Ze surovin na těsto rychle zpracujeme hmotu (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), tu zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut odpočívat do lednice.
2
Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu (průměr asi 30cm), propícháme vidličkou a dáme předpéct 10 - 15 minut do trouby předehřáté na 210°C.
3
V hrnku přivedeme k varu mléko s nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme mouku a cukr a pořádně mícháme dokud směs trochu zhoustne, odstavíme z plamene, necháme chvilku zchladnout a přimícháme citronovou šťávu a žloutky. Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme na 180°C asi 25 - 30 minut.
4
Z bílků,špetky soli a cukru ušleháme pevný sníh, který navršíme na koláč a dáme do trouby, kterou stáhneme na 120°C na dalších 15 - 25 minut.
Koláčik výborný mňam - mňam :-) . Nemám rada veľmi sladké, a tento je tak akurát. Pre veľmi sladkoústych bude určite málo sladký. Trošičku som ho urobila zdravším tým, že som všetku bielu hladkú múku nahradila ovsenou celozrnnou, všetok cukor som nahradila brezovým cukrom (xylitolom) a do pudingu som zamiešala len tri žĺtka a tak mi nezostal 1 bielok navyše. Vďaka za výborný recept.
kris.T
|18. 5. 2014 17:45
Výborný, dělám ho už podruhé .
roman
|23. 11. 2013 19:15
Ktorý idiot sem dal tento recept? Neurážajte prosím francúzsku kuchyňu. Som to skúsil aj keď som vopred tušil, že to jedlé nebude. Hrôza, neskúšajte to, rovno môžete všetky tie suroviny hodiť do koša. To je negatívum internetu, že som môže dať každý čo chce!!