• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory - nejlepší recept
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory - nejlepší recept

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory - nejlepší recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • poličan
    • vejce
    • eidam sýr
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Do pečící formy klademe brambory nakrájené na plátky (syrové) až vytvoří souvislou vrstvu, osolíme a okmínujeme. Dostatečně poklademe salámem a posypeme strouhaným sýrem.
2
Naskládáme další vrstvu brambor. Následující vrstvu tvoří vaječná omeleta, kterou popřípadě nakrájíme tak, aby tvarem seděla na tvar zapékací misky. Další vrstva brambor se solí a kmínem, salám a eidam. Poslední vrstva brambor (sůl, kmín). Hotovo.
3
Podáváme opatrně, aby tento slaný koláč držel tvar. Pečeme dostatečně dlouho, aby brambory změkly (proto jsou dobré tenší plátky) a horní zezlátly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Recept na nejlepší palačinky

Recept na nejlepší palačinky

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 24. 11. 2015 14:52

    Pokud je u receptu napsáno, že jsou to nejlepší francouzské brambory, tak bych čekala opravdu něco jiného než salám poličan a eidam.

  • Zdena z JM | 4. 11. 2008 09:35

    Recept se mi nezdá špatný.Je to trochu změna proti klasickým francouzským bramborám.Proč ne.Nemusí být vždy vše zalité smetanou nebo vajíčkem.A myslím si, že roztavený sýr to vše trochu spojí.Ale co se týká názvu,taky nemám ráda přívlastky jako bezkonkurenční,nejlepší,nejúžasnější apod.

  • Kamil Krybus | 4. 11. 2008 08:19

    Seriozní autoři receptů nepoužívají v názvech označení "vynikající"," nejlepší" a pod. To je právo těch, co jídla konzumují. Osobně mi v tomto receptu chybí alespoň nějaká zelenina. A přopomínky děvčat jsou také na místě.

  • Sylva P. | 4. 11. 2008 06:38

    A není to suché? Mám radši zalité vejci nebo smetanou.

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 20:36

    Pravdaže klobásku dávam tiež a niekedy ju chvíľu posmažím s cibuľou a tak navrstvím na zemiaky , ale potom už nedávam surovú cibuľu. Dávam tri uvarené vajcia a tri do mlieka na zaliatie, vtedy to dobre drží a nič sa nerozsypáva.

  • Klára Keselyova | 3. 11. 2008 19:49

    Súhlasím s pani Olgou.Patria tamvarené vajíčka, niekto dáva aj klobásu všetko nakrájané na tenké pláty a samozrejme zaliať v mlieku, alebo smotane rozšľahanými dvomi vajcami. Dá sa to pekne krájať, ale musí to byť už vlažné. Ja si na nich pochutím v tedy, keď sú už uplne vychladnuté, ba chutia mi aj na druhý deň, neohriaté.

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 19:22

    No neviem, či je to najlepší recept na francúzske zemiaky, takto sa to určite všetko bude rozsypávať, nemá to čo držať spolu.Ja dávam varené vajcia a celú zmes zalievam mliekom, v ktorom sú rozšľahané ešte surové vajcia, takže všetko je zaliate aspoň do 3/4.Zemiaky to všetko vypijú a držia pekne spolu.Dávam tiež surové zemiaky nakrájané na tenšie kolieska a každú vrstvu posypem na kolieska nakrájanou cibuľou, osolím, okorením dám kmín. Misu alebo pekáč vymastím a vysypem strúhankou, po upečení je z toho výborná trocha pripečená kôrka.

  • Hana Lorencová | 3. 11. 2008 17:00

    Hm... dokážu si představit, jak se brambory krásně sypou při vyndávání z mísy...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Eidam sýr Kmín Poličan Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Škvarková pomazánka s Moravankou

Škvarková pomazánka s Moravankou

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

94
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
24
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory - nejlepší recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact