• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské karamelové kostky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské karamelové kostky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské karamelové kostky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 130
      g cukr krystal
    • 2
      balíček vanilkový cukr 1-2
    • 3
      balíček zlatý klas
    • 7
      ks bílek
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      l voda
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      balíček šlehačka v prášku
    • 1
      ks čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme olej, žloutky a zlehka přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v horké troubě upečeme.
2
Krém: vodu smícháme s mlékem, 70 g cukru a vanilkovým cukrem, a uvaříme hustý pudink ze Zlatých klasů. Do horkého opatrně vmícháme tuhý sníh ze 7 bílků a 60 g krystalového cukru. Krém rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme lžíci kakaa. Na vychladlé těsto natřeme nejprve světlý a potom tmavý krém.
3
Šlehačkový krém: na pánvi zkaramelizujeme 4 lžíce krystalového cukru, zalijeme mlékem, rozvaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme šlehačky v prášku a podle návodu vyšleháme dotuha. Natřeme na tmavou vrstvu krému a ozdobíme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 5. 4. 2012 14:01

    Ahojtě, dělám tyto řezy už delší dobu a dávám místo zlatýho klasu Gustýn od dr.Oktra, je to krabička, dávám větší polovinu obsahu v krabičce a taky je to výborné, postup samozřejmě zůstává stejný...

  • svišť | 1. 11. 2010 10:59

    0 l vody smícháme s mlékem... nemám slov...

  • Margita | 23. 8. 2007 12:40

    Poznám, je to výborný recept a robím ho dosť často, len krém robím z 1 litera vody + ost.prísady. Zákusok je veľmi lahodný! Dávam 1 s hviezdičkou!!!

  • Jana Peková | 21. 8. 2007 19:14

    Řezy jsou opravdu luxusní.Jelikož u nás Zlatý klas není a v mém receptu je obyč. van. pudink,tak jsem ho také použila a bez problému se podařil.Sníh do horkého krému bez obav také dávám.Pouze ty dvě pr. šlehačky jsem šlehala ve třista ml. mléka,což je více než je uvedeno zde.

  • Tereza J. | 21. 8. 2007 15:12

    Lidka, u nás dostať Zlatý klas, v Čechách je jeho obdobou Krémový prášek. Viem to, pretože ho dostať aj u nás a už som ho aj vyskúšala. Hľadajte v potravinách, tam, kde máte pudingy, prášky do pečiva a pod. Presne vám obchod nepoviem, raz som ho videla v Tescu, v Prahe na Novém Smíchově. Zdá sa mi, že bol aj iný výrobca s iným názvom. Poznáte ho podľa návodu na obale, je tam uvedené použitie na riedky, stredný a hustý krém. Do zákuskov vždy na husto. Stredný krém používam napr. na dukátové buchtičky. Skúste Tesco, viete, ja dcére nosím do Prahy Zlatý klas, 20 balíčkov naraz, do zásoby, takže v Prahe ho príliš nehľadá.

  • Lída* | 21. 8. 2007 14:34

    Recept se mi taky moc líbí, ale mám pochybnosti s tím sněhem. Dává se do horkého krému? Ale zase na druhé straně už Jana vyzkoušela :-) Terezko "Krémový prášek " vůbec neznám prosím kde ho mám hledat ? Vím že jezdíte do Prahy za dcerou poraďte. Děkuji

  • Tereza J. | 21. 8. 2007 14:16

    Blanka nebojte sa toho snehu, vmiešavate ho do horúceho krému, je to dobré.

  • Blanka V. | 21. 8. 2007 13:59

    Jani, u tohoto receptíku mi trošku vadí ten sníh v krému. Myslíte, že by šlo, kdybych ho ušlehala v páře? Jinak tohle vypadá jako luxus řez a u mě má navíc bodík, že je bez másla (máslové krémy moc nemusíme). Dík za radu.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 22:33

    Nestačí, puding je podstatne redší ako Zlatý klas.

  • Anonym | 20. 8. 2007 22:03

    Nemusí být Zlatý klas,stačí obyč.pudink.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 21:40

    V Čechách kúpte "Krémový prášek", je to to isté, len pod iným názvom.

  • bramborka | 20. 8. 2007 19:42

    Nevíte někdo kde koupím Zlatý klas?Děkuji.

  • Jana Peková | 20. 8. 2007 17:03

    Tak tohle je vynikající moučník a jak krásně vypadá na řezu.Nevýhoda je,že zbydou žloutky,ale s těmi už si nějak poradíme.Tento recept jsem dostala,chtěla jsem ho sem dát,ale už mne někdo předběhl.Jen mne překvapilo,že ho ještě nikdo nevyzkoušel - doporučuji - za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Cukr krystal Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

166
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
146
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
80
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
79
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
36
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Francouzské karamelové kostky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact