• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory podle Honzy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory podle Honzy
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ks brambory střední
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika větší
    • pórek trochu, asi 50 g
    • 1
      ks klobása velká, dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • majoránka
    • sádlo
    • bylinky možno i čerstvé (bazalka, petržel ..apod.)
    • pepř mletý
    • sýr možno dle chuti (i šunka, slanina)

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně vonět přidáme nakrájenou klobásu. Až se klobása osmahne přidáme tvrdší zeleninu (pórek, paprika) a česnek. Směs orestujeme či trochu podusíme. Až nám paprika trochu změkne, přidáme rajčata a bylinky (většinou pro italskou kuchyni) a necháme směs jemně podusit. Tu potom vkládáme mezi brambory (tak tři vrstvy brambor, dvě vrstvy směsi), může se dát do vnitř i pár plátků sýra a šunky či slaniny (dle chuti). Poslední vrstvu brambor nakonec zalijeme dvěma rozšlehanými vajíčky.
2
Nakonec vše dáme zapéct (200-250 °C, 20-30 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JirkaJehne | 5. 1. 2013 10:57

    Super inspirace a výborný vysledek, ještě přeložil par plátky sýra a bylo to dokonale :-)

  • noname | 28. 8. 2012 16:58

    pražské brambory! ;-)

  • barus.v | 2. 8. 2012 12:02

    Vyzkoušela jsem a byly dokonalé! Už je jinak ani dělat nebudu! Manžel dal také pochvalu, ještě pod poslední vrstvu brambor jsem dala uzený plátkový sýr. Zrovna dnes se na ně chystám znovu.

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:46

    Bolo to výborne, dodržala som pokyny, akurát som ešte pridala uvarené vajíčka. Aj mojmu drahému to veľmi chutilo :-)

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:42

    Bolo to výborné, dodržala som pokyny, akurát som tam es

  • ariska | 23. 8. 2011 19:36

    prima basta, jeste jsem pridala oloupana rajcata,ktera jsem podusila. opravdu dobre :-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2010 16:08

    Není bezmasé

  • Milena Červinková | 28. 8. 2007 13:52

    Výborný recept, dodržela jsem celý předpis, jen do vajec jsem rozmíchala ještě trochu smetany a nakonec vše posypala sýrem.Opravdu moc dobré.

  • GABRIELA ŠIMKOVÁ | 22. 8. 2006 20:02

    Udělala sem v základní verzi,bez sýra a šunky.Brambory sem nekrájela,ale přejela přes kolečko,na kostičky.Osolila,opepřila a dal akoření na pizu.VYNIKAJÍCÍ!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Cibule Klobása Majoránka Paprika Pepř mletý Pórek Rajčata Sádlo Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

96
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
88
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo…
87
Vaječné rolky s nori a uzeným lososem
Vaječné rolky s nori a…
87
Francouzský dresing
Francouzský dresing
86
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly, hlíva)…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact