• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Francouzské brambory jsou výtečným hlavním chodem i přílohou. Připravte si je podle receptu časopisu F.O.O.D. Voní po uzeném mase a cibulce. Pokud ale patříte mezi milovníky hrášku, klidně jej přidejte. Do této kombinace se skvěle hodí.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory typ B uvařené ve slupce
    • 250
      g uzené maso
    • 1
      ks cibule velká
    • máslo na vymazání pekáče
    • 4
      ks vejce
    • 400
      ml smetana 30%
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Uzené maso pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Zapékací formu nebo pekáč vymažte máslem, na dno naskládejte vrstvu brambor, ty dobře osolte a opepřete. Pokračujte vrstvou masa, pak cibule a nakonec opět brambor, osolte a opepřete. Pekáč dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

RADA: Příliš slané uzené maso

3
V misce rozmíchejte vejce, přilijte smetanu, vše prošlehejte, osolte a opepřete. Vaječnou směsí rovnoměrně zalijte předpečené brambory a pekáč vraťte na 30 minut do trouby.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory se sýrovou strouhankou

Zapečené brambory se sýrovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Smetana Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Treska v krustě

Treska v krustě

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

111
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
53
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
35
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact