francouzský jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact