• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory od mé maminky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory od mé maminky

autor: wrtt
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 117
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1,50
      kg brambory
    • sůl
    • 250
      g eidam sýr
    • pepř mletý
    • 3
      ks vařená vejce
    • nakládané okurky
    • olej
    • 500
      g gothaj 400 - 500g, (bratislava)

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezi tím si nakrájíme na kolečka oloupaný gothaj. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem. (Já používám olej ve spreji).
2
Uvařené a oloupané brambory krájejte na plátky, vejce jen oloupeme a nastrouháme. Do pekáče dáváme vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, na salám nastrouháme 1 vejce (co vrstva to vejce. Já dělám 3 vrstvy), zavařenou okurku (pokud je malá tak i 2) a nakonec nastrouháme sýr. Opakujeme, až máme vše v pekáči. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu nalijte trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku.

RADA: Jak oloupat brambory?

3
Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min. Toto jde též udělat ze syrových brambor, ale doba pečení se tím pádem prodlouží.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory

Francouzské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ebigail | 11. 3. 2013 16:28

    Je to dobrota :-D

  • noname | 4. 8. 2012 15:12

    pražské brambory ;-)

  • Ejný | 5. 2. 2011 18:41

    Samé dobré suroviny,vyzkouším:)

  • eva | 7. 1. 2011 11:12

    je to skvely recept , ja jsem tam jeste pridala cibuli do skelnata do toho nakrajeny salam a prokladam to rajcetem,zelenou paprikou a smesi salam a cibulka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Eidam sýr Gothaj Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

36
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
32
Květáková polévka s cizrnou
Květáková polévka s…
29
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
24
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 15. 9. 2025: Koho dnes čeká produktivní den a kdo získá odvahu udělat změnu?

Denní horoskop na pondělí 15. 9. 2025: Koho dnes čeká produktivní den a kdo získá odvahu udělat změnu?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory od mé maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact