• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské palačinky

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 335
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • vanilkové aroma
    • 100
      g máslo + na pečení

Postup přípravy receptu

1
Do teplého mléka dáme máslo a po rozpuštění vsypeme cukr a droždí a necháme vykynout. Přidáme vejce a aroma, prošleháme, vsypeme mouku, osolíme, prošleháme do hladka. Přikryjeme a necháme kynout asi 20 minut. Těsto pak lijeme na horkou pánev vymazanou máslem a pečeme. Plníme pak marmeládou, ovocem, ozdobíme šlehačkou a čokoládou.
2
Tenhle recept mam originál z Francie, kde palačinky plní i samotnou čokoládou, máslem a cukrem, zmrzlinou, karamelovým krémem nebo pudinkem a taky nespočetně mnoho slaných variací. Jsou krásne tenoučké a sice náročnější na přípravu jako ty naše klasické, ale mají nezaměnitelnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 24. 1. 2017 17:31

    Ingredience nesedí na recept a ten zase nesedí na název jídla. Prej " O:-) dáme do palačinek droždí ..." :-)))

  • jsou dobre | 18. 8. 2014 14:32

    :'( 8-) :-$ :-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 =-O

  • anonym | 18. 8. 2014 14:30

    je toho hodne 8-) :'( :-S

  • anonym | 18. 8. 2014 14:19

    jsou to lívance :-S

  • Roman | 18. 5. 2014 19:47

    hrůza a děs, špatný recept :-X :-X

  • KaRa | 26. 3. 2014 15:06

    ???

  • KaRa | 11. 11. 2012 22:47

    zadarmo :-))

  • KaRa | 24. 10. 2012 17:00

    Mám stejnou zkušenost. Z těsta konzistence "bábovka" palačinky prostě neuděláš. ŠPATNÝ RECEPT. Po naředění se podařilo, ale nic extra to nebylo. Normální palačinka.

  • kika | 19. 7. 2012 14:05

    mozem sa spyatat registrace je zadarmo

  • MonikaBartáčková
    MonikaBartáčková | 19. 7. 2012 00:13

    Děkuji za recept.. Udělala jsem je k snídani a dopadly skvěle :-)

  • Lenka | 14. 5. 2012 16:43

    Pravděpodobně špatný recept ... Toto není konzistence na palačinky

  • Pucin | 27. 4. 2012 04:03

    Vazeni,pravdepodobne si pletete palacinky s livanci.Do palacinek kvasnice nepatri !

  • studnice | 13. 10. 2011 19:52

    a recept na karamelový krém by nebyl k dispozici???

  • Lucy666 | 13. 10. 2011 12:42

    Prosím o radu, palačinky vypadají lákavě, zkusila jsem je, ale něco jsem asi udělala špatně. Těsto husté, velmi špatně se rozmazavalo na pánvičku - vznikly mi z toho spíš lívance o velikosti palačinky. Má být těsto řídké? Pokud ne, máte trik na to, jak ho pohodlně dostat na pánvičku? Díky

  • slza | 12. 10. 2011 14:56

    přidat droždí ?? v ingrediencích o něm není zmínka :-\

  • biki | 11. 10. 2011 15:42

    to: kikina máš za jedna za palačinky, ale s češtinou to slavný nebude asi ani trošku, viď ;-)

  • polmari | 11. 10. 2011 10:11

    ještě se naučit česky a bude to super :-$

  • kikina | 10. 10. 2011 19:12

    jsou užasné a sem moc natčená a udelala sem jich skoro 90 a vzala sem je do školi všem moc chutnali mam za 1 a sem štasná :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • kralik | 5. 7. 2011 21:04

    dobry :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-$ :-! O:-) O:-)

  • Leny-s | 25. 6. 2011 14:24

    Hmm .. Vypadají skvěle a chutnají ještě lépe .. doporučuji .. !!! <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Peťa | 14. 5. 2011 12:42

    absolutně se nepovedly nevím , zda jsem udělala něco špatně ale jsem velice nespokojená :-(

  • Vařečka | 19. 4. 2011 11:48

    A másla se dává kolik prosím ?

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 4. 2011 11:45

    Moc dobré, foto přiloženo ;-)

  • denisa | 27. 1. 2011 21:16

    sem je prave vyskousela, a jsou moc dobre ;-)

  • Hana Štricková | 21. 4. 2009 13:18

    Do lívanců máslo nedávám a smažím je na sádle nikoliv na másle. Jinak je těsto stejné.Zkusila bych variantu s máslem, jen si nejsem jistá smažením na másle.

  • Frederika Chovancová | 2. 4. 2009 14:41

    Ktejto diskusii len toľko. Moja mamina dáva do palaciniek aj droždie a sú to výborné kysnuté palacinky, /inakšie ani nerobí/ .Trošku hrubšie a jemnejšie ako tie tenké obyčajné. Ja ich robievam iba občas, lebo sú náročnejšie na čas a väčšinou sa ponáhľam. Tieto podľa surovín budú veľmi dobré.

  • Marie Šindelová | 2. 4. 2009 08:28

    Moje babička do těsta přidávala také máslo,a když bylo s droždím,tak to byly vždy lívance.I do palačinkového těsta se dá přidat máslo,ale o droždí jsem ještě neslyšela-kdo ví?

  • Monika T | 1. 4. 2009 22:47

    Tak najprv skúste vyskúšať recept a až potom tvrďte že sú to lievance, ak chcete ale nie sú. Neviem akým ustanovením by sa do palaciniek nemalo pridávať droždie, keďže neexistuje jediný patentovaný recept ani na francúzske palacinky. Uznávam iba že toto nie sú tradičné cr&#234;pes, ale cr&#234;pes &#224; la levure. Aj Francúzi vedia rozlíšiť palacinky a lievance, do ktorých maslo určite nepridávajú.

  • věruna Tomášková | 1. 4. 2009 21:35

    Do palačinek droždí n e p a t ř í. Říkejte jim třeba francouzské, ale jsou to lívance.Zdravím

  • Monika T | 1. 4. 2009 18:50

    Sú to určite palacinky, a ak mate rovnako recept na francuzske palacinky tak to nemôžu byť lievance, tie bývajú hrubšie a chuťovo iné. Tu je práve dôležitá tá maslová chuť.

  • Marie Fatrlová | 1. 4. 2009 14:41

    Nejsou to lívance ?????? Já dávám do palačinkového těsta půl mléka a půl sodovky / sodovku těsně před pečením/ a jsou to prý také francouzské palačinky originál. Jsou nadýchané a tenkéa dobře se obrací.

  • Monika T | 1. 4. 2009 01:34

    K surovinam receptu prosím pridať ešte pol kocky droždia, bez toho sa to určite nepodarí, ospravedlnujem sa!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Vařené mušle

Vařené mušle

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

59
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
56
Gratinované brambory
Gratinované brambory
53
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
47
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské řezy
Francouzské řezy
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
  • Recepty.cz
  • Francouzské palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact