• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské fazole

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • česnek
    • tymián
    • petrželka
    • bobkový list
    • rajčata
    • celer
    • pórek
    • cibule
    • 0,50
      kg fazole
    • drůbeží vývar
    • pepř mletý
    • olej
    • víno
    • 1
      ks klobása
    • anglická slanina libovější
    • 1
      ks krůtí maso stehna

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
2
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250 g anglické slaniny vcelku a přivedeme do varu. Používám tlakový hrnec pro úsporu času, a tak jsou časy již přizpůsobeny. V normálním hrnci je doba 3 krát delší (celkem 75 minut).
3
Mezitím si pokrájíme podle chuti pórku a 3 velké cibule a když se hrnec začne vařit, odstavíme ho a přidáme zeleninu. Současně přidáme 2 bobkové listy, 2 stroužky česneku, 1,5 lžičky soli, půl lžičky tymiánu, 2 snítky petrželky, trochu pepře a pokračujeme ve varu.
4
Dále si na pánvi rozpálíme 2-3 lžíce oleje, na kterém zprudka opečeme 3 rozkrájená, spařená rajčata, 3 lžíce nasekaného celeru a stejné množství nakrájené cibule a po chvíli zalejeme 1/8 l vína a povaříme.
5
Po 15 minutách varu odstavíme hnec a vyndáme klobásy. Pokračujeme ve varu a po dalších 10 minutách varu jej definitivně odstavíme a vyndáme k vychladnutí maso a slaninu. Fazole přecedíme a vývar dáme do hrnce. Potom fazole smícháme s obsahem pánve.
6
Nakrájíme na kousky maso, slaninu a na čtvrtkolečka klobásy. Do pekáče dáme na spodek maso, které pokryjeme fazolemi, další vstvou je klobása, opět fazole a nakonec slanina. Celé to zalijeme vývarem a dáme do trouby na 75 minut zapéct.
7
Je to pracný recept, někomu se může zdát, že fazole se rozvaří, ale budete překvapeni! Jako příloha francouzská bageta, veka nebo pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 28. 2. 2006 11:28

    Recept asi není pro ženy, které ve všední den přijdou domů po 17. hodině. Ale vypadá pro milovníky fazolí moc lákavě, zkusím v sobotu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Drůbeží Z luštěnin Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Česnek Cibule Drůbeží vývar Fazole Klobása Krůtí maso Olej Pepř mletý Petrželka Pórek Rajčata Sůl Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Kaštany

Kaštany

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Vepřový kotlík s fazolemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
18
Míša řezy
Míša řezy
18
Snadné muffiny s čokoládou
Snadné muffiny s…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Rachel z Přátel Anistonová (56): Proč nikdy neměla děti

Rachel z Přátel Anistonová (56): Proč nikdy neměla děti

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact