• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzský hruškový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský hruškový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      ks hrušky 2-3
    • 1
      hrst ořechy dle chuti
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy, poklademe plátky hrušek, můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a posypeme mletými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme do růžova (cca 175 °C 30 min.) Po vychladnutí lehce pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 5. 4. 2014 07:31

    To mas pravdu Terezko, toto neni totiz zadny francouzsky kolac, to by musela byt vespod crusta, na ni napln z frangipane ( z masla, cukru , vejce, mletych mandli a citronove kury), pak ty hrusky, ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor ...jak pise Cuoco ...MNAM! 8-)

  • Bu.blan | 9. 10. 2012 11:29

    Byl to rychlý a dobrý piškot s hruškama,ale opakovat asi nebudu.

  • cookham | 6. 6. 2012 11:18

    Moc dobrý koláč.

  • thellma | 11. 10. 2011 10:30

    Rychlý a chutný.

  • TerezaJ. | 18. 9. 2011 19:01

    Francúzi nepečú koláče vysoké 5 cm.

  • cuoco | 18. 9. 2011 14:50

    =-O To je asi tento vyborny "tenky " nizky, ale ked sa mandle pomelu a zmiesaju so skoricou a vanilkovym cukrom atd. (frangipane) a daju sa pod hrusky ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor .atd...tak je naozaj super Francuzky <3

  • Vilda Sivek | 18. 7. 2011 23:47

    Po přečtení vašich komentářů jsem se rozhodlu zdvojnásobit ingredience vyjma cukru. Výsledek je velice dobrý a buchty je tak akorád na menší plech. Po upečení má buchta cca 3 cm na výšku a je moooc dobrá. Kombinace hrušky, skořice a ořechů je prostě skvělá. Rovněž chápu, že ve Francii mají raději nižší piškot a hodně ovoce což vyzkoušíme příště .-).

  • Maria Mackova | 24. 9. 2008 10:44

    Nám veľmi chutil, na druhý deň ešte viac

  • Hana | 28. 10. 2007 17:03

    recept je na malou formu, průměrny piškotový koláček

  • Barbora Polakova | 4. 2. 2007 21:32

    Kolac bol dobry, dost mokry s tych hrusiek co nam vyhovovalo nemam rada suche kolace:-o)))

  • Tereza Jarčušková | 7. 11. 2006 13:27

    Koláče predsa nemusia byť len vysoké. Francúzske koláče sú vo väčšine prípadov nízke, tenká vrstva cesta a obložené ovocím. Aj nízky koláč môže byť chutný.

  • Natalia Szwarc | 4. 11. 2006 15:02

    Testa je velmi malo asi tak 1/4 v dortove forme a vubec nevyroste- nic moc :-(

  • Jana | 20. 11. 2005 15:33

    Snadné a velice dobré.Akorat jsem dala o jedno vejce víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrušky Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort

Pařížský dort

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Scones

Scones

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

60
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
51
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…
40
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
33
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Šokující oznámení slavné kapely: Konec J.A.R.?!

Šokující oznámení slavné kapely: Konec J.A.R.?!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Francouzský citronový koláč - Tarte au…
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský křehký jablečný koláč
  • Recepty.cz
  • Francouzský hruškový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact