• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské palačinky

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 335
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • vanilkové aroma
    • 100
      g máslo + na pečení

Postup přípravy receptu

1
Do teplého mléka dáme máslo a po rozpuštění vsypeme cukr a droždí a necháme vykynout. Přidáme vejce a aroma, prošleháme, vsypeme mouku, osolíme, prošleháme do hladka. Přikryjeme a necháme kynout asi 20 minut. Těsto pak lijeme na horkou pánev vymazanou máslem a pečeme. Plníme pak marmeládou, ovocem, ozdobíme šlehačkou a čokoládou.
2
Tenhle recept mam originál z Francie, kde palačinky plní i samotnou čokoládou, máslem a cukrem, zmrzlinou, karamelovým krémem nebo pudinkem a taky nespočetně mnoho slaných variací. Jsou krásne tenoučké a sice náročnější na přípravu jako ty naše klasické, ale mají nezaměnitelnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 24. 1. 2017 17:31

    Ingredience nesedí na recept a ten zase nesedí na název jídla. Prej " O:-) dáme do palačinek droždí ..." :-)))

  • jsou dobre | 18. 8. 2014 14:32

    :'( 8-) :-$ :-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 =-O

  • anonym | 18. 8. 2014 14:30

    je toho hodne 8-) :'( :-S

  • anonym | 18. 8. 2014 14:19

    jsou to lívance :-S

  • Roman | 18. 5. 2014 19:47

    hrůza a děs, špatný recept :-X :-X

  • KaRa | 26. 3. 2014 15:06

    ???

  • KaRa | 11. 11. 2012 22:47

    zadarmo :-))

  • KaRa | 24. 10. 2012 17:00

    Mám stejnou zkušenost. Z těsta konzistence "bábovka" palačinky prostě neuděláš. ŠPATNÝ RECEPT. Po naředění se podařilo, ale nic extra to nebylo. Normální palačinka.

  • kika | 19. 7. 2012 14:05

    mozem sa spyatat registrace je zadarmo

  • MonikaBartáčková
    MonikaBartáčková | 19. 7. 2012 00:13

    Děkuji za recept.. Udělala jsem je k snídani a dopadly skvěle :-)

  • Lenka | 14. 5. 2012 16:43

    Pravděpodobně špatný recept ... Toto není konzistence na palačinky

  • Pucin | 27. 4. 2012 04:03

    Vazeni,pravdepodobne si pletete palacinky s livanci.Do palacinek kvasnice nepatri !

  • studnice | 13. 10. 2011 19:52

    a recept na karamelový krém by nebyl k dispozici???

  • Lucy666 | 13. 10. 2011 12:42

    Prosím o radu, palačinky vypadají lákavě, zkusila jsem je, ale něco jsem asi udělala špatně. Těsto husté, velmi špatně se rozmazavalo na pánvičku - vznikly mi z toho spíš lívance o velikosti palačinky. Má být těsto řídké? Pokud ne, máte trik na to, jak ho pohodlně dostat na pánvičku? Díky

  • slza | 12. 10. 2011 14:56

    přidat droždí ?? v ingrediencích o něm není zmínka :-\

  • biki | 11. 10. 2011 15:42

    to: kikina máš za jedna za palačinky, ale s češtinou to slavný nebude asi ani trošku, viď ;-)

  • polmari | 11. 10. 2011 10:11

    ještě se naučit česky a bude to super :-$

  • kikina | 10. 10. 2011 19:12

    jsou užasné a sem moc natčená a udelala sem jich skoro 90 a vzala sem je do školi všem moc chutnali mam za 1 a sem štasná :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • kralik | 5. 7. 2011 21:04

    dobry :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-$ :-! O:-) O:-)

  • Leny-s | 25. 6. 2011 14:24

    Hmm .. Vypadají skvěle a chutnají ještě lépe .. doporučuji .. !!! <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Peťa | 14. 5. 2011 12:42

    absolutně se nepovedly nevím , zda jsem udělala něco špatně ale jsem velice nespokojená :-(

  • Vařečka | 19. 4. 2011 11:48

    A másla se dává kolik prosím ?

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 4. 2011 11:45

    Moc dobré, foto přiloženo ;-)

  • denisa | 27. 1. 2011 21:16

    sem je prave vyskousela, a jsou moc dobre ;-)

  • Hana Štricková | 21. 4. 2009 13:18

    Do lívanců máslo nedávám a smažím je na sádle nikoliv na másle. Jinak je těsto stejné.Zkusila bych variantu s máslem, jen si nejsem jistá smažením na másle.

  • Frederika Chovancová | 2. 4. 2009 14:41

    Ktejto diskusii len toľko. Moja mamina dáva do palaciniek aj droždie a sú to výborné kysnuté palacinky, /inakšie ani nerobí/ .Trošku hrubšie a jemnejšie ako tie tenké obyčajné. Ja ich robievam iba občas, lebo sú náročnejšie na čas a väčšinou sa ponáhľam. Tieto podľa surovín budú veľmi dobré.

  • Marie Šindelová | 2. 4. 2009 08:28

    Moje babička do těsta přidávala také máslo,a když bylo s droždím,tak to byly vždy lívance.I do palačinkového těsta se dá přidat máslo,ale o droždí jsem ještě neslyšela-kdo ví?

  • Monika T | 1. 4. 2009 22:47

    Tak najprv skúste vyskúšať recept a až potom tvrďte že sú to lievance, ak chcete ale nie sú. Neviem akým ustanovením by sa do palaciniek nemalo pridávať droždie, keďže neexistuje jediný patentovaný recept ani na francúzske palacinky. Uznávam iba že toto nie sú tradičné cr&#234;pes, ale cr&#234;pes &#224; la levure. Aj Francúzi vedia rozlíšiť palacinky a lievance, do ktorých maslo určite nepridávajú.

  • věruna Tomášková | 1. 4. 2009 21:35

    Do palačinek droždí n e p a t ř í. Říkejte jim třeba francouzské, ale jsou to lívance.Zdravím

  • Monika T | 1. 4. 2009 18:50

    Sú to určite palacinky, a ak mate rovnako recept na francuzske palacinky tak to nemôžu byť lievance, tie bývajú hrubšie a chuťovo iné. Tu je práve dôležitá tá maslová chuť.

  • Marie Fatrlová | 1. 4. 2009 14:41

    Nejsou to lívance ?????? Já dávám do palačinkového těsta půl mléka a půl sodovky / sodovku těsně před pečením/ a jsou to prý také francouzské palačinky originál. Jsou nadýchané a tenkéa dobře se obrací.

  • Monika T | 1. 4. 2009 01:34

    K surovinam receptu prosím pridať ešte pol kocky droždia, bez toho sa to určite nepodarí, ospravedlnujem sa!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

152
Salát do ruky
Salát do ruky
60
Fazolové ragú se zeleninou
Fazolové ragú se…
32
Zdravá rybičková pomazánka
Zdravá rybičková…
30
Znojemské okurky
Znojemské okurky
20
Vanilkové řezy s citronovou polevou
Vanilkové řezy s…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské řezy
Francouzské řezy
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
  • Recepty.cz
  • Francouzské palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact