• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory s pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory s pórkem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Česká klasika, která nemá téměř nic společného s francouzskými gratinovanými brambory - asi jen ty brambory! Zkuste si je připravit a místo cibule přidat pórek!

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 400
      g uzené maso
    • 0,50
      ks pórek
    • 3
      ks vařená vejce (natvrdo)
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • máslo (na vymazání formy a orestování pórku)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, aby byly měkké (nesmí se rozpadat, ale když do nich zapíchneme ostrý nůž, tak bramborou lehce projde). Uvařené brambory necháme krátce vychladnout a poté je nakrájíme na slabší plátky. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka.

RADA: Vyzkoušejte také pečené brambory v troubě

2
V pánvi rozehřejeme trochu másla a přidáme nakrájený a důkladně propraný pórek a uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso. Chvíli orestujeme, aby pórek změkl.

RADA: Jak vyrobit máslo?

3
Zapékací mísu vymažeme máslem. Brambory rozdělíme na 3 části - na dno pekáče vyskládáme první vrstvu brambor. Brambory osolíme a lehce opepříme. Na ně přidáme 1/3 směsi pórku a masa a 1,5 natvrdo uvařeného vejce, které nakrájíme na plátky.

RADA: Jak se vyznat ve vejcích?

4
Poté bude následovat opět vrstva brambor, masa a vejce. Nakonec vše zakončíme vrstvou brambor, které opět osolíme. Vejce prošleháme se smetanou a přelijeme přes brambory. Brambory pečeme v předehřáté troubě na cca 190 stupňů asi 30 minut, aby hezky zezlátly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený pórek s parmskou šunkou

Zapečený pórek s parmskou šunkou

Jarní brambory

Jarní brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Pepř mletý Pórek Smetana Sůl Uzené maso Vařená vejce Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
24
Drožďová pomazánka II.
Drožďová pomazánka II.
24
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské řezy
Francouzské řezy
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory s pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact