• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské palačinky

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 335
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • vanilkové aroma
    • 100
      g máslo + na pečení

Postup přípravy receptu

1
Do teplého mléka dáme máslo a po rozpuštění vsypeme cukr a droždí a necháme vykynout. Přidáme vejce a aroma, prošleháme, vsypeme mouku, osolíme, prošleháme do hladka. Přikryjeme a necháme kynout asi 20 minut. Těsto pak lijeme na horkou pánev vymazanou máslem a pečeme. Plníme pak marmeládou, ovocem, ozdobíme šlehačkou a čokoládou.
2
Tenhle recept mam originál z Francie, kde palačinky plní i samotnou čokoládou, máslem a cukrem, zmrzlinou, karamelovým krémem nebo pudinkem a taky nespočetně mnoho slaných variací. Jsou krásne tenoučké a sice náročnější na přípravu jako ty naše klasické, ale mají nezaměnitelnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 24. 1. 2017 17:31

    Ingredience nesedí na recept a ten zase nesedí na název jídla. Prej " O:-) dáme do palačinek droždí ..." :-)))

  • jsou dobre | 18. 8. 2014 14:32

    :'( 8-) :-$ :-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 =-O

  • anonym | 18. 8. 2014 14:30

    je toho hodne 8-) :'( :-S

  • anonym | 18. 8. 2014 14:19

    jsou to lívance :-S

  • Roman | 18. 5. 2014 19:47

    hrůza a děs, špatný recept :-X :-X

  • KaRa | 26. 3. 2014 15:06

    ???

  • KaRa | 11. 11. 2012 22:47

    zadarmo :-))

  • KaRa | 24. 10. 2012 17:00

    Mám stejnou zkušenost. Z těsta konzistence "bábovka" palačinky prostě neuděláš. ŠPATNÝ RECEPT. Po naředění se podařilo, ale nic extra to nebylo. Normální palačinka.

  • kika | 19. 7. 2012 14:05

    mozem sa spyatat registrace je zadarmo

  • MonikaBartáčková
    MonikaBartáčková | 19. 7. 2012 00:13

    Děkuji za recept.. Udělala jsem je k snídani a dopadly skvěle :-)

  • Lenka | 14. 5. 2012 16:43

    Pravděpodobně špatný recept ... Toto není konzistence na palačinky

  • Pucin | 27. 4. 2012 04:03

    Vazeni,pravdepodobne si pletete palacinky s livanci.Do palacinek kvasnice nepatri !

  • studnice | 13. 10. 2011 19:52

    a recept na karamelový krém by nebyl k dispozici???

  • Lucy666 | 13. 10. 2011 12:42

    Prosím o radu, palačinky vypadají lákavě, zkusila jsem je, ale něco jsem asi udělala špatně. Těsto husté, velmi špatně se rozmazavalo na pánvičku - vznikly mi z toho spíš lívance o velikosti palačinky. Má být těsto řídké? Pokud ne, máte trik na to, jak ho pohodlně dostat na pánvičku? Díky

  • slza | 12. 10. 2011 14:56

    přidat droždí ?? v ingrediencích o něm není zmínka :-\

  • biki | 11. 10. 2011 15:42

    to: kikina máš za jedna za palačinky, ale s češtinou to slavný nebude asi ani trošku, viď ;-)

  • polmari | 11. 10. 2011 10:11

    ještě se naučit česky a bude to super :-$

  • kikina | 10. 10. 2011 19:12

    jsou užasné a sem moc natčená a udelala sem jich skoro 90 a vzala sem je do školi všem moc chutnali mam za 1 a sem štasná :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • kralik | 5. 7. 2011 21:04

    dobry :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-$ :-! O:-) O:-)

  • Leny-s | 25. 6. 2011 14:24

    Hmm .. Vypadají skvěle a chutnají ještě lépe .. doporučuji .. !!! <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Peťa | 14. 5. 2011 12:42

    absolutně se nepovedly nevím , zda jsem udělala něco špatně ale jsem velice nespokojená :-(

  • Vařečka | 19. 4. 2011 11:48

    A másla se dává kolik prosím ?

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 4. 2011 11:45

    Moc dobré, foto přiloženo ;-)

  • denisa | 27. 1. 2011 21:16

    sem je prave vyskousela, a jsou moc dobre ;-)

  • Hana Štricková | 21. 4. 2009 13:18

    Do lívanců máslo nedávám a smažím je na sádle nikoliv na másle. Jinak je těsto stejné.Zkusila bych variantu s máslem, jen si nejsem jistá smažením na másle.

  • Frederika Chovancová | 2. 4. 2009 14:41

    Ktejto diskusii len toľko. Moja mamina dáva do palaciniek aj droždie a sú to výborné kysnuté palacinky, /inakšie ani nerobí/ .Trošku hrubšie a jemnejšie ako tie tenké obyčajné. Ja ich robievam iba občas, lebo sú náročnejšie na čas a väčšinou sa ponáhľam. Tieto podľa surovín budú veľmi dobré.

  • Marie Šindelová | 2. 4. 2009 08:28

    Moje babička do těsta přidávala také máslo,a když bylo s droždím,tak to byly vždy lívance.I do palačinkového těsta se dá přidat máslo,ale o droždí jsem ještě neslyšela-kdo ví?

  • Monika T | 1. 4. 2009 22:47

    Tak najprv skúste vyskúšať recept a až potom tvrďte že sú to lievance, ak chcete ale nie sú. Neviem akým ustanovením by sa do palaciniek nemalo pridávať droždie, keďže neexistuje jediný patentovaný recept ani na francúzske palacinky. Uznávam iba že toto nie sú tradičné cr&#234;pes, ale cr&#234;pes &#224; la levure. Aj Francúzi vedia rozlíšiť palacinky a lievance, do ktorých maslo určite nepridávajú.

  • věruna Tomášková | 1. 4. 2009 21:35

    Do palačinek droždí n e p a t ř í. Říkejte jim třeba francouzské, ale jsou to lívance.Zdravím

  • Monika T | 1. 4. 2009 18:50

    Sú to určite palacinky, a ak mate rovnako recept na francuzske palacinky tak to nemôžu byť lievance, tie bývajú hrubšie a chuťovo iné. Tu je práve dôležitá tá maslová chuť.

  • Marie Fatrlová | 1. 4. 2009 14:41

    Nejsou to lívance ?????? Já dávám do palačinkového těsta půl mléka a půl sodovky / sodovku těsně před pečením/ a jsou to prý také francouzské palačinky originál. Jsou nadýchané a tenkéa dobře se obrací.

  • Monika T | 1. 4. 2009 01:34

    K surovinam receptu prosím pridať ešte pol kocky droždia, bez toho sa to určite nepodarí, ospravedlnujem sa!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Cuba libre

Cuba libre

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

69
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
50
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
50
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Dominika Myslivcová opět škádlí: V plavkách na hradě!

Dominika Myslivcová opět škádlí: V plavkách na hradě!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské řezy
Francouzské řezy
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
  • Recepty.cz
  • Francouzské palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact