• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory podle Honzy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory podle Honzy
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ks brambory střední
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika větší
    • pórek trochu, asi 50 g
    • 1
      ks klobása velká, dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • majoránka
    • sádlo
    • bylinky možno i čerstvé (bazalka, petržel ..apod.)
    • pepř mletý
    • sýr možno dle chuti (i šunka, slanina)

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně vonět přidáme nakrájenou klobásu. Až se klobása osmahne přidáme tvrdší zeleninu (pórek, paprika) a česnek. Směs orestujeme či trochu podusíme. Až nám paprika trochu změkne, přidáme rajčata a bylinky (většinou pro italskou kuchyni) a necháme směs jemně podusit. Tu potom vkládáme mezi brambory (tak tři vrstvy brambor, dvě vrstvy směsi), může se dát do vnitř i pár plátků sýra a šunky či slaniny (dle chuti). Poslední vrstvu brambor nakonec zalijeme dvěma rozšlehanými vajíčky.
2
Nakonec vše dáme zapéct (200-250 °C, 20-30 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JirkaJehne | 5. 1. 2013 10:57

    Super inspirace a výborný vysledek, ještě přeložil par plátky sýra a bylo to dokonale :-)

  • noname | 28. 8. 2012 16:58

    pražské brambory! ;-)

  • barus.v | 2. 8. 2012 12:02

    Vyzkoušela jsem a byly dokonalé! Už je jinak ani dělat nebudu! Manžel dal také pochvalu, ještě pod poslední vrstvu brambor jsem dala uzený plátkový sýr. Zrovna dnes se na ně chystám znovu.

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:46

    Bolo to výborne, dodržala som pokyny, akurát som ešte pridala uvarené vajíčka. Aj mojmu drahému to veľmi chutilo :-)

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:42

    Bolo to výborné, dodržala som pokyny, akurát som tam es

  • ariska | 23. 8. 2011 19:36

    prima basta, jeste jsem pridala oloupana rajcata,ktera jsem podusila. opravdu dobre :-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2010 16:08

    Není bezmasé

  • Milena Červinková | 28. 8. 2007 13:52

    Výborný recept, dodržela jsem celý předpis, jen do vajec jsem rozmíchala ještě trochu smetany a nakonec vše posypala sýrem.Opravdu moc dobré.

  • GABRIELA ŠIMKOVÁ | 22. 8. 2006 20:02

    Udělala sem v základní verzi,bez sýra a šunky.Brambory sem nekrájela,ale přejela přes kolečko,na kostičky.Osolila,opepřila a dal akoření na pizu.VYNIKAJÍCÍ!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Cibule Klobása Majoránka Paprika Pepř mletý Pórek Rajčata Sádlo Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Skořicový elixír
Skořicový elixír
21
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
21
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
18
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact