• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Francouzský jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský jablkový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení listové těsto
    • 5
      ks jablka
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme a vložíme do kulaté nízké formy, jablka oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Takto připravená jablka poklademe na těsto do kruhu tak, aby celá forma byla plná. Poté ušleháme tři žloutky, přidáme cukr krystal dle chuti (lepší sladší) a přidáme trochu skořice. Hotovou směs nalejeme na koláč. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Místo jablek můžeme přidat hrušky.
2
Tento recept je tradiční francouzský recept z Alsaska (La tarte aux pommes).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský jablkový koláč

Francouzský jablkový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 6. 12. 2011 15:02

    Taky nesnáším loupání a krájení jablek, ale sehnala jsem perfektní věc!! Loupačku a kráječku jablek. Napíchnete jablko a máte za chvilinku hotovo a jeden plátek jako druhý. Mají to na internetu www.pecubageta.cz. Jo a do těch žloutků se dává smetana. ;-)

  • Petra Káňová | 22. 1. 2010 16:48

    Dnes jsem hledala nějaký moučník s jablky. Našla jsem Francouzský jablkový koláč. Nakoupila ingredience a už se pekl.....mohu doporučit. Je vynikající, křehký, jemný....

  • Kaca | 24. 11. 2007 14:29

    Kolac je moc dobry, ale po vyndani z trouby se mi propadl. Nevite cim to muze byt?

  • Andrea Hovězáková | 6. 9. 2007 13:20

    Recept vypadá dobře.Skusím ho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Lenka Cvejnová | 18. 7. 2007 12:06

    Pekla jsem před chvilkou, ještě nevím, jak bude chutnat, ale měla jsem problém s padáním krajů při pečení. Do směsi žloutků a cukru jsem přidala smetanu.

  • Barthelemy (Lyon) | 30. 5. 2007 21:09

    Jestli chcete originál od babičky moji francouzské přítelkyně tak tady ho máte.Těsto300 g hladké mouky15 g krystalového cukru2 špetky soli150 g másla1 vejcecca 25–30 ml studené vodycca 25-30 ml mléka1. Mouku smíchanou se solí a cukrem propracujeme s máslem (změklým při pokojové teplotě), vejcem a vodou s mlékem v hladké těsto, které necháme alespoň 1 hodinu v lednici.2. Z těsta vyválíme podle tvaru a velikosti formy cca 4 mm plát, kterým vyložíme formu (včetně postranních stěn) a těsto na pár místech lehce propíchneme vidličkou. Okraje se zdobí speciálním zdobítkem, takovými kleštičkami, v ČR asi neseženete tak ozdobte okraje vidličkou. Těsto ve formě necháme ještě půl hodiny v lednici. Okraj ve formě drží lépe tvar a neklouzá dolů.Vhodná forma (originál francouzská) je kulatá zapékací skleněná o průměru 30 cm s výškou okraje 3 cm, ale můžete použít jakoukoliv jinou, třeba keramickou, okraje by měly být vždy nízké. Koláč se pak lépe krájí a porcuje.

  • Eva P. | 7. 4. 2007 10:06

    Tady ve Francii kupuji testo rovnou vyvalené kulaté, 230 g a je presne na formu v prumeru 30 cm.

  • Gabca | 12. 3. 2007 17:13

    na jaky prumer formy je toto mnozstvi?

  • Eva P. | 30. 11. 2006 15:26

    Moc dobra velka francouzska klasika.V mém receptu se ke 2 vejcim a 1OO g cukru prida jeste 1OO g smetany (slehacky) a 50 g mouky. Pecu 35 min na 22O°C.A je to bezva.

  • Mirka G. | 26. 11. 2006 20:20

    Koľko gramov má byť to lístkové cesto? Zdá sa mi to do tortovej formy veľmi hrubé - teda klasické balenie 400g. A mám nechať aj na boky formy? Ďakujem

  • Martina D. | 25. 11. 2006 20:02

    Je opravdu moc dobrý....a skvělá je ta příprava, nejvíc času zabere oloupání jablek, když nepočítám dobu pečení. Moc děkuju.

  • Blanka | 19. 9. 2006 10:17

    Zkusila jsem dle rady u tohoto receptu dát drcené piškoty pod jablka a chvíli ke konci pečení zapla troubu jen na spodní pečení a koláč byl opravdu moc, moc dobrý.

  • Anonym | 21. 8. 2006 19:32

    ja robim podobný koláč a na cesto pod ovocie davam pomleté piškóty, alebo opražené osladenú strúhanku...kolač nie je potom mokrý a dá sa vziať aj do ruky

  • Lidka Kábrtová | 6. 6. 2006 08:06

    Mléka skutečně nesmí být moc. Ale koláč moc chválím, je vynikající. Jen má jediný problém - jeden je málo, je lépe péct hned dva.

  • Martina Veselá | 4. 6. 2006 19:18

    Já ho dělám obráceně. Do formy dám máslo a med - nechám zkaramelizovat, přidám vlašské ořechy, jablka. Přikryju listovým těstem, které je potřeba propíchat a upeču. Také vynikající varianta

  • Janinka | 4. 6. 2006 14:47

    Musím se přidat k těm, co jim zůstal koláč ze spodu světlý. Dopadla jsem stejně - okraje krásně lístkovaly, ale spodek byl mokré, bílé, placaté těsto :-(( Možná jsem dala moc jablek, nebo mléka - nevím. Po tolika pochvalných komentářích to ještě jednou zkusím, ale příště asi nejprve trochu předpeču těsto bez jablek ...

  • Marta Čižmárová | 20. 4. 2006 14:11

    Chtěla jsem se zeptat, jestli má být takový štavnatý, uplně se rozpadá na talířku, do ruky by vůbec nešel vzít. Jinak je výborný, díky.

  • lambáda | 15. 2. 2006 16:29

    Děkuji za recept,rychle,výborné a hlavně jednoduché!!!

  • fayy 1 | 14. 2. 2006 14:46

    Koláč jsem pekla včera.Byl vynikající a jednoduchý na přípravu.Jablka jsem nastrouhala,smíchala s hrozinkama a se skořicí.45 minut pekla,ale vespod byl koláč moc světlý,tak jsme ještě pekla 15 minut jen se spodním příkonem.Dávám za jedna.

  • Hana Teplárková | 12. 2. 2006 20:15

    V sobotu jsem ho pekla a je fakt moc dobrý,nejlepší byl když byl ještě teplý.

  • Lidka Kábrtová | 8. 2. 2006 20:15

    Doporučuji péct v koláčové formě, dortová je malá. Okraje těsta se klasicky vytahují. Mléko se smíchá se žloutky a cukrem. Marie, nechápu jak se koláč srazil....Recept je skutečně francouzský, moc dobrý.

  • Anonym | 8. 2. 2006 20:09

    Lzice mleka se dava do zloutku:-))

  • Libuše Romančíková | 8. 2. 2006 17:16

    Také by mě zajímalo,kam se dává to mléko?

  • Marie | 7. 2. 2006 19:53

    Zkusila jsem upéct,ale nevěděla jsem,zda mám udělat jen placku na dno kulaté formy nebo i navýšit okraje? Pekla jsem při 175°C 45min, koláč po vyndání vypadal krásně, ale pak se srazil. Kde jsem udělala chybu? Chuťově byl ale i tak dobrý.

  • vera vydrzelova | 6. 2. 2006 06:28

    Tenhle kolac miluje i manzel, ktery jablka moc nemusi!Takze hlasim za jedna§

  • Lidka Kábrtová | 4. 2. 2006 22:41

    Já už si kvůli tomuhle receptu koupila skleněnou formu na koláč. A je skutečně báječný. A přitom jednoduchý.

  • A. | 4. 2. 2006 19:50

    To je to ,co sem hledala!! Dala jsem si ho ve Francii..byl vyborny!! A ted si muzu udelat!Diky moc!!

  • mijo | 19. 10. 2005 16:00

    Ja som tuto sobotu tiez skusal tento kolacik a bol skutocne vyborny. Robil som vo forme na "tartu" a piekol pri 175 stupnoch cca. 40 minut. Bol upeceny fajne aj z vrchu aj zo spodu... mnam mnam mnam... :-)

  • Jana z VM | 17. 10. 2005 09:51

    I já jsem tento koláč v sobotu pekla. Strouhaná jablka jsem posypala mletými ořechy a do žloutků se sladidlem (dělala jsem ho jako dietní) jsem přišlehala kousek tvarohu, co mi zbyl. Koláč je moc dobrý, jenom se mi v koláčové formě zezpodu moc neupekl, zůstal bílý. Na chuti to sice nevadilo, ale máme raději trochu více upečené. S koláčovou formou nemám moc zkušeností, použiívám ji velice málo, mám raději klasický plech. Poradíte, co s tím dělat, aby se těsto upeklo i odspodu ?!

  • Hanka | 17. 10. 2005 08:44

    Vynikající,tento výkend jsem ho pekla 2xna plechu20x30cm s hruškama.Manžel si nechce brát hrušky ani k svačině,aby zbylo na koláče.Díky.

  • Jana Tichá | 12. 10. 2005 10:35

    Pekla jsem ho na otáčecím talíři v mikrovlnce, ovšem za použití pouze horkého vzduchu - 175 stupňů. Nejdříve jsem nastavila 20 minut, ale koláč byl stále bledý, proto jsem přidávala ještě myslím 3x po pěti minutách, takže asi třičtvrtě hodiny. To ale asi bude individuální - podle použité trouby.

  • mijo | 12. 10. 2005 10:01

    Ak sa možem spýtať, ako dlho a pri akej teplote sa tento koláč aspoň približne pečie? Ďakujem.

  • Jana Tichá | 11. 10. 2005 20:30

    Dnes jsem upekla a moc nám chutnal. Jen jsem se chtěla zeptat, zda je opravdu hodně tenký, nebo jsem dala příliš slabou vrstvu těsta?

  • Airan Novakova | 11. 10. 2005 13:33

    Jani, vypada lepsi z kulate formy (26-28cm) ale ja to kolikrat delalla i na pekacek 30x20cm a taky tomu neubralo na chut:-)))

  • Jana | 11. 10. 2005 13:17

    Koláč mě láká, chtěla bych ho zkusit, ale do jak velké kulaté formy? Do dortové prům.26cm? Nebylo by pak to těsto moc vysoké? A kam se dá ta trocha mléka?

  • Airan Novakova | 11. 10. 2005 10:29

    Terezko, ja to jedla v Praze, ale taky mi moc chutnal:-)) Delam na podzim pravidelne.

  • Tereza Jarčušková | 11. 10. 2005 09:57

    Jedla som pravidelne v Paríži, skutočne vynikajúci, vrele doporučujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jablka Listové těsto Mléko Skořice Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

120
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
69
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
45
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78) a jeho Kateřina (47): Dcera, kterou držel v ústraní!

Jiří Bartoška (†78) a jeho Kateřina (47): Dcera, kterou držel v ústraní!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Francouzský jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact