• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Francouzský hruškový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský hruškový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      ks hrušky 2-3
    • 1
      hrst ořechy dle chuti
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy, poklademe plátky hrušek, můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a posypeme mletými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme do růžova (cca 175 °C 30 min.) Po vychladnutí lehce pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 5. 4. 2014 07:31

    To mas pravdu Terezko, toto neni totiz zadny francouzsky kolac, to by musela byt vespod crusta, na ni napln z frangipane ( z masla, cukru , vejce, mletych mandli a citronove kury), pak ty hrusky, ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor ...jak pise Cuoco ...MNAM! 8-)

  • Bu.blan | 9. 10. 2012 11:29

    Byl to rychlý a dobrý piškot s hruškama,ale opakovat asi nebudu.

  • cookham | 6. 6. 2012 11:18

    Moc dobrý koláč.

  • thellma | 11. 10. 2011 10:30

    Rychlý a chutný.

  • TerezaJ. | 18. 9. 2011 19:01

    Francúzi nepečú koláče vysoké 5 cm.

  • cuoco | 18. 9. 2011 14:50

    =-O To je asi tento vyborny "tenky " nizky, ale ked sa mandle pomelu a zmiesaju so skoricou a vanilkovym cukrom atd. (frangipane) a daju sa pod hrusky ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor .atd...tak je naozaj super Francuzky <3

  • Vilda Sivek | 18. 7. 2011 23:47

    Po přečtení vašich komentářů jsem se rozhodlu zdvojnásobit ingredience vyjma cukru. Výsledek je velice dobrý a buchty je tak akorád na menší plech. Po upečení má buchta cca 3 cm na výšku a je moooc dobrá. Kombinace hrušky, skořice a ořechů je prostě skvělá. Rovněž chápu, že ve Francii mají raději nižší piškot a hodně ovoce což vyzkoušíme příště .-).

  • Maria Mackova | 24. 9. 2008 10:44

    Nám veľmi chutil, na druhý deň ešte viac

  • Hana | 28. 10. 2007 17:03

    recept je na malou formu, průměrny piškotový koláček

  • Barbora Polakova | 4. 2. 2007 21:32

    Kolac bol dobry, dost mokry s tych hrusiek co nam vyhovovalo nemam rada suche kolace:-o)))

  • Tereza Jarčušková | 7. 11. 2006 13:27

    Koláče predsa nemusia byť len vysoké. Francúzske koláče sú vo väčšine prípadov nízke, tenká vrstva cesta a obložené ovocím. Aj nízky koláč môže byť chutný.

  • Natalia Szwarc | 4. 11. 2006 15:02

    Testa je velmi malo asi tak 1/4 v dortove forme a vubec nevyroste- nic moc :-(

  • Jana | 20. 11. 2005 15:33

    Snadné a velice dobré.Akorat jsem dala o jedno vejce víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrušky Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

50
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
48
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
41
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
41
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
40
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Francouzský citronový koláč - Tarte au…
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský máslový koláč Chinois
Francouzský máslový koláč Chinois
  • Recepty.cz
  • Francouzský hruškový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact