• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzské škvarky Rillons
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské škvarky Rillons

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské škvarky Rillons
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 1
      l bílé víno
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný.
2
Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí, v chladu necháme 1 den uležet.
3
Poté nalijeme 2 dcl vína do hrnce, nasypeme kostky bůčku a necháme stejně jako škvarky škvařit. Nepodléváme vodou, jen vínem.
4
Škvarky vyndáme ve chvíli, kdy se jeví jako hodně opečené maso (skoro velmi opečené).
5
TIP: vyškvařené sádlo z Rillons slijeme, a použijeme příště pod další Rillons. Ale většinou se sní dříve. Nic pro zastánce zdravé výživy. Ale myslím,že občas se zahřešit dá.
6
Příloha: dobrý měkký chléb. Doporučuji dobré sušší bílé víno.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nenazranec | 13. 1. 2007 19:19

    Delal jsem to z hodne prorostlyho bucku, padla na to skoro litrovka vina a cely mi to trvalo skoro 6hodin. Potom jsem to zcedil a ze skvarku zustalo pomalu jen rozvareny maso. Ve 3 rano jsem zpraskal prvni varku varicich skvarku a kdyz mi druhy den prestalo bolet bricho, tak jsem to dorazil. Je to vynikajici vec, ale v brise je to potreba hodne promichavat s "lezatou dvanactkou" !!!

  • Martina Veselá | 27. 12. 2006 08:03

    Dělala jsem jako "žravý dárek" pod stromeček. Tentokrát jsem přidala jarní cibulku a jen tak na ozdobu zelenou petrželku. Chutě se krásně spojili a bylo to opět moc dobré.

  • Martina Veselá | 4. 10. 2006 19:39

    Tohle dělám také je to vynikající. Ale bůček krájím na malé kostičky, krásně pak křupou. A je výborné do toho nakonec přidat česnek, teda kdo má rád.

  • Věra | 3. 10. 2006 15:10

    Malý dotaz Mioši, co když k masu přidám cibuli, třeba jen tak celou, aby to ještě víc vonělo ??

  • Anonym | 3. 10. 2006 14:14

    Doufam, ze se Milos nebude zlobit kdyz odpovim za neho. Vino se dava hned na zacatku, po chvili se vypari, bucek mezi tim pusti tuk a pak se jen skvari:-) Je dobre casto michat.

  • Di | 3. 10. 2006 13:56

    To vypadá tak dobře, že to snad zkusím (a to jsem se rozhodla, že musím trochu shodit!)

  • Šárka Tkáčová | 3. 10. 2006 12:10

    Miloši,jak se chová ten bůček ve víně? Opravdu se to škvaří? Dovedu si představit , jak na tuku opékám třeba maso na guláš,ale v momentě kdy to podliju vodou,tak je po opékání.Přibližte,jestli můžete.Díky .

  • Marie Horáková | 3. 10. 2006 10:05

    Je dobré přidat ještě trochu tymiánu. Maso by mělo být nejenom velmi opečené, jak uvádíte, ale i velmi měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Pepř mletý Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Azu po česku

Azu po česku

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

73
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Fežoáda
Fežoáda
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Francouzské škvarky Rillons
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact