• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Francouzský jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský jablečný koláč

autor: Jana2222
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jablka
    • 180
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 120
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 6
      lžíce máslo rozehřáté, nebo Hera
    • 1,50
      dl mléko
    • 1
      hrst rozinky nasekané, spařené
    • citronová kůra
    • 2
      špetka skořice nebo skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem a vyložíme plátky oloupaných jablek. Posypeme skořici a zalijeme těstem.
2
Těsto: umíchané z cukru, vajec, másla nebo tuku, ořechů, rozinek, citronové kůry, zahuštěným moukou s práškem do pečiva a zředěným mlékem. Těsto je řidší asi jako na palačinky.
3
Naplněnou formu vložíme do předehřaté trouby a pečeme půl hodiny.
4
Upečený koláč převrátíme dnem vzhůru, pocukrujeme a podáváme. Nejlepší je ještě vlažný. Studený můžeme navíc ozdobit šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • říjňáček | 26. 3. 2013 14:36

    Tak jsem teď dopekla koláč,na vaší radu jsem těsto udělala hutnější a vysypala krystal cukrem.Proložila jsem vrstvy jablek a těsta.Pekla jsem na 200 st. 35 min. , chutově se to hodně podobá žemlovce,ale je dobrá.Šla pěkně vyklepnout,teď jsem zvědavá na reakci manžela. :-)

  • jupi | 26. 10. 2010 21:48

    Tak mě napadl další zlepšovák - na jablka jsem vylila jen půl těsta, znovu pokladla vrstvou jablek,rozinek,ořechů atd. a pak nalila druhou půlku - a chutnalo i partnerovi, který moc "buchtový" není :o)) Takže díky :o)

  • Jana Kozlová | 7. 4. 2008 17:10

    Satur děkuji za nápad s cukrem karamel u nás milujem toje výborný nápad.

  • satur | 18. 3. 2008 12:58

    Komentáře zde nejsou moc lichotivé.Vychytala jsem na něm pár drobných mušek a je z něj hned náš oblíbený. Mušky: ořechy,rozinky atd. dávám mezi jablka.Těsto zde uvedené je dost řídké, stačí ubrat mléka a peču jej déle. Aby se dobře vyklopil vymaštěnou formu vysypu krystal cukrem, má pak lehce karamelový nádech a vyklopí se dobře. A teď to nejdůležitější. Můj muž je Francouz a chutná mu i tahle česká verze. Ve Francii je tenhle koláč tradiční.

  • Katerina | 29. 3. 2007 16:44

    Tak hotovo. Chutove je docela dobry, ale presto, ze jsem delala vse podle navodu, jsem ho pekla hodinu!!!! a nesel vyklopit, takze se rozdrobil. Priste uz ho asi delat nebudu.

  • Katerina | 29. 3. 2007 15:23

    Prave ho pecu......Vse jsem delala presne podle receptu, uz ho mam v troube vic jak 3/4 hodiny a porad je testo uvnitr uplne syrove....Tak nevim, kde se stala chyba....

  • ája | 30. 10. 2006 07:33

    Koláč jsem pekla včera. Výsledek nic moc, koláč se potrhal a celý se "rozkydnul". Řekla bych - taková ošizená žemlovka. Už ho dělat nebudu.

  • Jana Kozlová | 27. 10. 2006 19:05

    Evi já to peču taky už v silikonce od tupperware a tou jejich stěrkou to jde krásně nakrajet a hned i nazdobit třeba právě s tou šlehačkou zítra přijede švagr tak mu to upeču on rád sladké :D

  • Eva H. | 11. 10. 2006 16:00

    Právě peču, krásně voní, uvidíme, zda půjde vyklopit. Místo rozinek jsem dala sušené meruňky a bez ořechů, máme na ně oba s přítelem alergii. Jako formu jsem použila silikonovou, tak by s vyklopením neměl být problém.

  • Libuše Málková | 18. 9. 2006 14:40

    Taky sem ho skoušela šel krásně vyklopit a byl moc dobrý

  • Jana Kozlová | 10. 5. 2006 21:17

    zkuste to tedy jak pravíte jako na omelety. Ze začátku se mi taky celý rozjel takže jsem jej nabrala jakž takž a právě ozdobila šlahčkou aby to nešlo poznat a kupodivu chutnal známým ještě víc. To víte 100 lidí 100 chutí.

  • Pavla | 13. 4. 2006 13:30

    Mě se milé dámy a pánové také nepovedl.Asi to bude tím,že já dělám palačinky z opravdu řídkého těsta.Příště to těsto udělám tak husté,jako na omolety.

  • Lidka Kábrtová | 20. 2. 2006 11:56

    Postupovala jsem přesně podle receptu....

  • aja | 19. 2. 2006 19:08

    Lidko, jestli jste někde neudělala chybu, tento koláč už jsem dělala a krásně se povedl i šel vyklopit

  • Lidka Kábrtová | 19. 2. 2006 18:17

    Tak jsem se těšila a výsledek nic moc. Nešlo to vyndat z formy, a to jsem dobře vymastila, a přestože jsem vyndávala opatrně, potrhal se a celý se rozkydnul. Děti prohlásily, že podruhé už ho péct nemám, ať raději zkusím něco jiného.

  • hana Valentová | 6. 2. 2006 09:35

    Koláč je celkem dobrý,ořechy mu daly šmrnc, ale nějak se mi to rozkydlo :-), prostě nebyl pevný.Už ho asi znovu dělat ale nebudu...

  • Pajča | 2. 2. 2006 20:47

    Moc dobré, díky za recept. Právě jsem ho zkoušela a úplně mě nadchl. Dovolila jsem si malinkou úpravu: po vymazání teflonové formy máslem ji navíc vysypala krystalovým cukrem, takže se na jablkách udělala nádherná karamelová poleva. Pokud máte ještě nějaký tak dobrý recept, určitě se podělte.

  • Pavel a Pepina | 30. 1. 2006 21:56

    Vynikající koláč, moc jsme si pochutnali, rychlé a krásně voní !!

  • Dušan Banák - Pomprdle | 29. 11. 2005 01:50

    Naprosto exkluzivní typický lehký a hlavně rychlý koláč...!!! Snědl se sám, akorát malinko jsem mu pomohl...:-))) Děkuju autorce a přebírám do svého repertoáru, hihihi...

  • Alena | 27. 2. 2005 09:18

    Koláč je super, přímo výběrový a hlavně rychlý, zařazujeme do svých oblíbených.

  • Andy | 1. 12. 2004 15:58

    Koláč nám všem moc chutnal. Je rychlý a chutný.

  • Jana | 22. 10. 2004 20:14

    Nic moc. A to jeste ted odmacim lehce "karamelovou" formu - nejak se to u dna zapeklo.

  • Andrea | 30. 9. 2004 13:25

    Koláč je výbornej a všem moc chutnal.:-)

  • lluuccik | 26. 9. 2004 15:36

    Fakt mi to vůbec nechutnalo....................

  • Jana Banham | 21. 9. 2004 14:43

    Koláč je velmi dobrý a hlavně rychlý. Pouze ořechy a rozinky nedávám do těsta, ale přímo na jablka. Díky za skvělý recept.

  • Katka | 6. 9. 2004 11:36

    jednoduchý, rychlý a hlavně moooc dobrý :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Mléko Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Andělská roláda

Andělská roláda

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

102
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
58
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Fežoáda
Fežoáda
48
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78) a jeho Kateřina (47): Dcera, kterou držel v ústraní!

Jiří Bartoška (†78) a jeho Kateřina (47): Dcera, kterou držel v ústraní!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Francouzský jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact