• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

autor: Wiga003
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 16
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      ml voda dle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr krupice
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 40
      g hladká mouka
    • 75
      g cukr krupice
    • 1
      ks citron
    • 4
      ks žloutek
  • Vršek
    • 4
      ks bílek
    • 50
      g moučkový cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin na těsto rychle zpracujeme hmotu (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), tu zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut odpočívat do lednice.
2
Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu (průměr asi 30cm), propícháme vidličkou a dáme předpéct 10 - 15 minut do trouby předehřáté na 210°C.
3
V hrnku přivedeme k varu mléko s nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme mouku a cukr a pořádně mícháme dokud směs trochu zhoustne, odstavíme z plamene, necháme chvilku zchladnout a přimícháme citronovou šťávu a žloutky. Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme na 180°C asi 25 - 30 minut.
4
Z bílků,špetky soli a cukru ušleháme pevný sníh, který navršíme na koláč a dáme do trouby, kterou stáhneme na 120°C na dalších 15 - 25 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tarte tatin (obrácený koláč)

Tarte tatin (obrácený koláč)

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iw | 27. 9. 2016 16:03

    Sice nevypadal jako na obrázku (ten je hezčí)... ten můj byl taková placka, ale dobrý byl a snědl se celý :-)

  • iw | 27. 9. 2016 16:03

    Sice nevypadal jako na obrázku (ten je hezčí)... ten můj byl taková placka, ale dobrý byl a snědl se celý :-)

  • Kvapkavmori | 30. 9. 2014 15:05

    Koláčik výborný mňam - mňam :-) . Nemám rada veľmi sladké, a tento je tak akurát. Pre veľmi sladkoústych bude určite málo sladký. Trošičku som ho urobila zdravším tým, že som všetku bielu hladkú múku nahradila ovsenou celozrnnou, všetok cukor som nahradila brezovým cukrom (xylitolom) a do pudingu som zamiešala len tri žĺtka a tak mi nezostal 1 bielok navyše. Vďaka za výborný recept.

  • kris.T | 18. 5. 2014 17:45

    Výborný, dělám ho už podruhé .

  • roman | 23. 11. 2013 19:15

    Ktorý idiot sem dal tento recept? Neurážajte prosím francúzsku kuchyňu. Som to skúsil aj keď som vopred tušil, že to jedlé nebude. Hrôza, neskúšajte to, rovno môžete všetky tie suroviny hodiť do koša. To je negatívum internetu, že som môže dať každý čo chce!!

  • kykiryki | 15. 7. 2012 19:20

    Koláč moc chutnal, dávám 1!

  • kykiryki | 15. 7. 2012 19:20

    Koláč moc chutnal, dávám 1!

  • Lenka | 14. 7. 2012 22:47

    Dnes vyzkoušeno a určitě budeme opakovat. Je to výborné, lehké, voňavé a koláč není ani přeslazený. Doporučuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
13
Vídeňské ořechové rohlíčky
Vídeňské ořechové…
12
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact