• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory - nejlepší recept
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory - nejlepší recept

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory - nejlepší recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • poličan
    • vejce
    • eidam sýr
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Do pečící formy klademe brambory nakrájené na plátky (syrové) až vytvoří souvislou vrstvu, osolíme a okmínujeme. Dostatečně poklademe salámem a posypeme strouhaným sýrem.
2
Naskládáme další vrstvu brambor. Následující vrstvu tvoří vaječná omeleta, kterou popřípadě nakrájíme tak, aby tvarem seděla na tvar zapékací misky. Další vrstva brambor se solí a kmínem, salám a eidam. Poslední vrstva brambor (sůl, kmín). Hotovo.
3
Podáváme opatrně, aby tento slaný koláč držel tvar. Pečeme dostatečně dlouho, aby brambory změkly (proto jsou dobré tenší plátky) a horní zezlátly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Recept na nejlepší palačinky

Recept na nejlepší palačinky

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 24. 11. 2015 14:52

    Pokud je u receptu napsáno, že jsou to nejlepší francouzské brambory, tak bych čekala opravdu něco jiného než salám poličan a eidam.

  • Zdena z JM | 4. 11. 2008 09:35

    Recept se mi nezdá špatný.Je to trochu změna proti klasickým francouzským bramborám.Proč ne.Nemusí být vždy vše zalité smetanou nebo vajíčkem.A myslím si, že roztavený sýr to vše trochu spojí.Ale co se týká názvu,taky nemám ráda přívlastky jako bezkonkurenční,nejlepší,nejúžasnější apod.

  • Kamil Krybus | 4. 11. 2008 08:19

    Seriozní autoři receptů nepoužívají v názvech označení "vynikající"," nejlepší" a pod. To je právo těch, co jídla konzumují. Osobně mi v tomto receptu chybí alespoň nějaká zelenina. A přopomínky děvčat jsou také na místě.

  • Sylva P. | 4. 11. 2008 06:38

    A není to suché? Mám radši zalité vejci nebo smetanou.

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 20:36

    Pravdaže klobásku dávam tiež a niekedy ju chvíľu posmažím s cibuľou a tak navrstvím na zemiaky , ale potom už nedávam surovú cibuľu. Dávam tri uvarené vajcia a tri do mlieka na zaliatie, vtedy to dobre drží a nič sa nerozsypáva.

  • Klára Keselyova | 3. 11. 2008 19:49

    Súhlasím s pani Olgou.Patria tamvarené vajíčka, niekto dáva aj klobásu všetko nakrájané na tenké pláty a samozrejme zaliať v mlieku, alebo smotane rozšľahanými dvomi vajcami. Dá sa to pekne krájať, ale musí to byť už vlažné. Ja si na nich pochutím v tedy, keď sú už uplne vychladnuté, ba chutia mi aj na druhý deň, neohriaté.

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 19:22

    No neviem, či je to najlepší recept na francúzske zemiaky, takto sa to určite všetko bude rozsypávať, nemá to čo držať spolu.Ja dávam varené vajcia a celú zmes zalievam mliekom, v ktorom sú rozšľahané ešte surové vajcia, takže všetko je zaliate aspoň do 3/4.Zemiaky to všetko vypijú a držia pekne spolu.Dávam tiež surové zemiaky nakrájané na tenšie kolieska a každú vrstvu posypem na kolieska nakrájanou cibuľou, osolím, okorením dám kmín. Misu alebo pekáč vymastím a vysypem strúhankou, po upečení je z toho výborná trocha pripečená kôrka.

  • Hana Lorencová | 3. 11. 2008 17:00

    Hm... dokážu si představit, jak se brambory krásně sypou při vyndávání z mísy...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Eidam sýr Kmín Poličan Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Kaštany

Kaštany

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

94
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
83
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
40
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Která znamení jsou mistři manipulace? Na těchto 5 si dávejte pozor!

Která znamení jsou mistři manipulace? Na těchto 5 si dávejte pozor!

Blesk.cz Večírek ČT: Chudárek kul pikle s Fridrichem! A Moravec se utrhl z řetězu…

Večírek ČT: Chudárek kul pikle s Fridrichem! A Moravec se utrhl z řetězu…

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory - nejlepší recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact