• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzský jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský jablečný koláč

autor: Jana2222
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jablka
    • 180
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 120
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 6
      lžíce máslo rozehřáté, nebo Hera
    • 1,50
      dl mléko
    • 1
      hrst rozinky nasekané, spařené
    • citronová kůra
    • 2
      špetka skořice nebo skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem a vyložíme plátky oloupaných jablek. Posypeme skořici a zalijeme těstem.
2
Těsto: umíchané z cukru, vajec, másla nebo tuku, ořechů, rozinek, citronové kůry, zahuštěným moukou s práškem do pečiva a zředěným mlékem. Těsto je řidší asi jako na palačinky.
3
Naplněnou formu vložíme do předehřaté trouby a pečeme půl hodiny.
4
Upečený koláč převrátíme dnem vzhůru, pocukrujeme a podáváme. Nejlepší je ještě vlažný. Studený můžeme navíc ozdobit šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • říjňáček | 26. 3. 2013 14:36

    Tak jsem teď dopekla koláč,na vaší radu jsem těsto udělala hutnější a vysypala krystal cukrem.Proložila jsem vrstvy jablek a těsta.Pekla jsem na 200 st. 35 min. , chutově se to hodně podobá žemlovce,ale je dobrá.Šla pěkně vyklepnout,teď jsem zvědavá na reakci manžela. :-)

  • jupi | 26. 10. 2010 21:48

    Tak mě napadl další zlepšovák - na jablka jsem vylila jen půl těsta, znovu pokladla vrstvou jablek,rozinek,ořechů atd. a pak nalila druhou půlku - a chutnalo i partnerovi, který moc "buchtový" není :o)) Takže díky :o)

  • Jana Kozlová | 7. 4. 2008 17:10

    Satur děkuji za nápad s cukrem karamel u nás milujem toje výborný nápad.

  • satur | 18. 3. 2008 12:58

    Komentáře zde nejsou moc lichotivé.Vychytala jsem na něm pár drobných mušek a je z něj hned náš oblíbený. Mušky: ořechy,rozinky atd. dávám mezi jablka.Těsto zde uvedené je dost řídké, stačí ubrat mléka a peču jej déle. Aby se dobře vyklopil vymaštěnou formu vysypu krystal cukrem, má pak lehce karamelový nádech a vyklopí se dobře. A teď to nejdůležitější. Můj muž je Francouz a chutná mu i tahle česká verze. Ve Francii je tenhle koláč tradiční.

  • Katerina | 29. 3. 2007 16:44

    Tak hotovo. Chutove je docela dobry, ale presto, ze jsem delala vse podle navodu, jsem ho pekla hodinu!!!! a nesel vyklopit, takze se rozdrobil. Priste uz ho asi delat nebudu.

  • Katerina | 29. 3. 2007 15:23

    Prave ho pecu......Vse jsem delala presne podle receptu, uz ho mam v troube vic jak 3/4 hodiny a porad je testo uvnitr uplne syrove....Tak nevim, kde se stala chyba....

  • ája | 30. 10. 2006 07:33

    Koláč jsem pekla včera. Výsledek nic moc, koláč se potrhal a celý se "rozkydnul". Řekla bych - taková ošizená žemlovka. Už ho dělat nebudu.

  • Jana Kozlová | 27. 10. 2006 19:05

    Evi já to peču taky už v silikonce od tupperware a tou jejich stěrkou to jde krásně nakrajet a hned i nazdobit třeba právě s tou šlehačkou zítra přijede švagr tak mu to upeču on rád sladké :D

  • Eva H. | 11. 10. 2006 16:00

    Právě peču, krásně voní, uvidíme, zda půjde vyklopit. Místo rozinek jsem dala sušené meruňky a bez ořechů, máme na ně oba s přítelem alergii. Jako formu jsem použila silikonovou, tak by s vyklopením neměl být problém.

  • Libuše Málková | 18. 9. 2006 14:40

    Taky sem ho skoušela šel krásně vyklopit a byl moc dobrý

  • Jana Kozlová | 10. 5. 2006 21:17

    zkuste to tedy jak pravíte jako na omelety. Ze začátku se mi taky celý rozjel takže jsem jej nabrala jakž takž a právě ozdobila šlahčkou aby to nešlo poznat a kupodivu chutnal známým ještě víc. To víte 100 lidí 100 chutí.

  • Pavla | 13. 4. 2006 13:30

    Mě se milé dámy a pánové také nepovedl.Asi to bude tím,že já dělám palačinky z opravdu řídkého těsta.Příště to těsto udělám tak husté,jako na omolety.

  • Lidka Kábrtová | 20. 2. 2006 11:56

    Postupovala jsem přesně podle receptu....

  • aja | 19. 2. 2006 19:08

    Lidko, jestli jste někde neudělala chybu, tento koláč už jsem dělala a krásně se povedl i šel vyklopit

  • Lidka Kábrtová | 19. 2. 2006 18:17

    Tak jsem se těšila a výsledek nic moc. Nešlo to vyndat z formy, a to jsem dobře vymastila, a přestože jsem vyndávala opatrně, potrhal se a celý se rozkydnul. Děti prohlásily, že podruhé už ho péct nemám, ať raději zkusím něco jiného.

  • hana Valentová | 6. 2. 2006 09:35

    Koláč je celkem dobrý,ořechy mu daly šmrnc, ale nějak se mi to rozkydlo :-), prostě nebyl pevný.Už ho asi znovu dělat ale nebudu...

  • Pajča | 2. 2. 2006 20:47

    Moc dobré, díky za recept. Právě jsem ho zkoušela a úplně mě nadchl. Dovolila jsem si malinkou úpravu: po vymazání teflonové formy máslem ji navíc vysypala krystalovým cukrem, takže se na jablkách udělala nádherná karamelová poleva. Pokud máte ještě nějaký tak dobrý recept, určitě se podělte.

  • Pavel a Pepina | 30. 1. 2006 21:56

    Vynikající koláč, moc jsme si pochutnali, rychlé a krásně voní !!

  • Dušan Banák - Pomprdle | 29. 11. 2005 01:50

    Naprosto exkluzivní typický lehký a hlavně rychlý koláč...!!! Snědl se sám, akorát malinko jsem mu pomohl...:-))) Děkuju autorce a přebírám do svého repertoáru, hihihi...

  • Alena | 27. 2. 2005 09:18

    Koláč je super, přímo výběrový a hlavně rychlý, zařazujeme do svých oblíbených.

  • Andy | 1. 12. 2004 15:58

    Koláč nám všem moc chutnal. Je rychlý a chutný.

  • Jana | 22. 10. 2004 20:14

    Nic moc. A to jeste ted odmacim lehce "karamelovou" formu - nejak se to u dna zapeklo.

  • Andrea | 30. 9. 2004 13:25

    Koláč je výbornej a všem moc chutnal.:-)

  • lluuccik | 26. 9. 2004 15:36

    Fakt mi to vůbec nechutnalo....................

  • Jana Banham | 21. 9. 2004 14:43

    Koláč je velmi dobrý a hlavně rychlý. Pouze ořechy a rozinky nedávám do těsta, ale přímo na jablka. Díky za skvělý recept.

  • Katka | 6. 9. 2004 11:36

    jednoduchý, rychlý a hlavně moooc dobrý :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Mléko Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Hummus II.

Hummus II.

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

30
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
28
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
28
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
25
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Francouzský jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact