• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzské karamelové kostky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské karamelové kostky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské karamelové kostky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 130
      g cukr krystal
    • 2
      balíček vanilkový cukr 1-2
    • 3
      balíček zlatý klas
    • 7
      ks bílek
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      l voda
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      balíček šlehačka v prášku
    • 1
      ks čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme olej, žloutky a zlehka přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v horké troubě upečeme.
2
Krém: vodu smícháme s mlékem, 70 g cukru a vanilkovým cukrem, a uvaříme hustý pudink ze Zlatých klasů. Do horkého opatrně vmícháme tuhý sníh ze 7 bílků a 60 g krystalového cukru. Krém rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme lžíci kakaa. Na vychladlé těsto natřeme nejprve světlý a potom tmavý krém.
3
Šlehačkový krém: na pánvi zkaramelizujeme 4 lžíce krystalového cukru, zalijeme mlékem, rozvaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme šlehačky v prášku a podle návodu vyšleháme dotuha. Natřeme na tmavou vrstvu krému a ozdobíme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 5. 4. 2012 14:01

    Ahojtě, dělám tyto řezy už delší dobu a dávám místo zlatýho klasu Gustýn od dr.Oktra, je to krabička, dávám větší polovinu obsahu v krabičce a taky je to výborné, postup samozřejmě zůstává stejný...

  • svišť | 1. 11. 2010 10:59

    0 l vody smícháme s mlékem... nemám slov...

  • Margita | 23. 8. 2007 12:40

    Poznám, je to výborný recept a robím ho dosť často, len krém robím z 1 litera vody + ost.prísady. Zákusok je veľmi lahodný! Dávam 1 s hviezdičkou!!!

  • Jana Peková | 21. 8. 2007 19:14

    Řezy jsou opravdu luxusní.Jelikož u nás Zlatý klas není a v mém receptu je obyč. van. pudink,tak jsem ho také použila a bez problému se podařil.Sníh do horkého krému bez obav také dávám.Pouze ty dvě pr. šlehačky jsem šlehala ve třista ml. mléka,což je více než je uvedeno zde.

  • Tereza J. | 21. 8. 2007 15:12

    Lidka, u nás dostať Zlatý klas, v Čechách je jeho obdobou Krémový prášek. Viem to, pretože ho dostať aj u nás a už som ho aj vyskúšala. Hľadajte v potravinách, tam, kde máte pudingy, prášky do pečiva a pod. Presne vám obchod nepoviem, raz som ho videla v Tescu, v Prahe na Novém Smíchově. Zdá sa mi, že bol aj iný výrobca s iným názvom. Poznáte ho podľa návodu na obale, je tam uvedené použitie na riedky, stredný a hustý krém. Do zákuskov vždy na husto. Stredný krém používam napr. na dukátové buchtičky. Skúste Tesco, viete, ja dcére nosím do Prahy Zlatý klas, 20 balíčkov naraz, do zásoby, takže v Prahe ho príliš nehľadá.

  • Lída* | 21. 8. 2007 14:34

    Recept se mi taky moc líbí, ale mám pochybnosti s tím sněhem. Dává se do horkého krému? Ale zase na druhé straně už Jana vyzkoušela :-) Terezko "Krémový prášek " vůbec neznám prosím kde ho mám hledat ? Vím že jezdíte do Prahy za dcerou poraďte. Děkuji

  • Tereza J. | 21. 8. 2007 14:16

    Blanka nebojte sa toho snehu, vmiešavate ho do horúceho krému, je to dobré.

  • Blanka V. | 21. 8. 2007 13:59

    Jani, u tohoto receptíku mi trošku vadí ten sníh v krému. Myslíte, že by šlo, kdybych ho ušlehala v páře? Jinak tohle vypadá jako luxus řez a u mě má navíc bodík, že je bez másla (máslové krémy moc nemusíme). Dík za radu.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 22:33

    Nestačí, puding je podstatne redší ako Zlatý klas.

  • Anonym | 20. 8. 2007 22:03

    Nemusí být Zlatý klas,stačí obyč.pudink.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 21:40

    V Čechách kúpte "Krémový prášek", je to to isté, len pod iným názvom.

  • bramborka | 20. 8. 2007 19:42

    Nevíte někdo kde koupím Zlatý klas?Děkuji.

  • Jana Peková | 20. 8. 2007 17:03

    Tak tohle je vynikající moučník a jak krásně vypadá na řezu.Nevýhoda je,že zbydou žloutky,ale s těmi už si nějak poradíme.Tento recept jsem dostala,chtěla jsem ho sem dát,ale už mne někdo předběhl.Jen mne překvapilo,že ho ještě nikdo nevyzkoušel - doporučuji - za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Cukr krystal Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

44
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
43
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Punčové řezy pí Marečkové
Punčové řezy pí Marečkové

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Francouzské karamelové kostky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact