• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské fazole

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • česnek
    • tymián
    • petrželka
    • bobkový list
    • rajčata
    • celer
    • pórek
    • cibule
    • 0,50
      kg fazole
    • drůbeží vývar
    • pepř mletý
    • olej
    • víno
    • 1
      ks klobása
    • anglická slanina libovější
    • 1
      ks krůtí maso stehna

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
2
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250 g anglické slaniny vcelku a přivedeme do varu. Používám tlakový hrnec pro úsporu času, a tak jsou časy již přizpůsobeny. V normálním hrnci je doba 3 krát delší (celkem 75 minut).
3
Mezitím si pokrájíme podle chuti pórku a 3 velké cibule a když se hrnec začne vařit, odstavíme ho a přidáme zeleninu. Současně přidáme 2 bobkové listy, 2 stroužky česneku, 1,5 lžičky soli, půl lžičky tymiánu, 2 snítky petrželky, trochu pepře a pokračujeme ve varu.
4
Dále si na pánvi rozpálíme 2-3 lžíce oleje, na kterém zprudka opečeme 3 rozkrájená, spařená rajčata, 3 lžíce nasekaného celeru a stejné množství nakrájené cibule a po chvíli zalejeme 1/8 l vína a povaříme.
5
Po 15 minutách varu odstavíme hnec a vyndáme klobásy. Pokračujeme ve varu a po dalších 10 minutách varu jej definitivně odstavíme a vyndáme k vychladnutí maso a slaninu. Fazole přecedíme a vývar dáme do hrnce. Potom fazole smícháme s obsahem pánve.
6
Nakrájíme na kousky maso, slaninu a na čtvrtkolečka klobásy. Do pekáče dáme na spodek maso, které pokryjeme fazolemi, další vstvou je klobása, opět fazole a nakonec slanina. Celé to zalijeme vývarem a dáme do trouby na 75 minut zapéct.
7
Je to pracný recept, někomu se může zdát, že fazole se rozvaří, ale budete překvapeni! Jako příloha francouzská bageta, veka nebo pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 28. 2. 2006 11:28

    Recept asi není pro ženy, které ve všední den přijdou domů po 17. hodině. Ale vypadá pro milovníky fazolí moc lákavě, zkusím v sobotu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Drůbeží Z luštěnin Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Česnek Cibule Drůbeží vývar Fazole Klobása Krůtí maso Olej Pepř mletý Petrželka Pórek Rajčata Sůl Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Krowky

Krowky

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

88
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
39
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
35
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact