• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory s pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory s pórkem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Česká klasika, která nemá téměř nic společného s francouzskými gratinovanými brambory - asi jen ty brambory! Zkuste si je připravit a místo cibule přidat pórek!

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 400
      g uzené maso
    • 0,50
      ks pórek
    • 3
      ks vařená vejce (natvrdo)
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • máslo (na vymazání formy a orestování pórku)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, aby byly měkké (nesmí se rozpadat, ale když do nich zapíchneme ostrý nůž, tak bramborou lehce projde). Uvařené brambory necháme krátce vychladnout a poté je nakrájíme na slabší plátky. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka.

RADA: Vyzkoušejte také pečené brambory v troubě

2
V pánvi rozehřejeme trochu másla a přidáme nakrájený a důkladně propraný pórek a uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso. Chvíli orestujeme, aby pórek změkl.

RADA: Jak vyrobit máslo?

3
Zapékací mísu vymažeme máslem. Brambory rozdělíme na 3 části - na dno pekáče vyskládáme první vrstvu brambor. Brambory osolíme a lehce opepříme. Na ně přidáme 1/3 směsi pórku a masa a 1,5 natvrdo uvařeného vejce, které nakrájíme na plátky.

RADA: Jak se vyznat ve vejcích?

4
Poté bude následovat opět vrstva brambor, masa a vejce. Nakonec vše zakončíme vrstvou brambor, které opět osolíme. Vejce prošleháme se smetanou a přelijeme přes brambory. Brambory pečeme v předehřáté troubě na cca 190 stupňů asi 30 minut, aby hezky zezlátly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený pórek s parmskou šunkou

Zapečený pórek s parmskou šunkou

Jarní brambory

Jarní brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Pepř mletý Pórek Smetana Sůl Uzené maso Vařená vejce Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Domácí perník

Domácí perník

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
21
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný kefírový…
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské řezy
Francouzské řezy
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory s pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact