Aha z Brna tak to chápu :-D Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Hele, vy kritici. Buďte rádi, že se s tím někdo píše. Na kolik stupňů a jak dlouho je přece detail. Všechno se peče na 180 st. a cca 30 min. Když to bude nedopečené, pečte déle...dle potřeby
Peču všechno do teploty 180 stupnů, to potom nemá vzniknout arylamid, který je považován za látku, která vyvolává rakovinu. Pečení trvá jen trochu déle, ale v míse je všechno uvařené a vejce na zapečení musí jen stuhnout
Nazdar ve spolek, já neumím vařit a jsem rád, že je to tady podrobné. Kdybych to uměl tak bych asi tady nechodil. Snad jen když bych chtěl někoho prudit :-) . Díky za všechny postřehy k vaření. :-)
Jo jo ;)
Jo jo ;)
Milá Ivo, i já se tedy zařadím mezi ty co pišou podle Vás pindy. Učím se teď vařit a zrovna jsem hledal jakou teplotu mám nastavit. Moc hezky jste to tady napsala. Kdyby hloupost nadnášela, tak Vy se tady vznášíte jako holubička.
Pak je taky možné psát recepty stylem : Mouka, cukr, jabka, prášek do pečiva...." Kolik ? Jaká mouka ?..... To snad víte kolik když pečete jinou buchtu, néééé ??? Hloupost a nafoukanost kráčívají ruku v ruce, drahá Ivo. Napsat orientační teplotu by opravdu nikoho nezabilo. Ano - skutečně na internetu hledají recepty i nekuchaři a pak je docela zásadní jestli dají něco péct na 300 nebo 150 stupňů. PS: Recept je možná podobný tomu co jste dělali doma, možná je i dobrý, ale nejsou to francouzské brambory, kdybyste se postavili na hlavu .-) Pokud vám vadí faktické poznámky je to pouze váš problém.
Zaráží mě vaše skvostné komentáře...pindy jak mají být... Na kolik to péct? Tak snad víte na kolik zapekate ostatní věci... Pokud jste nekuchari tak buďte rádi za nějaké ty návody a recepty a nestekejte tu... Recept je podobný co jsme dělali doma a je dobry... Pokud se vám to nelíbí nemusíte to tu hanet a jděte pryč
Většinou to bývá kolem 180 stupňů. A Tondo, plynovou troubu má čím dál tím méně lidí, proto je tvůj příspěvek úplně k prdu....
Taky mi to tady chybí.. Jsem pouze sváteční kuchařka, nemám moc zkuěšeností...Výborná otázka!!!
Proč tu není fotka receptu?? Autor to jen zkopíroval a přidal aniž by uvařil??
Tenhle recept je úplně na ********.Hrozně amatérsky dělaný stráky.Důležité info chybí!!!
Chybí mi v tom receptu majorán :-)
na kolik stupňů? odhadni ne ja mam doma plynovou troubu i kdyby napsal na kolik stupňů tak mi to je na nic
dobrý den je to výborné :-) :-)
no to je pravda..asi to neni duležitý..z takových receptů jsem taky hotovej.. :-X
a co treba napsat na kolik stupnu se pece??? dost zasadni, ne? to naka lama bude pect na 150 a co potom nebo naopak na 250.. nechapu, jak si nekdo muze dat praci sem dat nakej recept a nenapsat to nejdulezitejsi... dmnc
:-( to vypada jak bramborovy salat hnus
no to je hnus,tak to snad nemá být ani ve snu.
Ta fotografie snad nejsou francouzské brambory pro pána boha!!! :-)
O:-)
:-$
a ještě bych tam prdnul šlupky, čočku, kroupy, trochu sušené vojtěšky a šup s tím slepicím :-D ba ne je to fakt prudce jedlé a zasytí.
Ahoj. Přidávám do nich odkáplou směs do bramb. salátu, Aby nebyla tak pevná kyselá dám tu směs po 3 minutách k ostatnímu do pánve a prudce prohřeju. Je to i lépe travitelné. Pa a mlask ;-)
Z tý fotky je mi na blití. :-$
madam, nikdo vám to nevnucuje, ale je vidět, že Francii jste viděla jen prstem na mapě...
na pravá fr. brambory se dává pouze cibule a dělá se ze syrových brambor :-)
To, že to děláte 20 let nemá nic společného s tím, co je francouzské národní jídlo ;)
Dobrý den, tedy ač z Brna tak Fr.br dělám z vařených ve slupce, hledám nějaký zlepšovák, ale todle teda..no, opravdu na pohled spíš nic moc...
tak ja jsu na to.... :-$ a neptari tam jeste zelenina????? :-\ :-\ :-\ :-\
A kolik vajec uvařim?Já je uvařila všechna :-D a pak mi nezbylo vejce do mléka. :-$
ŠARCE nepiskuj ty myndžo neumiš vařit tak se nediv ničemu :-D
ideálně napsán postup pro chlapa a po zpracování jsem byl pochválen takže za 1
Já teda dělám FRANCOUSKE BRAMBORY trochu jinak! ;-) Ale když jsem to uvařila tak to bylo dobrý takže davam za 1 8-)
jak jste přišli na to, že se to dělá zásadně ze syrových brambor? Já to dělám už minimálně 20 let z uvařenýc ve slupce, jak to dělávala maminka a babička ato prosím jsme Pražáci jak tady bylo vyzdvi hnuto.Znám hodně lidí, žec to dělá ze syrových aje mi to jedno, je to hlavně každého věc a důležité je když to chutná.Je fakt, že na této fotce to vypadá dost divně
to je nějaká úplně jiná fotka, ne? Vypadá spíše jako bramborový salát s mrkví, hráškem a kukuřicí...
To zrovna! :-(
Aby ses neposral...
Ano, právě jsem vařila oběd a docela jsem koukala, ale radši jsem je udělala podle svého :))
pravda pravda! :-P
Nedá mi to nereagovat, ale tento recept nejsou francouzské brambory nýbrž tzv. pražské. Pravé francouzské brambory se dělají ze SYROVÝCH brambor. Prosím tedy, neiritujte ostatní ;)
tak jestli vám brambor(Y) chutnal(I), tak musí být určo dobré :-D
Esteticky me to uplne odradilo :-$
no, recept ok, ale celkově táák zdlouhavé. a ve finále pečení 40 minut-!? zásadně zkracuji na polovinu. a že je to fakt dobré, to potvrzuji :-)
Vyzkoušela jsem tento recept už dvakrát a pokaždé nám tyto francouzské brambory chutnali! Opravdu doporučuji!!! ;-)
Dobrý den. Zkuste to příště bez toho prášku od Vitany. Trochu zdravěji a bez chemie. )) ;-)
Robím tak ako Terezka, ale zo suových zemiakov, a bez klobásy /keď nie sme len dvaja, ale sú tu aj deti, tak klobásu dávam, ale nie veľa akurát len na jemnú chuť a barvu/. Zemiaky sú na tenko nakrájané a krásne za upečú na mekúčko, a hlavne mám rada, keď je to dobre šťavnaté. Už sa teším, idem ich práve vyberať z trúby a ideme si zabaštiť. Dobrú chuť
Výborné,nikdy jsem francozské brambory nějak nemusel,ale tento recept je 1A. Žádná dieta to ale není :-)
Výborný recept.Jen dělám ze syrových brambor a v římském hrnci.Mléko s vejcem dávám hned aby hrnec nepraskl.
Terezo, ta Vaše slovenská verze franc.brambor je bezchybná, naučila mě je tchyně ze Slovenska,jiné nedělám,jen jedna vada :tedy opravdu nejsou dietní :-))Ale klobáska musí být dobrá,kvalitní, dost papriková,udělá skvělou barvui chuť ,ne nějaká laciná typu ostrava nebo podobně ..ani žádné lepší párky
Zdravím vás. Povedli se mi fajn fr.brambory: udělám si základ, tj. brambory uvařím ve slupce, nakrájím na kostičky, sůl, pepř, dávám i kapku česneku. Přidám kukuřici, hrášek, červenou papriku, cibuli (to může i nemusí být). Poté vezmu směs v sáčku od Vitany (tu na zapékání), smíchám se smetanou ke šlehání, a vmíchám do brambor. Podle toho jakou omáčku mám, volím poslední ingredienci - když sýrovou, posypu pak na pekáči brambory sýrem, když houbovou, vmíchám do brambor žampiony, když směs na filety, pokladu brambory filetamy a zaliju omáčkou. Zkoušel jsem i jiné kombinace, např. brokolici, rajčata.. (doporučuji nakrájet a vložit před dopečením na brambory a zalít směsí z vajec a nastrouhaného tvrdého sýra..)
abych řekla pravdu já ještě francouzáky nedělala ale jsem ráda za vaše rady a hned se do toho vložím.Jen to zaliju kyslou smetanou a posypu sýrema uvidíme jaká bude chut ale doufám že se chlapům zavděčím.
Dnes jsem poprvé vyzkoušela recept francouzské brambory, vybra la jsem jsi tento recept, protože mně velice zaujal a musím říct, že fakt perfektní rychlé jídlo.Pokrm jsem nezalívala mlékem, ale zakysanou smetanou a ještě jsem navrch přidala plátky syra.
Přidávám ještě sterilovanou zeleninu( kunovjanka,moravanka.atd),je to výborné...
Já jsem začala používat kráječ na bramborový salát z časových důvodů, je to o hodně rychlejší a mohu potvrdit, že i chuťově lepší.
Dnes jsem vařila, brambory jsem na radu kamarádky nakrájema na hranolky ( kráječem na bram. salát ) a bylo to super. Brambory nasály vůni cibulky a uzeného. Vařená vajíčka nedávám, stačí nám ty na zalití. Přílohu máme červenou řepu. Mňam !
My robíme francúzske zemiaky tak, že striedame vrstvu v šupke uvarených a na kolieska narezaných zemiakov, vrstvu koliesok klobásky a vrstvu na kolieska narezaných vajíčok na tvrdo. Na vrchu sú zemiaky a jednotlivé vrstvy osolíme. Zalejeme kyslou smotanou a zapekáme. Podávame s kyslou uhorkou.
U nás se osmahnutá cibule smíchá s brambory, a na to daváme neosmahnuté plátky gothaje, zase brambory s cibulí a vajíčkem s mlékem zalejeme když už to začíná zlátnout
Neumim varit presne podle receptu, takze jsem si to trosku upravila jako vzdy. Zzapekala jsem take jen 20 min. Bylo to vyborne. Diky za skvely napad!
Recept je dobrý, také jsem přidala strouhaný sýr a zapékala jen 25 minut. Děkuji za recept, moc nám to chutnalo.
Také neni špatné to vše smichat a přidat lžíci plnotučné hořtice. Dodá tomu jemně pikantní chuť.
Misto uzenýho masa jsem požila měkký salám Junior a na strouhaný, je to levný a dobrý. zkuste to!
Také doporučuji každou vrstvu brambor spolu s kmínem a solí posypat černým mletým pepřem. Je to pikantnějsí. Kmín jsem použila mletý.Nám to moc chutnalo s uzeným masem.Mlékem s vejci jsem pokrm zalila hned a pekla 25 minut.40 minut se mi zdá moc.
Vynikající! Souhlasím s Jirkou, trochu sýra neuškodí.
Recept je výborný, ještě jsem přidal na vrch vrstvu strouhaného sýra. Houby by také nemuseli být špatné !!