• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské karamelové kostky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské karamelové kostky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské karamelové kostky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 130
      g cukr krystal
    • 2
      balíček vanilkový cukr 1-2
    • 3
      balíček zlatý klas
    • 7
      ks bílek
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      l voda
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      balíček šlehačka v prášku
    • 1
      ks čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme olej, žloutky a zlehka přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v horké troubě upečeme.
2
Krém: vodu smícháme s mlékem, 70 g cukru a vanilkovým cukrem, a uvaříme hustý pudink ze Zlatých klasů. Do horkého opatrně vmícháme tuhý sníh ze 7 bílků a 60 g krystalového cukru. Krém rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme lžíci kakaa. Na vychladlé těsto natřeme nejprve světlý a potom tmavý krém.
3
Šlehačkový krém: na pánvi zkaramelizujeme 4 lžíce krystalového cukru, zalijeme mlékem, rozvaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme šlehačky v prášku a podle návodu vyšleháme dotuha. Natřeme na tmavou vrstvu krému a ozdobíme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 5. 4. 2012 14:01

    Ahojtě, dělám tyto řezy už delší dobu a dávám místo zlatýho klasu Gustýn od dr.Oktra, je to krabička, dávám větší polovinu obsahu v krabičce a taky je to výborné, postup samozřejmě zůstává stejný...

  • svišť | 1. 11. 2010 10:59

    0 l vody smícháme s mlékem... nemám slov...

  • Margita | 23. 8. 2007 12:40

    Poznám, je to výborný recept a robím ho dosť často, len krém robím z 1 litera vody + ost.prísady. Zákusok je veľmi lahodný! Dávam 1 s hviezdičkou!!!

  • Jana Peková | 21. 8. 2007 19:14

    Řezy jsou opravdu luxusní.Jelikož u nás Zlatý klas není a v mém receptu je obyč. van. pudink,tak jsem ho také použila a bez problému se podařil.Sníh do horkého krému bez obav také dávám.Pouze ty dvě pr. šlehačky jsem šlehala ve třista ml. mléka,což je více než je uvedeno zde.

  • Tereza J. | 21. 8. 2007 15:12

    Lidka, u nás dostať Zlatý klas, v Čechách je jeho obdobou Krémový prášek. Viem to, pretože ho dostať aj u nás a už som ho aj vyskúšala. Hľadajte v potravinách, tam, kde máte pudingy, prášky do pečiva a pod. Presne vám obchod nepoviem, raz som ho videla v Tescu, v Prahe na Novém Smíchově. Zdá sa mi, že bol aj iný výrobca s iným názvom. Poznáte ho podľa návodu na obale, je tam uvedené použitie na riedky, stredný a hustý krém. Do zákuskov vždy na husto. Stredný krém používam napr. na dukátové buchtičky. Skúste Tesco, viete, ja dcére nosím do Prahy Zlatý klas, 20 balíčkov naraz, do zásoby, takže v Prahe ho príliš nehľadá.

  • Lída* | 21. 8. 2007 14:34

    Recept se mi taky moc líbí, ale mám pochybnosti s tím sněhem. Dává se do horkého krému? Ale zase na druhé straně už Jana vyzkoušela :-) Terezko "Krémový prášek " vůbec neznám prosím kde ho mám hledat ? Vím že jezdíte do Prahy za dcerou poraďte. Děkuji

  • Tereza J. | 21. 8. 2007 14:16

    Blanka nebojte sa toho snehu, vmiešavate ho do horúceho krému, je to dobré.

  • Blanka V. | 21. 8. 2007 13:59

    Jani, u tohoto receptíku mi trošku vadí ten sníh v krému. Myslíte, že by šlo, kdybych ho ušlehala v páře? Jinak tohle vypadá jako luxus řez a u mě má navíc bodík, že je bez másla (máslové krémy moc nemusíme). Dík za radu.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 22:33

    Nestačí, puding je podstatne redší ako Zlatý klas.

  • Anonym | 20. 8. 2007 22:03

    Nemusí být Zlatý klas,stačí obyč.pudink.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 21:40

    V Čechách kúpte "Krémový prášek", je to to isté, len pod iným názvom.

  • bramborka | 20. 8. 2007 19:42

    Nevíte někdo kde koupím Zlatý klas?Děkuji.

  • Jana Peková | 20. 8. 2007 17:03

    Tak tohle je vynikající moučník a jak krásně vypadá na řezu.Nevýhoda je,že zbydou žloutky,ale s těmi už si nějak poradíme.Tento recept jsem dostala,chtěla jsem ho sem dát,ale už mne někdo předběhl.Jen mne překvapilo,že ho ještě nikdo nevyzkoušel - doporučuji - za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Cukr krystal Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

30 minut
Krémové lečo

Krémové lečo

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

73
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
60
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
38
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
36
Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Zapečené těstoviny se…
29
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky

Zajímavé články

4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
AHA.cz Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Hvězda Pobřežní hlídky Nicole Eggertová: Přišla o prsa!

Hvězda Pobřežní hlídky Nicole Eggertová: Přišla o prsa!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

  • Recepty.cz
  • Francouzské karamelové kostky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact