• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský jablečný koláč

autor: Jana2222
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jablka
    • 180
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 120
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 6
      lžíce máslo rozehřáté, nebo Hera
    • 1,50
      dl mléko
    • 1
      hrst rozinky nasekané, spařené
    • citronová kůra
    • 2
      špetka skořice nebo skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem a vyložíme plátky oloupaných jablek. Posypeme skořici a zalijeme těstem.
2
Těsto: umíchané z cukru, vajec, másla nebo tuku, ořechů, rozinek, citronové kůry, zahuštěným moukou s práškem do pečiva a zředěným mlékem. Těsto je řidší asi jako na palačinky.
3
Naplněnou formu vložíme do předehřaté trouby a pečeme půl hodiny.
4
Upečený koláč převrátíme dnem vzhůru, pocukrujeme a podáváme. Nejlepší je ještě vlažný. Studený můžeme navíc ozdobit šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • říjňáček | 26. 3. 2013 14:36

    Tak jsem teď dopekla koláč,na vaší radu jsem těsto udělala hutnější a vysypala krystal cukrem.Proložila jsem vrstvy jablek a těsta.Pekla jsem na 200 st. 35 min. , chutově se to hodně podobá žemlovce,ale je dobrá.Šla pěkně vyklepnout,teď jsem zvědavá na reakci manžela. :-)

  • jupi | 26. 10. 2010 21:48

    Tak mě napadl další zlepšovák - na jablka jsem vylila jen půl těsta, znovu pokladla vrstvou jablek,rozinek,ořechů atd. a pak nalila druhou půlku - a chutnalo i partnerovi, který moc "buchtový" není :o)) Takže díky :o)

  • Jana Kozlová | 7. 4. 2008 17:10

    Satur děkuji za nápad s cukrem karamel u nás milujem toje výborný nápad.

  • satur | 18. 3. 2008 12:58

    Komentáře zde nejsou moc lichotivé.Vychytala jsem na něm pár drobných mušek a je z něj hned náš oblíbený. Mušky: ořechy,rozinky atd. dávám mezi jablka.Těsto zde uvedené je dost řídké, stačí ubrat mléka a peču jej déle. Aby se dobře vyklopil vymaštěnou formu vysypu krystal cukrem, má pak lehce karamelový nádech a vyklopí se dobře. A teď to nejdůležitější. Můj muž je Francouz a chutná mu i tahle česká verze. Ve Francii je tenhle koláč tradiční.

  • Katerina | 29. 3. 2007 16:44

    Tak hotovo. Chutove je docela dobry, ale presto, ze jsem delala vse podle navodu, jsem ho pekla hodinu!!!! a nesel vyklopit, takze se rozdrobil. Priste uz ho asi delat nebudu.

  • Katerina | 29. 3. 2007 15:23

    Prave ho pecu......Vse jsem delala presne podle receptu, uz ho mam v troube vic jak 3/4 hodiny a porad je testo uvnitr uplne syrove....Tak nevim, kde se stala chyba....

  • ája | 30. 10. 2006 07:33

    Koláč jsem pekla včera. Výsledek nic moc, koláč se potrhal a celý se "rozkydnul". Řekla bych - taková ošizená žemlovka. Už ho dělat nebudu.

  • Jana Kozlová | 27. 10. 2006 19:05

    Evi já to peču taky už v silikonce od tupperware a tou jejich stěrkou to jde krásně nakrajet a hned i nazdobit třeba právě s tou šlehačkou zítra přijede švagr tak mu to upeču on rád sladké :D

  • Eva H. | 11. 10. 2006 16:00

    Právě peču, krásně voní, uvidíme, zda půjde vyklopit. Místo rozinek jsem dala sušené meruňky a bez ořechů, máme na ně oba s přítelem alergii. Jako formu jsem použila silikonovou, tak by s vyklopením neměl být problém.

  • Libuše Málková | 18. 9. 2006 14:40

    Taky sem ho skoušela šel krásně vyklopit a byl moc dobrý

  • Jana Kozlová | 10. 5. 2006 21:17

    zkuste to tedy jak pravíte jako na omelety. Ze začátku se mi taky celý rozjel takže jsem jej nabrala jakž takž a právě ozdobila šlahčkou aby to nešlo poznat a kupodivu chutnal známým ještě víc. To víte 100 lidí 100 chutí.

  • Pavla | 13. 4. 2006 13:30

    Mě se milé dámy a pánové také nepovedl.Asi to bude tím,že já dělám palačinky z opravdu řídkého těsta.Příště to těsto udělám tak husté,jako na omolety.

  • Lidka Kábrtová | 20. 2. 2006 11:56

    Postupovala jsem přesně podle receptu....

  • aja | 19. 2. 2006 19:08

    Lidko, jestli jste někde neudělala chybu, tento koláč už jsem dělala a krásně se povedl i šel vyklopit

  • Lidka Kábrtová | 19. 2. 2006 18:17

    Tak jsem se těšila a výsledek nic moc. Nešlo to vyndat z formy, a to jsem dobře vymastila, a přestože jsem vyndávala opatrně, potrhal se a celý se rozkydnul. Děti prohlásily, že podruhé už ho péct nemám, ať raději zkusím něco jiného.

  • hana Valentová | 6. 2. 2006 09:35

    Koláč je celkem dobrý,ořechy mu daly šmrnc, ale nějak se mi to rozkydlo :-), prostě nebyl pevný.Už ho asi znovu dělat ale nebudu...

  • Pajča | 2. 2. 2006 20:47

    Moc dobré, díky za recept. Právě jsem ho zkoušela a úplně mě nadchl. Dovolila jsem si malinkou úpravu: po vymazání teflonové formy máslem ji navíc vysypala krystalovým cukrem, takže se na jablkách udělala nádherná karamelová poleva. Pokud máte ještě nějaký tak dobrý recept, určitě se podělte.

  • Pavel a Pepina | 30. 1. 2006 21:56

    Vynikající koláč, moc jsme si pochutnali, rychlé a krásně voní !!

  • Dušan Banák - Pomprdle | 29. 11. 2005 01:50

    Naprosto exkluzivní typický lehký a hlavně rychlý koláč...!!! Snědl se sám, akorát malinko jsem mu pomohl...:-))) Děkuju autorce a přebírám do svého repertoáru, hihihi...

  • Alena | 27. 2. 2005 09:18

    Koláč je super, přímo výběrový a hlavně rychlý, zařazujeme do svých oblíbených.

  • Andy | 1. 12. 2004 15:58

    Koláč nám všem moc chutnal. Je rychlý a chutný.

  • Jana | 22. 10. 2004 20:14

    Nic moc. A to jeste ted odmacim lehce "karamelovou" formu - nejak se to u dna zapeklo.

  • Andrea | 30. 9. 2004 13:25

    Koláč je výbornej a všem moc chutnal.:-)

  • lluuccik | 26. 9. 2004 15:36

    Fakt mi to vůbec nechutnalo....................

  • Jana Banham | 21. 9. 2004 14:43

    Koláč je velmi dobrý a hlavně rychlý. Pouze ořechy a rozinky nedávám do těsta, ale přímo na jablka. Díky za skvělý recept.

  • Katka | 6. 9. 2004 11:36

    jednoduchý, rychlý a hlavně moooc dobrý :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Mléko Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Dort od krtka

Dort od krtka

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
27
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
25
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
25
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Veronika Arichteva otevřeně: Cesta k miminku nebyla snadná!

Veronika Arichteva otevřeně: Cesta k miminku nebyla snadná!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Francouzský jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact