• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzské palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské palačinky

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 335
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • vanilkové aroma
    • 100
      g máslo + na pečení

Postup přípravy receptu

1
Do teplého mléka dáme máslo a po rozpuštění vsypeme cukr a droždí a necháme vykynout. Přidáme vejce a aroma, prošleháme, vsypeme mouku, osolíme, prošleháme do hladka. Přikryjeme a necháme kynout asi 20 minut. Těsto pak lijeme na horkou pánev vymazanou máslem a pečeme. Plníme pak marmeládou, ovocem, ozdobíme šlehačkou a čokoládou.
2
Tenhle recept mam originál z Francie, kde palačinky plní i samotnou čokoládou, máslem a cukrem, zmrzlinou, karamelovým krémem nebo pudinkem a taky nespočetně mnoho slaných variací. Jsou krásne tenoučké a sice náročnější na přípravu jako ty naše klasické, ale mají nezaměnitelnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 24. 1. 2017 17:31

    Ingredience nesedí na recept a ten zase nesedí na název jídla. Prej " O:-) dáme do palačinek droždí ..." :-)))

  • jsou dobre | 18. 8. 2014 14:32

    :'( 8-) :-$ :-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 =-O

  • anonym | 18. 8. 2014 14:30

    je toho hodne 8-) :'( :-S

  • anonym | 18. 8. 2014 14:19

    jsou to lívance :-S

  • Roman | 18. 5. 2014 19:47

    hrůza a děs, špatný recept :-X :-X

  • KaRa | 26. 3. 2014 15:06

    ???

  • KaRa | 11. 11. 2012 22:47

    zadarmo :-))

  • KaRa | 24. 10. 2012 17:00

    Mám stejnou zkušenost. Z těsta konzistence "bábovka" palačinky prostě neuděláš. ŠPATNÝ RECEPT. Po naředění se podařilo, ale nic extra to nebylo. Normální palačinka.

  • kika | 19. 7. 2012 14:05

    mozem sa spyatat registrace je zadarmo

  • MonikaBartáčková
    MonikaBartáčková | 19. 7. 2012 00:13

    Děkuji za recept.. Udělala jsem je k snídani a dopadly skvěle :-)

  • Lenka | 14. 5. 2012 16:43

    Pravděpodobně špatný recept ... Toto není konzistence na palačinky

  • Pucin | 27. 4. 2012 04:03

    Vazeni,pravdepodobne si pletete palacinky s livanci.Do palacinek kvasnice nepatri !

  • studnice | 13. 10. 2011 19:52

    a recept na karamelový krém by nebyl k dispozici???

  • Lucy666 | 13. 10. 2011 12:42

    Prosím o radu, palačinky vypadají lákavě, zkusila jsem je, ale něco jsem asi udělala špatně. Těsto husté, velmi špatně se rozmazavalo na pánvičku - vznikly mi z toho spíš lívance o velikosti palačinky. Má být těsto řídké? Pokud ne, máte trik na to, jak ho pohodlně dostat na pánvičku? Díky

  • slza | 12. 10. 2011 14:56

    přidat droždí ?? v ingrediencích o něm není zmínka :-\

  • biki | 11. 10. 2011 15:42

    to: kikina máš za jedna za palačinky, ale s češtinou to slavný nebude asi ani trošku, viď ;-)

  • polmari | 11. 10. 2011 10:11

    ještě se naučit česky a bude to super :-$

  • kikina | 10. 10. 2011 19:12

    jsou užasné a sem moc natčená a udelala sem jich skoro 90 a vzala sem je do školi všem moc chutnali mam za 1 a sem štasná :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • kralik | 5. 7. 2011 21:04

    dobry :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-$ :-! O:-) O:-)

  • Leny-s | 25. 6. 2011 14:24

    Hmm .. Vypadají skvěle a chutnají ještě lépe .. doporučuji .. !!! <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Peťa | 14. 5. 2011 12:42

    absolutně se nepovedly nevím , zda jsem udělala něco špatně ale jsem velice nespokojená :-(

  • Vařečka | 19. 4. 2011 11:48

    A másla se dává kolik prosím ?

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 4. 2011 11:45

    Moc dobré, foto přiloženo ;-)

  • denisa | 27. 1. 2011 21:16

    sem je prave vyskousela, a jsou moc dobre ;-)

  • Hana Štricková | 21. 4. 2009 13:18

    Do lívanců máslo nedávám a smažím je na sádle nikoliv na másle. Jinak je těsto stejné.Zkusila bych variantu s máslem, jen si nejsem jistá smažením na másle.

  • Frederika Chovancová | 2. 4. 2009 14:41

    Ktejto diskusii len toľko. Moja mamina dáva do palaciniek aj droždie a sú to výborné kysnuté palacinky, /inakšie ani nerobí/ .Trošku hrubšie a jemnejšie ako tie tenké obyčajné. Ja ich robievam iba občas, lebo sú náročnejšie na čas a väčšinou sa ponáhľam. Tieto podľa surovín budú veľmi dobré.

  • Marie Šindelová | 2. 4. 2009 08:28

    Moje babička do těsta přidávala také máslo,a když bylo s droždím,tak to byly vždy lívance.I do palačinkového těsta se dá přidat máslo,ale o droždí jsem ještě neslyšela-kdo ví?

  • Monika T | 1. 4. 2009 22:47

    Tak najprv skúste vyskúšať recept a až potom tvrďte že sú to lievance, ak chcete ale nie sú. Neviem akým ustanovením by sa do palaciniek nemalo pridávať droždie, keďže neexistuje jediný patentovaný recept ani na francúzske palacinky. Uznávam iba že toto nie sú tradičné cr&#234;pes, ale cr&#234;pes &#224; la levure. Aj Francúzi vedia rozlíšiť palacinky a lievance, do ktorých maslo určite nepridávajú.

  • věruna Tomášková | 1. 4. 2009 21:35

    Do palačinek droždí n e p a t ř í. Říkejte jim třeba francouzské, ale jsou to lívance.Zdravím

  • Monika T | 1. 4. 2009 18:50

    Sú to určite palacinky, a ak mate rovnako recept na francuzske palacinky tak to nemôžu byť lievance, tie bývajú hrubšie a chuťovo iné. Tu je práve dôležitá tá maslová chuť.

  • Marie Fatrlová | 1. 4. 2009 14:41

    Nejsou to lívance ?????? Já dávám do palačinkového těsta půl mléka a půl sodovky / sodovku těsně před pečením/ a jsou to prý také francouzské palačinky originál. Jsou nadýchané a tenkéa dobře se obrací.

  • Monika T | 1. 4. 2009 01:34

    K surovinam receptu prosím pridať ešte pol kocky droždia, bez toho sa to určite nepodarí, ospravedlnujem sa!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

48
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Buřty na pivu v briošce
Buřty na pivu v briošce
19
Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Jednoduchý rybí guláš -…
16
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Ivana Gottová potěšila dceru Nelly: Stěhování k 17. narozeninám!

Ivana Gottová potěšila dceru Nelly: Stěhování k 17. narozeninám!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské řezy
Francouzské řezy
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
  • Recepty.cz
  • Francouzské palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact