• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské fazole

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • česnek
    • tymián
    • petrželka
    • bobkový list
    • rajčata
    • celer
    • pórek
    • cibule
    • 0,50
      kg fazole
    • drůbeží vývar
    • pepř mletý
    • olej
    • víno
    • 1
      ks klobása
    • anglická slanina libovější
    • 1
      ks krůtí maso stehna

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
2
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250 g anglické slaniny vcelku a přivedeme do varu. Používám tlakový hrnec pro úsporu času, a tak jsou časy již přizpůsobeny. V normálním hrnci je doba 3 krát delší (celkem 75 minut).
3
Mezitím si pokrájíme podle chuti pórku a 3 velké cibule a když se hrnec začne vařit, odstavíme ho a přidáme zeleninu. Současně přidáme 2 bobkové listy, 2 stroužky česneku, 1,5 lžičky soli, půl lžičky tymiánu, 2 snítky petrželky, trochu pepře a pokračujeme ve varu.
4
Dále si na pánvi rozpálíme 2-3 lžíce oleje, na kterém zprudka opečeme 3 rozkrájená, spařená rajčata, 3 lžíce nasekaného celeru a stejné množství nakrájené cibule a po chvíli zalejeme 1/8 l vína a povaříme.
5
Po 15 minutách varu odstavíme hnec a vyndáme klobásy. Pokračujeme ve varu a po dalších 10 minutách varu jej definitivně odstavíme a vyndáme k vychladnutí maso a slaninu. Fazole přecedíme a vývar dáme do hrnce. Potom fazole smícháme s obsahem pánve.
6
Nakrájíme na kousky maso, slaninu a na čtvrtkolečka klobásy. Do pekáče dáme na spodek maso, které pokryjeme fazolemi, další vstvou je klobása, opět fazole a nakonec slanina. Celé to zalijeme vývarem a dáme do trouby na 75 minut zapéct.
7
Je to pracný recept, někomu se může zdát, že fazole se rozvaří, ale budete překvapeni! Jako příloha francouzská bageta, veka nebo pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 28. 2. 2006 11:28

    Recept asi není pro ženy, které ve všední den přijdou domů po 17. hodině. Ale vypadá pro milovníky fazolí moc lákavě, zkusím v sobotu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Drůbeží Z luštěnin Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Česnek Cibule Drůbeží vývar Fazole Klobása Krůtí maso Olej Pepř mletý Petrželka Pórek Rajčata Sůl Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Panenka v pepřové omáčce
Panenka v pepřové omáčce
23
Kapustová polévka s brambory
Kapustová polévka s…
19
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
17
Nakládaná červená cibule
Nakládaná červená cibule

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Oznámení, na které čekal celý svět: Tohle je nový Harry Potter!

Oznámení, na které čekal celý svět: Tohle je nový Harry Potter!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact