• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Francouzské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské řezy

autor: okurka555
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
  • krém
    • 1
      l mléko
    • 2
      vanilkový pudink
    • 1
      žloutek
    • vanilkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 1
      měkký tvaroh
    • moučkový cukr
  • šlehačka
    • 3
      šlehačka 2-3
    • ztužovač šlehačky
    • vanilkový cukr
  • poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělit na dva díly, každý díl rozválet na placku na celý plech, plech jen vypláchnout studenou vodou, nevymazávat. Zpočátku péct cca na 200-220 °C, po vyskočení zmírnit.
2
Krém: uvaříme pudink - mléko, pudinkové prášky, žloutek. Máslo necháme změknout. Do vlažného pudinku zašleháme nejlépe šlehačem cukr, měkké máslo, jako poslední tvaroh. Krém je lehoučký, nikdy se nesrazí a je rychle hotový.
3
Natřeme na jednu placku.
4
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, natřeme na krém. Přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme nebo zatížíme.Dále do ledničky.
5
Poleva se připraví z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a vody utřením - cca 5 minut. Natřeme na vrchní placku.
6
Jednou jsem je zkoušela bez polevy, ale nemá to pak tu správnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 5. 10. 2008 20:14

    Tieto rezy sú výborné, nie velmi sladké a krájajú sa bez problémov už po 3 - 4 hodinách. Krájam tenkým zúbkovým nožom, plnka je pevná, nevyteká, ukladám do obľúbených.

  • Jarmila Procházková | 4. 10. 2008 09:19

    Krájím je zoubkovaným nožem. Nechám je po dohotovení v ledničce tak cca 3 hodiny. Potom krájím postupně dle potřeby vždy celý pruh a ten krájím na jednotlivé kousky. Náplň je ztuhlá, nevylézá.

  • Jana Řezníčková | 3. 10. 2008 07:47

    Marto, díky za radu, to vypadá fakt dobře a určtiě to takto vyzkouším. Ještě jednou díky.

  • Marta Navaříková | 2. 10. 2008 17:43

    já dělám pásy, ty upeču, naplním, druhý plát potřu polevou, nechám mírně zaschnout, nakrájím na obdélmíčky,čtverečky a kladu postupně na šlehačku. Potom už při krájení nemusíte mít obavy.

  • Jana Řezníčková | 1. 10. 2008 08:02

    Zdeňko, těší mě Vaše odpověď. Je to pravda, nemám teď v práci čas a doma net nemáme (hoši mají nooteboky)a tak se kouknu na recepty jen občas. Taky si recepty více vybírám, protože jsem dříve pořád tiskla a tiskla, doma jsem měla hory receptů a většinu jsem stejně nevyzkoušela, není to možné. Tak teď je vybírám s rozmyslem. Díky za optání - hoši ještě studují - ten starší v červnu promoval a pokračuje ve studiu- doktorantském a ten mladší končí zjara, byl půl roku v Německu, tak musí studovat o rok déle. Řezy určitě vyzkouším, díky za radu a buďte hodně zdravá a zase někdy......

  • Zdeňka - | 30. 9. 2008 14:32

    Jani,jsem moc ráda,že jste se zase objevila,už tady býváte hodně málo.A co synové,ještě studují?Já mám s lístkovým těstem celkem dobré zkušenosti,je pravda,že druhý den se líp krájí,ale pokud je na něm poleva,dá se to zubatým nožem zvládnout.Mějte se moc hezky.

  • Jana Řezníčková | 30. 9. 2008 12:59

    Určitě se musí nechat rozležet do druhého dne, že?Jak je krájíte? Já s listovým těstem nemám zrovna dobré zkušenosti. Několikrát jsem dělala podobné řezy a vždycky se špatně krájely. Spíš byly nejlepší až tak třetí den. Jaké s tím máte zkušenosti?? Díky za radu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Listové těsto Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salámový aspik

Salámový aspik

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

102
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
80
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
72
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
62
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
60
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
  • Recepty.cz
  • Francouzské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact