• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory IV.
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 200
      g uzené maso
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • kmín
    • rostlinný olej
    • sádlo na vymazání
    • 1
      šálek mléko a 2 vejce na zalití

Postup přípravy receptu

1
Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a osolíme. ,
2
Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme s hlávkovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patra | 24. 4. 2016 16:00

    Aha z Brna tak to chápu :-D Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • Kamilka | 23. 10. 2015 10:55

    Hele, vy kritici. Buďte rádi, že se s tím někdo píše. Na kolik stupňů a jak dlouho je přece detail. Všechno se peče na 180 st. a cca 30 min. Když to bude nedopečené, pečte déle...dle potřeby

  • Ivana | 28. 7. 2015 11:25

    Peču všechno do teploty 180 stupnů, to potom nemá vzniknout arylamid, který je považován za látku, která vyvolává rakovinu. Pečení trvá jen trochu déle, ale v míse je všechno uvařené a vejce na zapečení musí jen stuhnout

  • Dasepo | 12. 1. 2015 19:16

    Nazdar ve spolek, já neumím vařit a jsem rád, že je to tady podrobné. Kdybych to uměl tak bych asi tady nechodil. Snad jen když bych chtěl někoho prudit :-) . Díky za všechny postřehy k vaření. :-)

  • Hanys | 12. 1. 2015 12:29

    Jo jo ;)

  • Hanys | 12. 1. 2015 12:29

    Jo jo ;)

  • Milan | 19. 10. 2014 12:07

    Milá Ivo, i já se tedy zařadím mezi ty co pišou podle Vás pindy. Učím se teď vařit a zrovna jsem hledal jakou teplotu mám nastavit. Moc hezky jste to tady napsala. Kdyby hloupost nadnášela, tak Vy se tady vznášíte jako holubička.

  • Val | 28. 8. 2014 15:41

    Pak je taky možné psát recepty stylem : Mouka, cukr, jabka, prášek do pečiva...." Kolik ? Jaká mouka ?..... To snad víte kolik když pečete jinou buchtu, néééé ??? Hloupost a nafoukanost kráčívají ruku v ruce, drahá Ivo. Napsat orientační teplotu by opravdu nikoho nezabilo. Ano - skutečně na internetu hledají recepty i nekuchaři a pak je docela zásadní jestli dají něco péct na 300 nebo 150 stupňů. PS: Recept je možná podobný tomu co jste dělali doma, možná je i dobrý, ale nejsou to francouzské brambory, kdybyste se postavili na hlavu .-) Pokud vám vadí faktické poznámky je to pouze váš problém.

  • Iva | 21. 8. 2014 10:40

    Zaráží mě vaše skvostné komentáře...pindy jak mají být... Na kolik to péct? Tak snad víte na kolik zapekate ostatní věci... Pokud jste nekuchari tak buďte rádi za nějaké ty návody a recepty a nestekejte tu... Recept je podobný co jsme dělali doma a je dobry... Pokud se vám to nelíbí nemusíte to tu hanet a jděte pryč

  • oko | 12. 8. 2014 13:58

    Většinou to bývá kolem 180 stupňů. A Tondo, plynovou troubu má čím dál tím méně lidí, proto je tvůj příspěvek úplně k prdu....

  • karmela | 5. 7. 2014 21:39

    Taky mi to tady chybí.. Jsem pouze sváteční kuchařka, nemám moc zkuěšeností...Výborná otázka!!!

  • Mirek | 1. 6. 2014 12:21

    Proč tu není fotka receptu?? Autor to jen zkopíroval a přidal aniž by uvařil??

  • Jan | 27. 2. 2014 13:11

    Tenhle recept je úplně na ********.Hrozně amatérsky dělaný stráky.Důležité info chybí!!!

  • Toncek | 23. 2. 2014 19:26

    Chybí mi v tom receptu majorán :-)

  • Toncek | 23. 2. 2014 19:24

    na kolik stupňů? odhadni ne ja mam doma plynovou troubu i kdyby napsal na kolik stupňů tak mi to je na nic

  • Quido | 17. 2. 2014 11:13

    dobrý den je to výborné :-) :-)

  • Perlos | 17. 11. 2013 20:58

    no to je pravda..asi to neni duležitý..z takových receptů jsem taky hotovej.. :-X

  • michal | 3. 10. 2013 17:12

    a co treba napsat na kolik stupnu se pece??? dost zasadni, ne? to naka lama bude pect na 150 a co potom nebo naopak na 250.. nechapu, jak si nekdo muze dat praci sem dat nakej recept a nenapsat to nejdulezitejsi... dmnc

  • jarmila | 26. 7. 2013 10:52

    :-( to vypada jak bramborovy salat hnus

  • viktor | 22. 6. 2013 21:56

    no to je hnus,tak to snad nemá být ani ve snu.

  • Jirka | 28. 5. 2013 11:25

    Ta fotografie snad nejsou francouzské brambory pro pána boha!!! :-)

  • x | 18. 3. 2013 19:48

    O:-)

  • Pavel UL | 15. 2. 2013 14:55

    :-$

  • Pavel UL | 15. 2. 2013 14:51

    a ještě bych tam prdnul šlupky, čočku, kroupy, trochu sušené vojtěšky a šup s tím slepicím :-D ba ne je to fakt prudce jedlé a zasytí.

  • Pavel UL | 15. 2. 2013 14:45

    Ahoj. Přidávám do nich odkáplou směs do bramb. salátu, Aby nebyla tak pevná kyselá dám tu směs po 3 minutách k ostatnímu do pánve a prudce prohřeju. Je to i lépe travitelné. Pa a mlask ;-)

  • Jarunka12 | 9. 10. 2012 18:56

    Z tý fotky je mi na blití. :-$

  • Luk | 28. 8. 2012 17:02

    madam, nikdo vám to nevnucuje, ale je vidět, že Francii jste viděla jen prstem na mapě...

  • nn | 4. 8. 2012 15:03

    na pravá fr. brambory se dává pouze cibule a dělá se ze syrových brambor :-)

  • Michal | 4. 8. 2012 14:29

    To, že to děláte 20 let nemá nic společného s tím, co je francouzské národní jídlo ;)

  • Ivana | 26. 6. 2012 12:11

    Dobrý den, tedy ač z Brna tak Fr.br dělám z vařených ve slupce, hledám nějaký zlepšovák, ale todle teda..no, opravdu na pohled spíš nic moc...

  • Věra | 9. 6. 2012 16:21

    tak ja jsu na to.... :-$ a neptari tam jeste zelenina????? :-\ :-\ :-\ :-\

  • Beruska | 22. 5. 2012 12:21

    A kolik vajec uvařim?Já je uvařila všechna :-D a pak mi nezbylo vejce do mléka. :-$

  • Jarek | 22. 2. 2012 16:11

    ŠARCE nepiskuj ty myndžo neumiš vařit tak se nediv ničemu :-D

  • Kodl.67 | 22. 2. 2012 10:54

    ideálně napsán postup pro chlapa a po zpracování jsem byl pochválen takže za 1

  • EMA | 23. 1. 2012 14:40

    Já teda dělám FRANCOUSKE BRAMBORY trochu jinak! ;-) Ale když jsem to uvařila tak to bylo dobrý takže davam za 1 8-)

  • Šárka | 14. 1. 2012 09:25

    jak jste přišli na to, že se to dělá zásadně ze syrových brambor? Já to dělám už minimálně 20 let z uvařenýc ve slupce, jak to dělávala maminka a babička ato prosím jsme Pražáci jak tady bylo vyzdvi hnuto.Znám hodně lidí, žec to dělá ze syrových aje mi to jedno, je to hlavně každého věc a důležité je když to chutná.Je fakt, že na této fotce to vypadá dost divně

  • martina | 7. 1. 2012 15:48

    to je nějaká úplně jiná fotka, ne? Vypadá spíše jako bramborový salát s mrkví, hráškem a kukuřicí...

  • Martin H. | 31. 12. 2011 15:53

    To zrovna! :-(

  • Jarda | 22. 11. 2011 11:00

    Aby ses neposral...

  • Klárka | 30. 8. 2011 12:21

    Ano, právě jsem vařila oběd a docela jsem koukala, ale radši jsem je udělala podle svého :))

  • lenka | 10. 8. 2011 18:40

    pravda pravda! :-P

  • Michal | 4. 8. 2011 01:38

    Nedá mi to nereagovat, ale tento recept nejsou francouzské brambory nýbrž tzv. pražské. Pravé francouzské brambory se dělají ze SYROVÝCH brambor. Prosím tedy, neiritujte ostatní ;)

  • Hanz | 12. 7. 2011 15:06

    tak jestli vám brambor(Y) chutnal(I), tak musí být určo dobré :-D

  • Qitek | 31. 1. 2011 11:04

    Esteticky me to uplne odradilo :-$

  • gabina | 23. 1. 2011 14:31

    no, recept ok, ale celkově táák zdlouhavé. a ve finále pečení 40 minut-!? zásadně zkracuji na polovinu. a že je to fakt dobré, to potvrzuji :-)

  • Denisa | 16. 1. 2011 11:53

    Vyzkoušela jsem tento recept už dvakrát a pokaždé nám tyto francouzské brambory chutnali! Opravdu doporučuji!!! ;-)

  • PAvel | 14. 11. 2010 09:17

    Dobrý den. Zkuste to příště bez toho prášku od Vitany. Trochu zdravěji a bez chemie. )) ;-)

  • Klára Keselyova | 31. 1. 2009 11:42

    Robím tak ako Terezka, ale zo suových zemiakov, a bez klobásy /keď nie sme len dvaja, ale sú tu aj deti, tak klobásu dávam, ale nie veľa akurát len na jemnú chuť a barvu/. Zemiaky sú na tenko nakrájané a krásne za upečú na mekúčko, a hlavne mám rada, keď je to dobre šťavnaté. Už sa teším, idem ich práve vyberať z trúby a ideme si zabaštiť. Dobrú chuť

  • Vladan M | 31. 1. 2009 08:43

    Výborné,nikdy jsem francozské brambory nějak nemusel,ale tento recept je 1A. Žádná dieta to ale není :-)

  • Vladan M | 20. 12. 2008 10:51

    Výborný recept.Jen dělám ze syrových brambor a v římském hrnci.Mléko s vejcem dávám hned aby hrnec nepraskl.

  • mirka | 22. 9. 2007 06:59

    Terezo, ta Vaše slovenská verze franc.brambor je bezchybná, naučila mě je tchyně ze Slovenska,jiné nedělám,jen jedna vada :tedy opravdu nejsou dietní :-))Ale klobáska musí být dobrá,kvalitní, dost papriková,udělá skvělou barvui chuť ,ne nějaká laciná typu ostrava nebo podobně ..ani žádné lepší párky

  • M J | 12. 6. 2007 12:28

    Zdravím vás. Povedli se mi fajn fr.brambory: udělám si základ, tj. brambory uvařím ve slupce, nakrájím na kostičky, sůl, pepř, dávám i kapku česneku. Přidám kukuřici, hrášek, červenou papriku, cibuli (to může i nemusí být). Poté vezmu směs v sáčku od Vitany (tu na zapékání), smíchám se smetanou ke šlehání, a vmíchám do brambor. Podle toho jakou omáčku mám, volím poslední ingredienci - když sýrovou, posypu pak na pekáči brambory sýrem, když houbovou, vmíchám do brambor žampiony, když směs na filety, pokladu brambory filetamy a zaliju omáčkou. Zkoušel jsem i jiné kombinace, např. brokolici, rajčata.. (doporučuji nakrájet a vložit před dopečením na brambory a zalít směsí z vajec a nastrouhaného tvrdého sýra..)

  • Žaneta | 4. 4. 2007 18:25

    abych řekla pravdu já ještě francouzáky nedělala ale jsem ráda za vaše rady a hned se do toho vložím.Jen to zaliju kyslou smetanou a posypu sýrema uvidíme jaká bude chut ale doufám že se chlapům zavděčím.

  • Kateřina | 22. 1. 2007 12:59

    Dnes jsem poprvé vyzkoušela recept francouzské brambory, vybra la jsem jsi tento recept, protože mně velice zaujal a musím říct, že fakt perfektní rychlé jídlo.Pokrm jsem nezalívala mlékem, ale zakysanou smetanou a ještě jsem navrch přidala plátky syra.

  • Eva | 15. 4. 2006 22:07

    Přidávám ještě sterilovanou zeleninu( kunovjanka,moravanka.atd),je to výborné...

  • Marie Horáková | 3. 2. 2006 14:07

    Já jsem začala používat kráječ na bramborový salát z časových důvodů, je to o hodně rychlejší a mohu potvrdit, že i chuťově lepší.

  • Jitka Malinová | 3. 2. 2006 13:54

    Dnes jsem vařila, brambory jsem na radu kamarádky nakrájema na hranolky ( kráječem na bram. salát ) a bylo to super. Brambory nasály vůni cibulky a uzeného. Vařená vajíčka nedávám, stačí nám ty na zalití. Přílohu máme červenou řepu. Mňam !

  • Tereza Jarčušková | 10. 11. 2005 11:58

    My robíme francúzske zemiaky tak, že striedame vrstvu v šupke uvarených a na kolieska narezaných zemiakov, vrstvu koliesok klobásky a vrstvu na kolieska narezaných vajíčok na tvrdo. Na vrchu sú zemiaky a jednotlivé vrstvy osolíme. Zalejeme kyslou smotanou a zapekáme. Podávame s kyslou uhorkou.

  • Tajtrlik | 10. 11. 2005 09:27

    U nás se osmahnutá cibule smíchá s brambory, a na to daváme neosmahnuté plátky gothaje, zase brambory s cibulí a vajíčkem s mlékem zalejeme když už to začíná zlátnout

  • Belasek | 10. 11. 2005 06:08

    Neumim varit presne podle receptu, takze jsem si to trosku upravila jako vzdy. Zzapekala jsem take jen 20 min. Bylo to vyborne. Diky za skvely napad!

  • Zuzana Vítová | 18. 10. 2005 14:56

    Recept je dobrý, také jsem přidala strouhaný sýr a zapékala jen 25 minut. Děkuji za recept, moc nám to chutnalo.

  • Didak | 22. 9. 2005 16:19

    Také neni špatné to vše smichat a přidat lžíci plnotučné hořtice. Dodá tomu jemně pikantní chuť.

  • Marcela | 30. 7. 2005 15:56

    Misto uzenýho masa jsem požila měkký salám Junior a na strouhaný, je to levný a dobrý. zkuste to!

  • Martina | 8. 6. 2005 11:59

    Také doporučuji každou vrstvu brambor spolu s kmínem a solí posypat černým mletým pepřem. Je to pikantnějsí. Kmín jsem použila mletý.Nám to moc chutnalo s uzeným masem.Mlékem s vejci jsem pokrm zalila hned a pekla 25 minut.40 minut se mi zdá moc.

  • Martina | 8. 6. 2005 11:45

    Vynikající! Souhlasím s Jirkou, trochu sýra neuškodí.

  • Jiří Skočilas | 13. 7. 2004 09:06

    Recept je výborný, ještě jsem přidal na vrch vrstvu strouhaného sýra. Houby by také nemuseli být špatné !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Francouzské
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Mléko Rostlinný olej Sádlo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Makové koláčky

Makové koláčky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
64
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
58
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
48
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
45
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact